Fr.v. Gerard De Geer, Erik Eliasson, Peter Leimdörfer, Louise Richnau, Johan Tengelin, Erik Gärdén och Martin Andersson.

Leimdörfersfären struktureras om

Brunswick blir nytt nav för Leimdörfer, Sveafastigheter och LREC. Det är dags för ett nytt kapitel för Leimdörfer och de bolag som skapats kring verksamheten. Målet är att attrahera internationellt kapital till den nordiska fastighetsmarknaden och vara det självklara valet för rådgivning, transaktioner och investeringar. För att lyckas med det genomför Leimdörfer, Sveafastigheter och Leimdörfer Real Estate Capital (LREC) en omstrukturering av ägandet i bolagen. Några av de stora delägarna i respektive bolag samlar sitt ägande i nya Brunswick Real Estate, som i sin tur blir huvudägare i de övriga bolagen i gruppen.

Dessutom startas Brunswick Real Estate International med ansvar för att utveckla och koordinera gruppens samlade erbjudande av produkter och tjänster till icke-nordiska investerare.

Erik Eliasson
Erik Eliasson

– Vi ser en betydande potential i nytt kapital från Asien, främst Kina, som söker sig till fastighetsmarknaden i Europa. Brunswick Real Estate vässar vårt erbjudande och ger våra kunder nya möjligheter till bra affärer, säger Leimdörfers VD Erik Eliasson till Fastighetsvärlden.

Leimdörfer, Sveafastigheter och LREC kommer samtidigt att fortsätta verka som oberoende bolag under sina nuvarande varumärken.

Brunswick Real Estates Group Management Committee består av Gerard De Geer (ordförande Brunswick Real Estate), Peter Leimdörfer (VD Brunswick Real Estate), Martin Andersson (ordförande Brunswick Real Estate International), Erik Eliasson (VD Leimdörfer), Johan Tengelin (VD Sveafastigheter), Louise Richnau (VD LREC) och Erik Gärdén (Senior Partner Leimdörfer).

Patrik Andersson har rekryterats som chef för Brunswick Real Estate International med ansvar för att utveckla och koordinera erbjudandet av gruppens produkter och tjänster till icke-nordiska investerare. Patrik Andersson har över tio års erfarenhet från internationella fastighetsinvesteringar, senast på Somerston Capital i London. Brunswick Real Estate International ska ha kontor i London, Hongkong och Stockholm

– Leimdörfer, Sveafastigheter och LREC är tre framgångsrika företag med spjutspetskompetens inom olika segment av den nordiska fastighets- och kapitalmarknaden. Genom att skapa Brunswick Real Estate och expandera internationellt blir vi en än starkare och mer komplett samarbetspartner till våra kunder och investerare, säger Gerard De Geer, styrelseordförande i Brunswick Real Estate.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-04

Fler Nyheter från förstasidan

AL tecknar avtal om 63.000 kvm i Hagastaden

Fem exploateringsavtal klara. Redo för total investering på 5 miljarder kronor. Har redan 80.000 kvm lokaler i området.

Högtryck på hotellen – men prisökningar kan slå tillbaka

Rejält lyft för Stockholm jämfört med 2019, men andra ännu bättre.

Glädjerus på börsen – ett bolag upp hela 11 procent

En riktigt positiv handelsdag på börsen under måndagen. Flera fastighetsaktier nästan rusat uppåt.

Nu är Karlatornet snart högst i Sverige

På väg att peta Turning torso från tronen.

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Tillbaka till förstasidan