Kristian Isberg chef för NREPs bostadssatsning i väst

NREP fortsätter att expandera inom bostadssegmentet i Sverige. I vår träder Kristian Isberg in i rollen som regionchef i Göteborg. Isberg har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från HSB som affärsområdeschef för bygg och fastighet.

NREP befinner sig i en kraftig tillväxtfas inom bostäder. Inom de närmaste åren planerar fastighetsinvesteraren att kraftig öka sin egenutveckling av projekt runtom i landet och siktar på en bostadsportfölj om totalt 30 miljarder kronor 2025.

Bostadsteamet har vuxit till 17 personer på tre år och nu rekryteras Kristian Isberg som Regionchef för Göteborg.

Senast kommer Isberg från HSB där han varit affärsområdeschef med ansvar för hyresfastigheter och nyproduktionsverksamheten. Innan dess var han chef för affärs- och projektutveckling på det Göteborgsbaserade Egnahemsbolaget. Han tillträder sin nya tjänst i mars 2022.

– Vi är mycket stolta över den här rekryteringen. Kristian besitter en värdefull kompetens och har en imponerande erfarenhet från fastighetsbranschen i Sverige. Eftersom vi befinner oss i en spännande tillväxtfas inom bostadsutveckling så kommer Kristian och hans gedigna erfarenhet vara en otrolig tillgång för såväl vårt bostadsteam som för koncernen i stort. Jag vill därför passa på att hälsa Kristian varmt välkommen till oss på NREP och ser fram emot att arbeta tillsammans, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.

– Att få ansluta till en så pass stor och etablerad koncern som NREP känns oerhört spännande. NREPs starka hållbarhetsprofil men även entreprenörsandan och innovationskraften som präglar bolagets verksamhet är lockande. Jag ser fram emot att kunna bidra med min kompetens inom bostadsutveckling och tillsammans starta i gång verksamheten i såväl Göteborg som i Stockholm. Det ska bli oerhört roligt att få vara en del av den här resan och få sätta NREP på den svenska kartan när det gäller bostadsutveckling, säger Kristian Isberg, regionchef i Göteborg på NREP.

Rekryteringen markerar en tydlig expansion i västra Sverige. NREP har redan idag bostadsprojekt motsvarande 350 lägenheter i Göteborg, varav det första projektet fördigställs redan i december. Projektet innefattar välplanerade ettor och tvåor samt ansluter till ett äldreboende som skapar förutsättningar för möten över generationsgränserna. Bostäderna certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

I december tas även första spadtaget till ett hyresbostadsprojekt i Göteborgsstadsdelen Backa som NREP förvärvat av Hökerum Bygg. I stadsutvecklingsområdet Selma Stad utvecklas 313 lägenheter för unga och studenter. Fastigheten får en tydlig miljöprofil och kommer certifieras enligt BREEAM Very Good. Bostäderna planeras och utvecklas med fokus på sociala aspekter, med bland annat en takterrass med växtlighet och löparbana.

Fler Nyheter från förstasidan

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Ny tokrusning på börsen efter nya siffror

Se vilka bolag som stack iväg mest på de positiva nyheterna från andra sidan Atlanten under onsdagen.

Han får höjdarjobb hos Serneke

Bakgrund hos Hufvudstaden, Skanska och Svenska Hus.

AL tecknar avtal om 63.000 kvm i Hagastaden

Fem exploateringsavtal klara. Redo för total investering på 5 miljarder kronor. Har redan 80.000 kvm lokaler i området.

Högtryck på hotellen – men prisökningar kan slå tillbaka

Rejält lyft för Stockholm jämfört med 2019, men andra ännu bättre.

Glädjerus på börsen – ett bolag upp hela 11 procent

En riktigt positiv handelsdag på börsen under måndagen. Flera fastighetsaktier nästan rusat uppåt.

Nu är Karlatornet snart högst i Sverige

På väg att peta Turning torso från tronen.

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Tillbaka till förstasidan