Likvidatorn sätter tre OP-bolag i konkurs

Likvidatorn sätter tre OP-bolag i konkurs. Nye vd:n ser slutet för bolaget och ser OP:s börsplats på Nasdaq Small Cap, 17.000 aktieägare samt förlustavdrag om 1,5 miljarder kronor som intressant plattform för exempelvis riskkapitalbolag som önskar ”backa in” ett lönsamt bolag på börsen.

Annons

Beslutet gäller tre fastighetsägande dotterbolag i likvidation med fastigheterna Danmarks Kumla 14:1 i Uppsala, Älgen 1 i Hedemora samt Hyllinge 1:13 i Åstorp där likvidation inleddes den 27 mars.

Fastigheterna hade ett bokfört fastighetsvärde om 230 Mkr vid senaste årsskifte. Den finansiella situationen för dessa dotterbolag har sedan en tid varit pressad och de säkerställda fastighetslånen har varit höga i förhållande till de bud som inkommit under processen.

Oscar Properties koncern utgjordes vid senaste årsskifte av 57 fastigheter och cirka 180 dotterbolag. Efter dagens datum finns ett 15-tal fastigheter kvar.

Bolagets arbete med att rekonstruera moderbolaget och sälja de kvarvarande fastigheterna inklusive den helägda fastighetskoncernen HL18 Property Portfolio Holding AB fortsätter som förut.

– Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester. På ett sätt är det sorgligt det hela, till slut blir bara moderbolaget och vissa dotterbolag utan verksamhet kvar. Å andra sidan kommer det underlätta moderbolagets rekonstruktion, tror jag, emedan man då, som fordringsägare, har att ta ställning till att konvertera till aktier i ett ’rent’ bolag utan fastigheter före årets slut, som man erbjuds äga 99 % av. Mer kan man inte erbjuda. Som att bilda ett nytt bolag.

– Vad vi då kan erbjuda, förutsatt en lyckad skuldkonvertering i samband med en riktad emission, är en börsplats på Nasdaq Small Cap, 17.000 aktieägare samt förlustavdrag om 1,5 mdr. Ganska intressant plattform skulle jag säga för t ex ett riskkapitalbolag som önskar ’backa in’ ett lönsamt bolag på börsen.” säger Richard Bagge, VD.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan