Lennart Schuss till Genesta – lämnar Tenzings styrelse

Lämnar alla uppdrag hos Tenzing. Genesta har knutit Lennart Schuss till sig. Schuss kommer att hjälpa Genesta med kapitalanskaffning och fastighetstransaktioner samt bli medlem av företagets advisory board. Som senior rådgivare till Genesta kommer Lennart Schuss att arbeta på en strategisk nivå där han kommer att stödja ledningen samt utveckla och förstärka Genestas närvaro i den svenska kapitalmarknaden, säger företaget i ett pressmeddelande.

– Det kommer att bli en ny spännande utmaning att arbeta för Genesta. Det som attraherade mig med Genesta var deras aktiva arbete med värdeskapande i deras fastigheter vilket visat sig framgångsrikt säger Lennart Schuss.

– Vi är glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Lennart till Genesta. Med Lennart på plats i teamet känner vi att vi tagit ytterligare ett viktigt steg mot att bli den bästa aktören i den Nordiska fastighetsmarknaden, säger David Neil VD på Genesta.

I mitten av augusti meddelade Schuss att han lämnade Tenzing för att i en friare och mer flexibel roll genom att verka från eget bolag. Däremot skulle han kvarstå som senior rådgivare i Tenzing i olika projekt och som styrelseledamot i Tenzing AB. Dessutom berättade han då att han  även skapat ett nytt bolag tillsammans med Peder Johnsson för att investera i miljonprogramsfastigheter.

– Det är verksamheter jag tänker fortsätta med, jag ser inte att det nya uppdraget för Genesta krockar med dem på något sätt, säger Lennart Schuss till Fastighetsvärlden.

Under onsdagen kom dock följande pressmeddelande från Tenzing: ”I överenskommelse med Tenzing lämnar Lennart Schuss med omedelbar verkan sin roll som senior rådgivare i Tenzing och som styrelseledamot i Tenzing AB.”

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden är Schuss sedan några månader inte partner vid Tenzing. Han köptes ut av de övriga i samband med att han lämnade sin anställning.

Fastighetsvärlden Idag 2013-10-15

Fler Nyheter från förstasidan

SBB tar tydlig position i Arlandastad Group

Kliver in redan nu  innan den planerade börsintroduktionen och får samtidigt möjlighet till framtida förvärv ur portföljen.

Trianon växlar upp i Signatur – budpliktsbud kan komma

Efter ytterligare förvärv av aktier i First North-noterade Signatur Fastigheter äger Trianon nu nära 46 procent av bolaget.

Peab och Sagax i byggrättsaffär för 201 mkr

Kan bygga 32 våningar högt hus i attraktivt kommunikationsläge.

Bostadsfonden köper bostäder i centrala Malmö

Priset för bostadshusen motsvarar 37.000 kronor per kvm.

Swiss Life växer i Norden genom förvärv

Förvärvar affärsområde från tung aktör inom fastighetsfonder.

Amasten köper bostadshus 40.000 kvm för nära 800 mkr

Fördubblar sitt fastighetsbestånd i västra Sverige.

Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Lån, säljarrevers och riktad nyemission ska finansiera det förvärv Odd Molly tecknat en avsiktsförklaring om.

Serneke tar fram vinster via nytt jv-bolag med Balder

Säkerställer utvecklingen av en stor del av Karlastadens utveckling via samarbetet.

Avalanche Studios hyr av Klövern i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med Avalanche Studios Group avseende cirka 1.370 kvm kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.

Wallenstam säljer för miljarden i Uppsala

Internationell fond med fokus på bostäder i europeiska storstäder köper.

Folksam köper kontorshus för 2,3 miljarder

Efter fem års innehav avyttrar en internationell aktör fastigheten på Kungsholmen.

Balder satsar på högst i Stockholm

Via ett JV planerarBalder för att bygga Stockholms högsta bostadshus. De två husen planera i Nacka och ska bli 38 respektive 30 våningar höga.

Aros säljer för 850 mkr

Affär med bostäder i Stockholmsområdet.

Ny vd till John Mattson

Tar över det börsnoterade bolaget som äger fastigheter för drygt 8 miljarder.

Tillbaka till förstasidan