Klöverns vd Rutger Arnhult och den tidigare Åbymässan, inklusive travbanan och det nya hotellet, i bakgrunden. Montage: Fastighetsvärlden.

Klövern skapar världens största padelcenter

Klövern skapar världens största padelcenter i Mölndal. Det handlar om lokalytorna i den nya mässan vid Åby travbana där hyresgästen Easyfairs väljer att ge upp efter två år.

Åbymässan har, liksom flera andra mässor, drabbats hårt av coronapandemin. Nu väljer operatören Easyfairs att kasta in handduken efter två år med den nya mässan. FV har tidigare berättat att mässytorna varit cirka 15.000 kvm.

Klövern har tagit över hyresavtalet i sin egen fastighet, som ligger bredvid Åby travbana och som även innehåller ett nybyggt hotell.

Klöverns väljer att fylla den stora byggnaden med padel och därmed fortsätter bolaget sin satsning på den populära och snabbväxande racketsporten. Anläggningen ska få hela 26 banor.

Det blir därmed världens största padelhall, enligt Padeldirekt. Tidigare fanns en i Madrid med 30 banor, som gick i konkurs när pandemin kom.

— Vi ska nog få in 26 banor och ska titta på att ha utebanor också. Det kanske blir ett antal singelbanor också, säger Jakob Mörndal, affärsområdeschef Konceptutveckling vid Klövern, till Padeldirekt.

Padel är sedan några år den i särklass snabbast växande sporten i Sverige. Racketsporten har intagit både nybyggen och äldre lokaler.

Klövern förvärvade nyligen 50 procent av aktierna i Padel Partners i Sverige AB som ska namnändras till Klövern Padel AB, läs mer här.

Klövern äger och driver sedan tidigare bland annat en anläggning i Kista, precis norr om Victoria Tower, och har presenterat ett flertal planer – i Västerås, Norrköping och Uppsala.

Största padelhallen i Sverige idag är Södertälje Padel Club med sina 24 banor, enligt Padeldirekt. Den anläggningen ligger i Södertälje hamn och fastigheten ägs av Savana. Den fastigheten ligger i ett område där det finns bostadsplaner. Den ägdes tidigare av danska Kefren men såldes på den omtalade jätteauktionen 2011. Då var det Hemfosa som bjöd högst och blev ägare. 2015 förvärvade Savana fastigheten, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Snart skarpt pengaläge för Nobel – klockan klämtar

Donatorerna lyser med sin frånvaro. Förtroendet för Stockholms politiker fortfarande lågt.

Anrikt hotell får ny pampig entré mot Stureplan

FV kan berätta att ett av Stockholms äldsta hotell expanderar. Bygger ny entré och cocktailbar i ett av stans bästa lägen.

Säljer 23 av 25 fastigheter

Centralt bestånd. Blir en av de största aktörerna.

Alecta värvar tre inför hösten

Rekryterar två från Vasakronan och en från Humlegården.

Nya bilder: Pop House tar över Gasklocka 2

Den stora scenen kommer att rymma cirka 1.750 platser för sittande publik.

Jens Engwall satsar på äldreboende med stor pool

Trio bakom den nya satsningen – som sker på en minst sagt överraskande geografisk marknad.

Letar fastigheter för miljarder

Har rest största svenska fastighetsfonden på många år.

Planerar rejäl expansion i Norden

Vill nå 60 enheter. Öppnar nytt utanför Stockholm.

Peabs bostadsfiasko nära egna kontoret

Bredvid pendeltågsstation. Stått öde i två år.

Bostäder betyder bra avkastning

Rådgivaren Tango spår att de renodlade bostadsinvesterarna får sällskap av andra aktörer.

Stenhus värvar börs-vd

Tar plats i ledningsgruppen.

Porträtt

Bygger nytt i högt tempo

Elias Georgiadis växte upp i miljonprogrammet och började jobba på ställningarna. Nu har han med sig Erik Selin och Mats Qviberg på ett expansivt bolagsbygge.

Åtal nära mot Balderduo – totalt åtta brottsmisstankar

Åklagaren till FV: ”Stärkt bevisning”. FV listar brottsmisstankarna.

Bildextra: Så blir skybaren i Skanskas skrapa Sthlm 01

28:e våningen. Över 100 meter upp i luften.

Tillbaka till förstasidan