Klart för Weworks andra nordiska etablering

Det internationella coworkingbolaget Wework har en uppskruvad etableringstakt. Nu har man funnit platsen för sin andra nordiska anläggning – i ”Kødbyen”.

Fastighetsvärlden kan berätta att samtidigt som Wework öppnar sin första nordiska anläggning i Stockholm så har man fått klart med sin första etablering i Danmark. Man har tecknat hyresavtal för 7 500 kvm på Skelbækgade 2-4 i Köpenhamn och där planerar man att öppna till sommaren 2020.

Byggnaden ligger vid ”Kødbyen”, det vill säga slakthusområdet i Vesterbro i centrala Köpenhamn, en stadsdel som blivit mycket populär det senaste decenniet.

– Som ett centralt och pulserande områder levererar Kødbyen en inspirerande miljö för våra framtida medlemmar där de kan arbeta och nätverka och vi ser fram mot att bidra till utvecklingen av området, säger Wybo Wijnbergen, General Manager hos WeWork i Nordeuropa.

WeWork har inför etableringen haft CBRE och DLA Piper som konsulter. Coworkingföretaget håller en hög etableringstakt och lämnade i vintras in en ansökan om notering på börsen i New York.

– Vi är övertygade om att detta avtal representerar en stark investering som skapar värde och lägre risk för våra investerare. Vi är glada för samarbetet med Wework och den positiva utveckling projektet kommer att skapa för fastigheten och närmiljön, säger Tonny Nielsen vd för Fokus Asset Management som aktiv förvaltare för fastighetsägaren.

 

 

Fler Nyheter från förstasidan

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Förvirrande: Jo – enhälligt om ansvarsfrihet i OP

Kort sammanfattning av årsstämman vid pressade bolaget Oscar Properties.

Nyfosa säkrat pengar till 5-miljardersköpet

Revansch för tidigare inställd affär som var ännu större.

Rekord: Skanska hyr ut 47.000 kvm kontor

Fyller upp höghusprojekt. Försäkringsbolag tecknar hyresavtal. Läs Claes Larssons kommentar och om bolagets andra större kontorsuthyrningar.

Oscars dotterbolag begärdes i konkurs

Negativa nyheter precis när Oscar Properties bolagsstämma skulle inledas. Ytterligare en tvist med ett känt fastighetsbolag. Uppger att man betalat.

Kämpande Stordalen kritisk mot regeringen

Besviken på några fastighetsägare. Den stora projektbanken.  Plötsligt kom bokningarna  Prognosen och de svåraste segmenten Buden på fastigheterna  ”Man behöver kramas”.

Utländska köpare nästan helt borta

Pangea summerar första halvåret och tror på högre fart på transaktionsmarknaden under hösten.

Miljardaffär i Sundbyberg

Förstärks med ny infrastruktur om några år.

Kapitalet vänder nordliga staden ryggen

”Tanken är att någon annan ska äga på sikt.”

Porträtt

”Det här är vad vi har tränat för”

Riskkoll. Niams vd Fredrik Jonsson ansvarar för många miljarder från några av världens största pensionsfonder. Han anser att egenskaper är viktigare än kunskap, tror inte på quick fix-lösningar eller spådomar för att hantera kriser och ogillar överförenkling. Är Niam förberett för att hantera coronakrisen?

Köper för 400 mkr i Malmö

Förvärvar centralt för cirka 20.300 kronor per kvadratmeter.

Tillbaka till förstasidan