Locums VD Boulas Nilsson får sparken

Nathalie Boulas Nilsson.
Nathalie Boulas Nilsson.
Visa faktaruta

Ledamot hävdar: ”Inte levererat enligt kraven” – Andra VD:n i följd som tvingas bort. I oktober 2011 tillträdde Nathalie Boulas Nilsson som ny VD för Locum, Stockholms läns landstings fastighetsbolag. Hon kom då närmast från Unilabs AB/Capio Diagnostik och hon efterträdde Gunilla Högbom som fått sparken ett år tidigare.

Nu har även Nathalie Boulas Nilsson fått sparken. Hon har entledigats med omedelbar verkan och gjorde sin sista arbetsdag på Locum under måndagen.

Landstingsledningen och den politiska ledningen var under måndagskvällen tystlåten kring beslutet.

– Det har funnits ett missnöje med bolaget och verksamheten ett tag. Stockholmsområdet växer och det behövs en snabb utbyggnad av landstingets verksamheter. Locum har inte responderat på de krav som ställts, säger Lars Thunberg (Fp) ledamot i Locums styrelse till Fastighetsvärlden.

– Boulas Nilsson har en bakgrund från vården och inte från fastigheter. Det får inte klicka någonstans när vi bygger för att möta framtiden och därför krävs det en ny ledning. För att förverkliga visioner och mål för framtidens hälso- och sjukvård krävs det helt enkelt en annan organisation. Vi har fört samtal om detta under en länge tid, fortsätter Thunberg som sedan någon månad är ny ledamot i styrelsen.

(Läs fler texter i relaterade länkar nedan – där det framgår att VD kuppades bort utan sakskäl)

Styrelseordförande Paul Lindquist (M) och landstingsdirektör Toivo Heinsoo har valt att inte kommentera.

Nathalie Boulas Nilsson säger till Fastighetsvärlden att hon inte har några kommenterar.

När Nathalie Boulas Nilsson rekryterades till VD för Locum kommenterade Charlotte Broberg, då landstingsråd (M), utnämningen:

– Jag är mycket glad över denna rekrytering. Nathalie har en lång och gedigen erfarenhet som ledare och vd. Hon har en förmåga att entusiasmera andra och hon har även haft mycket höga personalnöjdhetssiffror på tidigare arbetsplatser. Dessutom är hennes erfarenhet av Locum som kund värdefull.

Boulas Nilsson har en mångårig erfarenhet av ledarskap, affärsutveckling och konsultverksamhet inom hälso- och sjukvård, telekommunikation och it. Hon har varit både VD och styrelseordförande på RadiologiResurs AB.

Locum en av landets större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på cirka 2,1 miljoner kvadratmeter lokaler i Stockholms län. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. Locum ägs av Stockholms läns landsting.

Fastighetsbeståndet är värt cirka 22,3 miljarder. Enligt den ranking som publicerades i magasinet Fastighetsvärden Nr 2 /2015 (över landets 100 största fastighetsägare) placerade sig Locum som landets 25:e största bolag sett till fastighetsvärdet.

Processen för att rekrytera en ny VD påbörjas omedelbart. Under processen tillförordnas fastighetsdirektör Marie Boestad som VD.

Fastighetsvärlden Idag         2015-03-10

Nyheter från förstasidan

FV idag-exklusiv till Kl. 15.00 Prenumerera!

Följer planen och säljer för 181 miljoner i Solna

Fastighetsägaren fortsätter att avyttra sina bostadsfastigheter.

Nya Tre Kronor köper 72 fastigheter från Granen

Säljer i en miljardaffär efter fyra års innehav. Byter ägare för tredje gången sedan Systembolaget gjorde sin megaförsäljning.

Probitas vann bucklan

Vann välgörenhetseventet Baltazar Invitational.

När marknaden svajar laddar Aros för tillväxt

Bolaget välkomnar en nedgång på bostadsmarknaden: ”Det skulle kunna innebära spännande möjligheter.”

Ibrahimovic bekräftar FV:s avslöjande – kan bli mer

Fotbollsstjärnan berättar själv om den nya satsningen som inkluderar fastighetsutveckling. Investering nummer två kan komma strax norr om huvudstaden, erfar Fastighetsvärlden.

20 största kontorsprojekten

Fastighetsvärlden har sammanställt de 20 största kontorsbyggena just nu. Stockholm dominerar listan med Solna i topp.

Samir Taha lämnar VD-stolen i Aros till Magnus Andersson

Läs om den nya ledningen och bolagets framtidsplaner.

Ny vice VD på Specialfastigheter

Specialfastigheters styrelse har utsett Kristina Ferenius till vice VD för bolaget. Hon har arbetat i drygt två år som CFO …

Delårsrapport: Ökade intäkter för Klövern

Här är Klöverns siffror i korthet: Intäkterna ökade med 6 procent till 2.261 mkr (2.138). Driftöverskottet ökade med 8 procent …

Delårsrapport Fabege: Höjde hyrorna med 27 procent

Här är bolagets nyckeltal: Hyresintäkterna ökade till 1.688 mkr (1.573) främst till följd av att färdigställda projektfastigheter genererar intäkter. I …

Familjebostäder först in i Telestaden

Familjebostäder har tecknat ett avtal om att hyra 5.000 kvadratmeter i Farsta.

Höjvalls första köp som ny VD

Amasten förvärvar två bostadsfastigheter.

Startskott för konstgjord ö

En markanvisningstävling utgör starten för det första av totalt fyra kvarter med bostäder. Stockholm tar genom satsningen rygg på Dubai och Qatar.

Popsport lockar branschen – Zlatan Ibrahimovic hakar på

Trenden är stark och det hyrs stora ytor runt om i landet. Fastighetsvärlden kan avslöja att Zlatan Ibrahimovic finns bakom ett projekt i Stockholm.

Förvärvar logistikjätte

Som FV berättade i förra veckan så säljer Rusta sin logistikfastighet. Här är köparna.

Rikshem i nytt köp i Uppsala

Rikshem förvärvade nyligen projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter. Genom Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet …

Hon blir chef för Hemsös projektutveckling

Bolaget förstärker avdelningen för projektutveckling och anställer en ny regionchef.

Filmföretag hyr av W-Invest 

Dagsljus Filmequipment har tecknat ett hyresavtal med W-Invest Fastigheter om 2.700 kvm lokaler i Kvarteret Blixtlampan 6 i Högdalens industriområde …

AMF Fastigheter hyr ut 9.000 kvm i Marievik

Tecknar fyra ny- och omförhandlingar med hyresgäster.

Tillbaka till förstasidan