Illustration: Sweco Architects.

Kungsledens hyr ut 9500 kvm till Nobis i nytt hotell

Kungsleden har skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Nobis för ett nytt designhotell på Gävlegatan i hjärtat av Vasastan och Hagastaden. Hotellet kommer att innehålla 242 rum, konferens och restaurang.

Kungsleden äger sedan år 2014 fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm, alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Den ingick i paketköpet från GE. Fastigheten omfattar totalt 15.000 kvm kontor och garage som nu ska byggas om för att inrymma ett nytt designhotell om 9.500 kvm och därtill moderna och funktionella kontor om 5.500 kvm.

Fastigheten Blästern 14 har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på det konceptarbete som Kungsleden och Nobis genomfört med relativt små men funktionella och attraktiva rum samt designade long-stay-rum. Ambitionen är att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården.

Annordia har varit rådgivare åt Kungsleden.

– Stockholm är en unik stad med fantastiska ytor bakom våra vackra husfasader men som oftast är stängda för den breda allmänheten. Vi vill istället öppna upp en inbjudande gård och skapar tillsammans med Nobis en destination – en oas i staden – i Stockholms mest expansiva och spännande område dit alla är välkomna för att uppleva något alldeles speciellt, säger Biljana Pehrsson, VD Kungsleden.

Sandro Catenacci, VD Nobis AB:

– Vi vill erbjuda en hotellprodukt av hög kvalitet till ett bra pris. Vi kommer att dra ner på ytan i rummet men ha samma höga kvalitet på upplevelsen som vi har på våra andra hotell. Det här är ett koncept jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga det tillsammans med Kungsleden.

Kungsleden investerar 385 miljoner kronor i projektet som totalt omfattar 15.000 kvm. Den första etappen inkluderar hotellet som omfattar 9.500 kvm med 242 rum och väntas vara klar under hösten 2018.

Den andra etappen inkluderar 5.500 kvm kontor i byggnaden mot Gävlegatan och beräknas vara klart 2021.

Fastighetsvärlden berättade om Kungsledens hotellplaner för fastigheten i juli 2015. Läs mer, och se ett flertal illustrationer, här.

Nobis driver sedan tidigare Nobis Hotel vid Norrmalmstorg (med Anders Bodin Fastigheter som hyresvärd), Stallmästaregården (samma fastighetsägare), Hotell Skeppsholmen, Miss Clara Hotel (Skandia Fastigheter) och Hotel J.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-29

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tillbaka till förstasidan