Andreas Lenander Kilenkrysset, Frida Gullstrand Advokatfirman Glimstedt, Jan Persson Kilenkrysset och Peter Haveneth Frigoscandia i samband med signeringen.

Kilenkrysset köper av Frigoscandia i väst

Kilenkrysset köper tre logistikfastigheter av Frigoscandia i Götene och Lidköping. Fastigheterna summerar nästan 30.000 kvm lokaler. Efter försäljningen äger Frigoscandia endast en fastighet – och är hyresgäst i 24.

Affären innefattar fastigheterna Majåker 9 och Majåker 23 i Götene samt Taggsvampen 1 i Lidköping. Fastighetsreglering pågår gällande fastigheterna inom Götene kommun.

Fastigheterna innehåller 400 kvm, 11.600 kvm respektive 16.900 kvm lokaler.

Samtliga tre är fullt uthyrda till Frigoscandia och kommer fortsatt att vara så även efter att tillträde skett.

Partena känner till varandra väl, Frigoscandia hyr sedan tidigare två fastigheter ägda av Kilenkrysset, Jordbromalm 6:90 samt Jordbromalm 4:4, båda belägna i Jordbro, Haninge kommun.

– Tillsammans med våra hyresgäster vill vi alltid sträva efter långa och samarbetsvänliga hyreskontrakt. Denna affär är ett utmärkt exempel på det. Goda och långsiktiga relationer är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att Frigoscandia dessutom är inflyttade och klara är något som är en tidsmässig vinst för oss båda, säger Jan Persson vd och ägare Kilenkrysset.

– Frigoscandia har sedan tidigare en lång relation till Kilenkrysset genom tidigare fastighetsaffärer där vi utvecklat ett bra samarbete. Vi ser nu fram emot att expandera vår gemensamma affär i ytterligare ett strategiskt projekt, i en viktig region för livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, vd på Frigoscandia.

– Vår kompetens är inte att äga fastigheter, säger Haveneth till Fastighetsvärlden.

Frigoscandia grundades 1948 och är marknadsledare inom tempererad logistik i Sverige. Bolaget driver 25 tempererade lager och terminaler i Sverige och Norge. Huvudkontoret är placerat i Helsingborg. Bolaget har en lagringsyta på cirka 1 miljon kubikmeter (inga terminaler inräknade).

Dem enda egna ägda fastigheten nu, som Frigoscandia har, finns i Örebro och är en lagerfastighet. Där finns det byggrätter och bolagets vd berättar för Fastighetsvärlden berättar att man idag inte har några planer på att sälja men att det på sikt kan bli aktuellt att eventuellt skapa ett jv kring fastigheten eller en anan lösning.

Frigoscandia har under de senaste åren lämnat några fastigheter (i Eslöv, Staffanstorp och Norrköping) för att istället inta nya fastigheter (exempelvis två utanför Helsingborg).

Frigoscandia sålde en stor del av sina fastigheter gör 20 år sedan, som senare hamnat hos Northern European Properties, Kungsleden och vidare. Även flera styckeförsäljningar har ägt rum.

Missa inte! Cash is King

Den 30 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash is King. Det äger rum på Grand Hotel i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Collector hyr av Humlegården

Samlokaliserar från två adresser. Tar över lokaler efter fastighetsbolag.

Tillbaka till förstasidan