Klart med nytt jobb för Östenson – börjar på MKB

Gunnar Östenson lämnade plötsligt VD-stolen i Briggen, utan några förklaringar (läs mer i länkarna till höger). Nu har Östenson klart med ett nytt jobb. Han blir affärsutvecklingschef vid allmännyttiga MKB i Malmö.

– Förändringarna rustar MKB för att möta de uppgifter som ligger framför oss. I grunden finns alltid förvaltningsuppdraget, därtill kommer såväl en betydande nyproduktion som ett underhåll på en hög nivå, säger Terje Johansson VD på MKB.

Nya medlemmar i företagsledningen:

Affärsutvecklingschef blir Gunnar Östenson (född 1956). Gunnar Östenson har varit VD på Fastighets AB Briggen mellan 2006 och 2014. Han har tidigare haft samma befattning på IKEA Fastigheter och Skanska Öresund. Gunnar Östenson tillträder den 1 september.

Utredningschef blir Lars-Anders Rothman (född 1961). Han arbetar för närvarande som ekonomi- och finanschef på Halmstad Energi & Miljö och har tidigare varit ekonomichef på Region Halland och Halmstads Fastighets AB. Lars-Anders Rothman tillträder den 16 oktober.

Ny- och ombyggnadschef blir Claes Jeppsson (född 1964). Sedan 2007 är han regionchef på Veidekke Bostad och har tidigare arbetat bland annat som projektchef på Skanska Nya Hem och som kvalitetsingenjör vid byggandet av Öresundsbron. Claes Jeppsson tillträder den 15 oktober.

Miljöstrateg blir Jenny Holmquist (född 1974). Hon har arbetat som miljöcoach och miljöchef på MKB sedan 2004. Tidigare har Jenny Holmquist arbetat med miljöfrågor på serviceförvaltningen i Malmö Stad. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

Utvecklingsstrateg blir Anna Wiking (född 1978). Anna Wiking är idag affärsutvecklare på MKB. Hon anställdes 2004 och har tidigare arbetat bland annat som säljansvarig för nyproduktion och konceptutvecklare. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen ingår sedan tidigare CFO Magnus Jönsson, förvaltningschef Mats Nilsson, kommunikationschef Margaretha Söderström, HR-chef Karin Svensson och VD Terje Johansson.

– Med denna laguppställning tycker jag att vi har fått till en både erfaren och spänstig företagsledning, som bygger för framtiden, avslutar Terje Johansson.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-11

Fler Nyheter från förstasidan

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”.

Emilshus går till sängs för 422 mkr – med Ikea på köpet

Niam avyttrar 75.000 kvm lokaler.

SOJ: ”Priset är sekundärt”

Sven-Olof Johansson om den omtalade kontorsoron: ”Vi fortsätter se toppnoteringar i priserna för fastigheter och i synnerhet kontorsfastigheter i Stockholm”.

Så blir hyran i ”nya” Rosenbad

Nu är ett nytt hyresavtal klart. FV berättar detaljerna. Men högst oklart vem som kommer att flytta in.

Elbristen het fråga på Bostadsdagen Göteborg

”10.000 jobb på spel”.

Trafikverket hyr i nytt projekt

Tidigare hyrt ut till hotell i det centrala projektet.

Adam & Albin öppnar sin största någonsin – hos AL

Läs om den nya satsningen och se på en flygbild var den nya satsningen hamnar. 13 meters takhöjd.

Eva Hamilton lämnar Fastator

Slutar efter drygt ett år. Styrelseordförande Björn Rosengren motiverar för Fastighetsvärlden.

De skapar Novier – ny stor fastighetsrådgivare

Bolagen går samman och får 100 anställda och breddar därigenom sin rådgivningskompetens till flera områden.

Dubblar på Kungsgatan – hyr ytterligare 2.000 kvm

Segmentet ökar explosionsartat efter sommaren.

Börskandidat gör nytt större förvärv

Köper för 600 miljoner kronor kort efter förvärvet för 500 miljoner.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Hyr ut hela 6.000 kvm kontorslokaler

Bygger om tidigare handelslokaler till moderna kontorsytor.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Tillbaka till förstasidan