Fastigheten Tre Vapen 2 ägs av Vasakronan.

LF Stockholm hyr 4.200 kvm i Tre Vapen 2

Länsförsäkringar Stockholm har tecknat avtal om 4.200 kvm hos Vasakronan i fastigheten Tre Vapen 2 på Östermalm. Bolaget flyttar från Frösunda, Solna. Därmed gör Vasakronan sin fjärde stora uthyrning i Stockholms innerstad hittills under 2022.

Tenant & Partner är Länsförsäkringar Stockholms rådgivare i processen och har varit med från strategiskede till tecknat hyresavtal. De projektleder nu etableringsfasen för färdigställandet av den framtida arbetsplatsen.

På Valhallavägen, ett stenkast från Karlaplans T-banestation, Fältöversten och i nära anslutning till Nationalstadsparken ligger fastigheten Tre Vapen 2. Fastigheten är miljöcertifierad enligt LEED på högsta nivå, Platina.

I fastigheten var längre Sida stor hyresgäst, innan den stora flytten gick till Ursviks Entré/Bankhus 90 i Rissne, i nordvästra Stockholm.

Länsförsäkringar Stockholm hyr 4.200 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan som de tillträder 1 augusti 2023 och omlokaliserar då från södra delen av Frösunda i Solna, där bolaget sålt fastigheten där man varit hyresgäst (Nordea Liv har köpt).

Länsförsäkringar Stockholms tanke kring den nya arbetsplatsen är att stärka företagskulturen och få ett effektivt och modernt kontor som är väl anpassat för verksamhetens olika behov. I och med fastighetens tekniska förutsättningar samt närheten till god närservice och grönområden bidrar lokalerna till en hållbar arbetsplats, både vad gäller miljömässig hållbarhet samt hälsa- och välmående.

Fastigheten Tre Vapen 2 uppfördes ursprungligen i syfte att husera Konstfack och invigdes 1959. När Konstfack valde att flytta till Vasakronans fastighet på Telefonplan 2004, fattades ett beslut att omvandla hela kvarteret. Sedan dess har ett slutet skolkvarter konverterats till ett öppet och utåtriktat kvarter med varierade kontorsmiljöer och högskolecampus med ca 1 300 arbetsplatser, restaurang, utställningsytor samt teater och biograf i utbildningssyfte, Campus Gärdet.

– Hyresutvecklingen i Stockholm CBD är stark och vi ser tydligt att det bidrar till en ökad efterfrågan på bra lokaler i övriga innerstadsområden, som till exempel Östermalm. Det är en attraktiv del av staden vilket återspeglas i både uthyrningsvolym och hyresnivåer. Totalt har vi hyrt ut ungefär 20.000 kvadratmeter på bra nivåer i området under året, säger Anna Nordin, chef Stockholm Vasakronan.

Det är Vasakronans fjärde uthyrning på över 4.000 kvm i Stockholms innerstad i år – som alla platsar på FV:s lista över årets 20 största kontorsuthyrningar i Sverige. De övriga: ARC (6.500 kvm), McKinsey (6.300 kvm) och Fortifikationsverket (6.200 kvm).

Fastighetsvärlden kan även konstatera att Länsförsäkringar Stockholm åter flyttar närmare moderbolaget Läsförsäkringar – en närheten man lämnade vid flytten till Frösunda i Solna första halvåret 2016. Länsförsäkringar håller till på Tegeluddsvägen vid Ropsten/Värtahamnen, i en fastighet som ägs av Humlegården.

LF Stockholm har flyttat många gånger, just mellan Solna och Gärdet/Östermalm. 2010 flyttade man från Solna Gate (då ägt av Mengus) till Tegeluddsvägen. Förhyrningen i Solna Gate var på 10.000 kvm.

 

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Karlatornet nära sin högsta höjd – stål i toppen

Endast ett våningsplan från taklagsfest. Ny strategi högst upp. Läs även om försäljningsläget och framtiden.

Säljer bostäder för 605 mkr – hela 8% under värdering

Stor bostadsaffär med tio fastigheter i Stockholmsområdet.

Tillbaka till förstasidan