Lille Oslo Eiendom köper av SPG för 285 mkr

Scandinavian Property Group avyttrar ett bostadsprojekt i skånska Burlöv till Lille Oslo Eiendom som ägs av Bjorn Matre, vars företag fokuserar på fastigheter i Oslo, Trondheim och Malmö. Priset är 285 miljoner kronor.

Nordanö och Schjødt har varit säljarens rådgivare. Svefa och Setterwalls har varit köparens rådgivare.

Totalt handlar det om 117 lägenheter i Kronetorp, Burlöv kommun, som SPG säljer till Lille Oslo Eiendom för 285 miljoner. Projektet är beläget i nära anslutning till Burlöv Station och Burlöv Centrum cirka 10 minuter utanför Malmö.

SPG har utvecklat totalt cirka 400 bostäder i Kronetorpstaden sedan 2014. Projektet omfattar både bostadsrätter och hyresrätter och det kvarter som nu avyttras är det sista kvarteret i den första etappen av utvecklingen av den nya stadsdelen. Bostäderna färdigställs successivt och kvarteret kommer att vara helt färdigställt under mars 2021.

– SPG förvärvade projektet i Kronetorp redan 2014 och har sedan dess utvecklat och färdigställt ett stort antal lägenheter i området. Samtliga bostadsrätter är sålda och hyresrätterna är fullt uthyrda och avyttrade. Att vi nu säljer det sista kvarteret som består av 117 hyresrättslägenheter till en långsiktig ägare är för oss en naturlig del av projektutvecklingen. Detta är även vårt första hyresrättsprojekt som uppförts med investering- och energistöd, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

– Vi är glada att kunna genomföra vår första affär i Sverige genom att förvärva nyproducerade hyresrätter i Malmöområdet. Kronetorp kvarter 4 har beviljats investeringsstöd, vilket innebär att fastigheten är uppförd med höga krav på energieffektivitet och låga hyror. Vi vill tacka SPG och Nordanö samt Svefa och Setterwalls för ett gott samarbete i affären och ser fram emot att göra ytterligare förvärv av hyresrätter i den svenska marknaden framöver , säger Bjørn Matre, styrelseordförande och ägare av Lille Oslo Eiendom AS.

Scandinavian Property Group (SPG) är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden. Organisationen består av 20 anställda med kontor i både Oslo och Stockholm. SPG har cirka 6.000 bostäder under utveckling samt en byggrättsportfölj om cirka 100.000 kvm BTA som avser samhällsfastigheter och kontor.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

ByggVesta säljer till EQT Exeter i Flemingsberg

Gör första bostadsaffären i Sverige.

Tillbaka till förstasidan