Klöverns vd Rutger Arnhult och den tidigare Åbymässan, inklusive travbanan och det nya hotellet, i bakgrunden. Montage: Fastighetsvärlden.

Klövern skapar världens största padelcenter

Klövern skapar världens största padelcenter i Mölndal. Det handlar om lokalytorna i den nya mässan vid Åby travbana där hyresgästen Easyfairs väljer att ge upp efter två år.

Åbymässan har, liksom flera andra mässor, drabbats hårt av coronapandemin. Nu väljer operatören Easyfairs att kasta in handduken efter två år med den nya mässan. FV har tidigare berättat att mässytorna varit cirka 15.000 kvm.

Klövern har tagit över hyresavtalet i sin egen fastighet, som ligger bredvid Åby travbana och som även innehåller ett nybyggt hotell.

Klöverns väljer att fylla den stora byggnaden med padel och därmed fortsätter bolaget sin satsning på den populära och snabbväxande racketsporten. Anläggningen ska få hela 26 banor.

Det blir därmed världens största padelhall, enligt Padeldirekt. Tidigare fanns en i Madrid med 30 banor, som gick i konkurs när pandemin kom.

— Vi ska nog få in 26 banor och ska titta på att ha utebanor också. Det kanske blir ett antal singelbanor också, säger Jakob Mörndal, affärsområdeschef Konceptutveckling vid Klövern, till Padeldirekt.

Padel är sedan några år den i särklass snabbast växande sporten i Sverige. Racketsporten har intagit både nybyggen och äldre lokaler.

Klövern förvärvade nyligen 50 procent av aktierna i Padel Partners i Sverige AB som ska namnändras till Klövern Padel AB, läs mer här.

Klövern äger och driver sedan tidigare bland annat en anläggning i Kista, precis norr om Victoria Tower, och har presenterat ett flertal planer – i Västerås, Norrköping och Uppsala.

Största padelhallen i Sverige idag är Södertälje Padel Club med sina 24 banor, enligt Padeldirekt. Den anläggningen ligger i Södertälje hamn och fastigheten ägs av Savana. Den fastigheten ligger i ett område där det finns bostadsplaner. Den ägdes tidigare av danska Kefren men såldes på den omtalade jätteauktionen 2011. Då var det Hemfosa som bjöd högst och blev ägare. 2015 förvärvade Savana fastigheten, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Tillbaka till förstasidan