Kontorshus i Lilla Bommen blir stort hotell

Scandic har tecknat ett långsiktiga hyresavtal för ett nya Scandic Go i centrala Göteborg. Hotellen förväntas öppna under 2026 och omfattar totalt 176 hotellrum i stadsdelen Lilla Bommen. Det är ett befintligt kontor som blir hotell. Enligt obekräftade uppgifter till FV är det Castellum som hyrt ut.

Annons

FV berättade nyligen att ett kontorshuset i Umeå, som ägs av Diös, blir ett nytt hotell med Scandic Go.

Sammantaget uppgår bolagets pipeline för budgetkedjan Scandic Go till fem hotell fördelat på 876 rum i Sverige och Finland.

Det nya hotellet i Göteborg ligger cirka 300 meter från Centralstationen och ett par stenkast från Scandic Göteborg Central. Scandic uppger inte adress eller vem som är fastighetsägare i Göteborg.

Stora fastighetsägaren i området är Vasakronan (som är hyresvärd för Scandic Central i Platinan), Platzer och Castellum. De två förstnämnda uppger för FV att man inte tecknat något kontrakt med Scandic. Vid Castellum säger man ”inga kommentarer”.

Från Scandic hälsar man till FV: ”Då vår fastighetspartner inte har kommunicerat från sin sida ännu behöver vi avvakta med att gå ut med adress.”

FV saknar även kännedom kring ytan, men utifrån Scandics övriga förhyrningar för sitt nya budgetkoncept skulle det kunna handla om drygt 4.000 kvm i Göteborg.

I området kring Lilla Bommen pågår ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt vilket skapar en långsiktig attraktionskraft för den nya stadsdelen. Utöver Scandic Go kommer den konverterade fastigheten att husera kommersiella aktörer så som gym och restaurang. Hotellet kommer att ha 176 rum varav 20 med våningssängar.

– Vi har hela tiden haft kontorslokaler i åtanke när det kommer till nyetableringar för Scandic Go, vilket är en viktig möjliggörare för att leverera på vår ambition om att addera 1 000 – 1 500 rum per år till vår pipeline. Göteborg i synnerhet är en nyckeldestination för Scandic, där vi verkar med en bred närvaro i en stark hotellmarknad. Umeå är även en stabil marknad och staden lockar studenter, företag samt sommar- och vinterturism. Jag är övertygad om att de nya Scandic Go-hotellen kommer att bli ett perfekt komplement till vårt befintliga hotellutbud, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef på Scandic Hotels Group.

Scandic Go finns på Upplandsgatan 4, nära LO-borgen, och på S:t Eriksgatan 20 på Kungsholmen, båda i Stockholm. Det är även klart med hotell i Helsingfors och Uleåborg, Finland.

Efter öppning kommer Scandic totalt att driva tio hotell fördelat på 2 846 rum i Göteborg. I Umeå uppgår Scandics totala kapacitet efter öppning av Scandic Go till tre hotell fördelat på 458 hotellrum.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan