Katarinahuset vid Slussen. Fotograf: Mattias Bardå

Citybox Hotels hyr av AL för 104 rum vid Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4.000 kvm i Katarinahuset i Slussen. Merparten blir så kallade mörka hotellrum. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024.

Annons

Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg i processen.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25.000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 144 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 52 procent. De första hyresgästerna har nu flyttat in i huset som i sin helhet beräknas stå färdigt under mitten av 2023.

Hotellkedjan Citybox Hotels startades 2006 och har i dagsläget 6 hotell i Norge, Estland och Belgien. Tillväxttakten är hög med målsättning att ha etablerat 60 nya hotell i europeiska storstäder till slutet av 2030. Konceptet håller hög designnivå och fokuserar på funktion och hållbarhet med effektiva, moderna lösningar och ett prisvärt erbjudande. De är exempelvis en av de första hotellaktörerna som ersatt traditionella receptionsdiskar med terminaler där gästerna checkar in själva.

– Äntligen har vi hittat den perfekta platsen i Stockholm! Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har mycket goda förbindelser med all kollektivtrafik, vilket är utmärkt för våra gäster. Vi kunde inte missa möjligheten att öppna ett hotell i ett så unikt läge som Katarinahuset, tillsammans med en aktör som Atrium Ljungberg, säger Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels. Genom avtalet för Citybox Stockholm stärker vi vår position på den nordiska marknaden och tar ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, avslutar Martin Smith-Sivertsen.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor som nu kompletteras med hotell om 104 rum.

– Citybox Hotels är ett spännande och modernt hotellkoncept med riktigt höga ambitioner. Genom nytänkande lösningar kan de erbjuda sina gäster moderna, funktionella och prisvärda hotellrum i stadens absoluta centrum. Att de nu väljer Katarinahuset för sitt första hotell i Sverige säger mycket om nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Hotellet blir ett utmärkt komplement till den mix av moderna företag som väljer att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan