Fastigheten Tre Vapen 2 ägs av Vasakronan.

LF Stockholm hyr 4.200 kvm i Tre Vapen 2

Länsförsäkringar Stockholm har tecknat avtal om 4.200 kvm hos Vasakronan i fastigheten Tre Vapen 2 på Östermalm. Bolaget flyttar från Frösunda, Solna. Därmed gör Vasakronan sin fjärde stora uthyrning i Stockholms innerstad hittills under 2022.

Tenant & Partner är Länsförsäkringar Stockholms rådgivare i processen och har varit med från strategiskede till tecknat hyresavtal. De projektleder nu etableringsfasen för färdigställandet av den framtida arbetsplatsen.

På Valhallavägen, ett stenkast från Karlaplans T-banestation, Fältöversten och i nära anslutning till Nationalstadsparken ligger fastigheten Tre Vapen 2. Fastigheten är miljöcertifierad enligt LEED på högsta nivå, Platina.

I fastigheten var längre Sida stor hyresgäst, innan den stora flytten gick till Ursviks Entré/Bankhus 90 i Rissne, i nordvästra Stockholm.

Länsförsäkringar Stockholm hyr 4.200 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan som de tillträder 1 augusti 2023 och omlokaliserar då från södra delen av Frösunda i Solna, där bolaget sålt fastigheten där man varit hyresgäst (Nordea Liv har köpt).

Länsförsäkringar Stockholms tanke kring den nya arbetsplatsen är att stärka företagskulturen och få ett effektivt och modernt kontor som är väl anpassat för verksamhetens olika behov. I och med fastighetens tekniska förutsättningar samt närheten till god närservice och grönområden bidrar lokalerna till en hållbar arbetsplats, både vad gäller miljömässig hållbarhet samt hälsa- och välmående.

Fastigheten Tre Vapen 2 uppfördes ursprungligen i syfte att husera Konstfack och invigdes 1959. När Konstfack valde att flytta till Vasakronans fastighet på Telefonplan 2004, fattades ett beslut att omvandla hela kvarteret. Sedan dess har ett slutet skolkvarter konverterats till ett öppet och utåtriktat kvarter med varierade kontorsmiljöer och högskolecampus med ca 1 300 arbetsplatser, restaurang, utställningsytor samt teater och biograf i utbildningssyfte, Campus Gärdet.

– Hyresutvecklingen i Stockholm CBD är stark och vi ser tydligt att det bidrar till en ökad efterfrågan på bra lokaler i övriga innerstadsområden, som till exempel Östermalm. Det är en attraktiv del av staden vilket återspeglas i både uthyrningsvolym och hyresnivåer. Totalt har vi hyrt ut ungefär 20.000 kvadratmeter på bra nivåer i området under året, säger Anna Nordin, chef Stockholm Vasakronan.

Det är Vasakronans fjärde uthyrning på över 4.000 kvm i Stockholms innerstad i år – som alla platsar på FV:s lista över årets 20 största kontorsuthyrningar i Sverige. De övriga: ARC (6.500 kvm), McKinsey (6.300 kvm) och Fortifikationsverket (6.200 kvm).

Fastighetsvärlden kan även konstatera att Länsförsäkringar Stockholm åter flyttar närmare moderbolaget Läsförsäkringar – en närheten man lämnade vid flytten till Frösunda i Solna första halvåret 2016. Länsförsäkringar håller till på Tegeluddsvägen vid Ropsten/Värtahamnen, i en fastighet som ägs av Humlegården.

LF Stockholm har flyttat många gånger, just mellan Solna och Gärdet/Östermalm. 2010 flyttade man från Solna Gate (då ägt av Mengus) till Tegeluddsvägen. Förhyrningen i Solna Gate var på 10.000 kvm.

 

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Tillbaka till förstasidan