Kristin Magnusson Bernard ny vd för AP1

Styrelsen för Första AP-fonden (AP1) har utsett Kristin Magnusson Bernard till ny vd för AP1. Kristin tillträder sin befattning senast den 1 september 2020. Hon efterträder Johan Magnusson som fick sparken i september 2019.

Kristin Magnusson Bernard.
Visa faktaruta

Första AP-foden är en mycket stor fastighetsinvesterare. Bolaget äger bland annat bostadsbolaget Willhem,  en fjärdedel av Vasakronan plus tunga investeringar i Cityhold, Agore och Secore.

Hon ersätter Teresa Isele som varit tillförordnad vd sedan september 2019. Hon har haft vd-stolen sedan Johan Magnusson plötsligt sparkades, läs mer här.

Kristin Magnusson Bernard har varit verksam inom finansbranschen sedan 2009 och kommer närmast från ett uppdrag som Sverigechef för Nordea Markets och chef för makroekonomisk research på Nordea. Hon började i Nordea 2016 och har där haft ledande befattningar inom Markets och Investment Banking delen. Dessförinnan har hon haft seniora roller hos både Europeiska centralbanken i Frankfurt och Internationella Valutafonden i Washington D.C. Kristin Magnusson Bernard har en doktorsexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan i Stockholm.

– Med Kristin Magnusson Bernard får fonden en vd som kombinerar ett erfaret ledarskap att leda specialister och högpresterande team med en stark kommunikativ förmåga. Kristin har både bred och djup erfarenhet av finansbranschen, såväl i Sverige som internationellt, där hon bl.a. byggt upp en strategisk och analytisk kompetens inom förvaltning. Hennes starka engagemang och förståelse för hållbarhetsfrågor kommer att vara värdefullt för fondens fortsatta hållbarhetsarbete.  Styrelsen ser fram emot att jobba tillsammans med Kristin för att fortsätta fondens viktiga uppdrag att på ett föredömligt sätt förvalta pensionskapitalet för dagens och morgondagens pensionärer.  Jag vill också passa på att tacka Teresa Isele för hennes insatser som tillförordnad vd. Hon har med ett stort engagemang tagit sig an uppgiften och flera viktiga initiativ har drivits igenom under hennes ledning med mycket gott resultat, säger Urban Hansson Brusewitz styrelseordförande Första AP-fonden.

– Jag känner mig hedrad över att få ansluta till Första AP-fonden och ser fram emot att få leda ett mycket kompetent och erfaret team. Min uppgift som vd för fonden blir att fortsätta uppdraget att förvalta pensionskapitalet och generera hög avkastning samtidigt som vi främjar en hållbar utveckling. AP-fonderna har ett oerhört viktigt uppdrag och jag känner mig mycket stolt över att få förtroendet att vara med och vidareutveckla Första AP-fonden som en stabil, ansvarsfull och aktiv investerare, säger Kristin Magnusson Bernard, tillträdande vd Första AP-fonden.

Fram till Kristin Magnusson Bernards tillträdesdatum fortsätter Teresa Isele i sin nuvarande roll som tillförordnad vd.

Fler Nyheter från förstasidan

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Tillbaka till förstasidan