Det nya kvarteret vid Kvarnbygatan i Forsåker. Illustration: Kynningsrud

Kynningsrud bygger 140 i Mölndal

Kynningsrud ska bygga ett boende med cirka 140 lägenheter i den nya stadsdelen Forsåker, strax söder om Göteborg. Avtalet har tecknats med det kommunala bolaget Mölndala Fastighets AB.

Annons

Huset blir strategiskt beläget i ett av de nya kvarteren vid Kvarnbygatan, som ska omvandlas till ett stadsstråk och blir länken mellan östra och västra delen av staden. Strax intill ligger knutpunkten Mölndalsbro med 8 minuters pendel till Göteborg.

– Vi är jätteglada att få möjlighet att vara med och utveckla och bygga attraktiva bostäder i Forsåker. Huset kommer att ha ett spännande innehåll med en levande entrévåning med ett boendekoncept som ska erbjuda såväl aktivitet som avkoppling. Vår målsättning är att skapa gemenskap och trygghet samt bidra till glädjande livskvalitet, säger Olof Olausson, vd Kynningsrud Bostäder i en kommentar.

Tidigare i år tecknade även Mölndala Fastighets AB ett hyresavtal med matvarukedjan City Gross som ska öppna en butik i huset. Bostäderna ska byggas ovanpå i flertalet våningar med närhet till Forsåkers mobilitetshus.

Forsåker är ett jätteprojekt där tusentals bostäder ska byggas liksom över 100.000 kvm kontorslokaler. Nuvarande planer gör gällande att det ska byggas  3000 nya bostäder och 4000 arbetsplatser. År 2005 gick det gamla pappersbruket i konkurs i Forsåker i konkurs och 2009 köpte Mölndals Stad marken. 2013 bildades ett konsortium bestående av Aspelin Ramm, Byggvesta, Peab, Trollängen, Veidekke och Wallenstam. Tillsammans med konsortiet ska kommunala Mölndala Fastighets AB utveckla den nya stadsdelen.

Under 2015 och delar av 2016 pågick omfattande rivningsarbeten i Forsåker. Den första detaljplanen för Forsåker vann laga kraft i slutet av november förra året.

Ett av de första stegen i att förverkliga planerna är ombyggnationen av Kvarnbygatan som startar efter sommaren. Därefter kan byggnationen komma i gång där bostäderna samt matvarubutiken planeras vara klara under 2027.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan