Katarinahuset vid Slussen. Fotograf: Mattias Bardå

Citybox Hotels hyr av AL för 104 rum vid Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4.000 kvm i Katarinahuset i Slussen. Merparten blir så kallade mörka hotellrum. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024.

Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg i processen.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25.000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 144 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 52 procent. De första hyresgästerna har nu flyttat in i huset som i sin helhet beräknas stå färdigt under mitten av 2023.

Hotellkedjan Citybox Hotels startades 2006 och har i dagsläget 6 hotell i Norge, Estland och Belgien. Tillväxttakten är hög med målsättning att ha etablerat 60 nya hotell i europeiska storstäder till slutet av 2030. Konceptet håller hög designnivå och fokuserar på funktion och hållbarhet med effektiva, moderna lösningar och ett prisvärt erbjudande. De är exempelvis en av de första hotellaktörerna som ersatt traditionella receptionsdiskar med terminaler där gästerna checkar in själva.

– Äntligen har vi hittat den perfekta platsen i Stockholm! Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har mycket goda förbindelser med all kollektivtrafik, vilket är utmärkt för våra gäster. Vi kunde inte missa möjligheten att öppna ett hotell i ett så unikt läge som Katarinahuset, tillsammans med en aktör som Atrium Ljungberg, säger Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels. Genom avtalet för Citybox Stockholm stärker vi vår position på den nordiska marknaden och tar ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, avslutar Martin Smith-Sivertsen.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor som nu kompletteras med hotell om 104 rum.

– Citybox Hotels är ett spännande och modernt hotellkoncept med riktigt höga ambitioner. Genom nytänkande lösningar kan de erbjuda sina gäster moderna, funktionella och prisvärda hotellrum i stadens absoluta centrum. Att de nu väljer Katarinahuset för sitt första hotell i Sverige säger mycket om nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Hotellet blir ett utmärkt komplement till den mix av moderna företag som väljer att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC: ”2022 har varit mer utmanande än väntat”

Tomas Carlsson om kontorsmarknaden: ”Vi kommer att sälja projekt först när vi upplever att marknadsnivån är acceptabel.”

Statens hyra för EU-mötet

Hyr hel hotell- och mötesanläggning. FV berättar om hyreskontrakten för mässan och för hotellet.

Köper nära Norr Mälarstrand

Utökar beståndet inom tullarna i Stockholm.

Hyr ut 3.600 kvm i Hagastaden

FV berättar vilka som tappar hyresgäster.

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Tillbaka till förstasidan