Katarinahuset vid Slussen. Fotograf: Mattias Bardå

Citybox Hotels hyr av AL för 104 rum vid Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4.000 kvm i Katarinahuset i Slussen. Merparten blir så kallade mörka hotellrum. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024.

Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg i processen.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25.000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 144 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 52 procent. De första hyresgästerna har nu flyttat in i huset som i sin helhet beräknas stå färdigt under mitten av 2023.

Hotellkedjan Citybox Hotels startades 2006 och har i dagsläget 6 hotell i Norge, Estland och Belgien. Tillväxttakten är hög med målsättning att ha etablerat 60 nya hotell i europeiska storstäder till slutet av 2030. Konceptet håller hög designnivå och fokuserar på funktion och hållbarhet med effektiva, moderna lösningar och ett prisvärt erbjudande. De är exempelvis en av de första hotellaktörerna som ersatt traditionella receptionsdiskar med terminaler där gästerna checkar in själva.

– Äntligen har vi hittat den perfekta platsen i Stockholm! Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har mycket goda förbindelser med all kollektivtrafik, vilket är utmärkt för våra gäster. Vi kunde inte missa möjligheten att öppna ett hotell i ett så unikt läge som Katarinahuset, tillsammans med en aktör som Atrium Ljungberg, säger Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels. Genom avtalet för Citybox Stockholm stärker vi vår position på den nordiska marknaden och tar ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, avslutar Martin Smith-Sivertsen.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor som nu kompletteras med hotell om 104 rum.

– Citybox Hotels är ett spännande och modernt hotellkoncept med riktigt höga ambitioner. Genom nytänkande lösningar kan de erbjuda sina gäster moderna, funktionella och prisvärda hotellrum i stadens absoluta centrum. Att de nu väljer Katarinahuset för sitt första hotell i Sverige säger mycket om nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Hotellet blir ett utmärkt komplement till den mix av moderna företag som väljer att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Stänger butik mitt på Kungsgatan

Tillhör de som expanderat absolut snabbaste i hela Sverige.

Pembroke, Mästerhuset.

Restaurangsatsning om hela 1.250 kvm – mitt i city

Om satsningen: ”Kan vara världsunik.”

Podcasten med fokus på SBB:s möjliga game-changer

Det artonde avsnittet av fastighetsbranschens hyllade podd.

Utnämner fem till partners

Joakim Arvius motiverar.

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Tillbaka till förstasidan