Klöverns andra förvärv på Manhattan. En utvecklingsfastigheten som idag är bebyggd med två låga byggnader.

Klövern slår till med andra köpet mitt på Manhattan

I april chockade Rutger Arnhult de flesta genom att för Klöverns räkning köpa en fastighet mitt på Manhattan i New York. Nu slår han till och förvärvar ytterligare en utvecklingsfastighet i närheten av den första fastigheten.

Klövern har förvärvat en fastighet på Manhattan, med adressen 322-326 7th Ave, för ett underliggande fastighetsvärde om 36 miljoner dollar, motsvarande cirka 320 miljoner kronor.

Fastigheten, som förvärvas i samarbete med den lokalt baserade fastighetsutvecklaren GDS Development, har idag en total uthyrningsbar yta om cirka 2.300 kvm och innehåller byggnader som är uppförda 1925 respektive 1940 och som endast är tre våningar höga. Fastigheten yta är drygt 30 gånger 30 meter.

– Vi fortsätter att växa i New York tillsammans med partners med lång erfarenhet och starkt track record. Fastigheten ligger dessutom i närheten av den tomträtt vi förvärvade tidigare i år, vilket ger positiva effekter på utvecklings- och uthyrningsarbete, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Arnhult berättar för Fastighetsvärlden att bolagen jobbar med utvecklingsplanen för den nu förvärvade fastigheten och planerar för att senare återkomma med officiella skisser.

Den nu förvärvade fastigheten ligger i hörnet 7 th Ave och 28 th Street. Till stora tåg- och tunnelbanestationen Penn Station, som är under miljardrenovering, är det endast tre kvarter. Tunnelbanestationen 28 Street Station ligger diagonalt mittemot Klöverns nu förvärvade fastighet.

Fastigheten tillträddes den 24 juli och förvärvet finansieras med banklån och eget kapital.

På den första fastigheten som Klövern förvärvade på Manhattan i april planer bolaget att uppföra ett 20-våningar högt kontorshus, läs mer här. Den fastigheten ligger i hörnet 6 th Ave och 31 st St – alltså tre kvarter ifrån den nu förvärvade fastigheten.

Sedan tidigare äger tre svenska bolag fastigheter på Manhattan, enligt Fastighetsvärldens kännedom. Det är Akelius, läs mer här, Ramsbury (som kontrolleras av Stefan Persson), läs mer här, och US Office Holdings (med Andra AP-fonden som storägare), läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan