Jesper Hollstrand, KFC.

KFC öppnar i Kista och Liljeholmstorget

KFC:s offensiv i Sverige är igång. Kedjan har i Stockholm tecknat två hyreskontrakt med Citycon, i Kista galleria och i Liljeholmstorgets galleria.

Annons

KFC öppnade sin första restaurang i Sverige sommaren 2015, i Malmö där man vid Stortorget tog över en lokal efter Burger King. Två år senare öppnades den första i 08-området, vid Bromma Blocks. Fastighetsvärlden berättade nyligen att KFC ser en marknad för 150 KFC i Sverige. Idag finns 19 öppnade enheter i Sverige.

KFC är en amerikansk restaurangkedja med inriktning på kyckling. KFC är en av världens största restaurangkedjor med över 30 000 restauranger. KFC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. Alla KFC restauranger i Sverige ägs och drivs av Nordic Service Partners Holding AB (NSP).

KFC i Liljeholmstorget kommer att öppna ”under kommande månader”.

– Vi har länge velat komma till Liljeholmstorgets Galleria. Nu har vi äntligen hittat en lokal som gör att vi kan erbjuda vår goda kyckling till alla som befinner sig i närområdet säger Jesper Hollstrand, marknadschef för KFC Sverige.

KFC ska öppna i Kista ”under hösten”.

-Vi vet att KFC är efterlängtat i Kista. De som tidigare har tagit sig härifrån till våra andra restauranger i Stockholm får nu en betydligt kortare sträcka till vår goda kyckling säger Jesper Hollstrand.

Fastighetsägare till de båda handelsplatserna är Citycon.

–Vår målsättning är att erbjuda vardagsnära handel och service i kombination med ett attraktivt och brett mat- och restaurangutbud då vi vet att våra besökare uppskattar det. Vi är därför mycket glada över att KFC öppnar hos oss. KFC starka matutbud är mycket uppskattat och vi tror de kommer locka både nuvarande och nya kunder att besöka oss säger Lotta Moos, centrumchef för Liljeholmstorget Galleria.

i Kista blir även Ding Thai en ny restaurang. Som namnet skvallrar om serverar Ding Thai thailändsk välkryddad mat som balanserar kryddstarkt, sött, surt, salt och beskt.

– Vår foodcourt M.E.E.T är mycket populär bland våra besökare som uppskattar att vi erbjuder ett 20-tal olika typer av restauranger och matupplevelser. Därför är vi extra glada att utöka utbudet ytterligare med två nya restauranger, KFC och Ding Thai, då deras erbjudande ger ett spännande tillskott till M.E.E.T, säger Jesper Holmström, fastighetschef för Kista Galleria.

Lotta Moos.
Jesper Holmström.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan