Kefren: Konkurs, krasch, kalabalik och kross

Det har har skrivits historia och auktionsveckorna har innehållit rejält med dramatik. FV:s bevakning har varit intensiv när allt har utspelat sig inför öppen ridå.

Fastighetsvärldens bevakning av danska Keops har varit närgången ända sedan bolaget gjorde sin inbrytning på den svenska marknaden. Bolaget växte snabbt till en av de största fastighetsägarna i Sverige. Riksmedia (och även branschmedia) har skrivit fåordigt om bolaget (kanske mest för att pressmeddelanden saknats). Fastighetsvärlden har beskrivit finansieringsstrukturerna, besökt och intervjuat Ole Vagner (grundaren och hjärnan till Keops) och vi har noga följt de framtvingade försäljningarna.

Under fredagen säljs de sista bitarna av det forna imperiet (expansionsplanerna var gigantiska) och Fastighetsvärlden bevakar även den auktionsdagen genom direktrapportering från auktionssalen. Vi anser att det som seriös branschmedia är en självklar bevakning från vår sida och service till våra läsare. Auktionen av Kefren (Keops IX) är en historisk händelse och den har krävt mycket tid. Men eftersom vi inte räds lite tuffare arbete, eller bygger vår verksamhet på att genom ett enkelt sätt återberätta ”tillrättalagda” pressmeddelanden, så är vi mer än nöjda med de senaste tre veckornas auktion.

Responsen från er läsare har varit överväldigande, både i besöksstatistik på sajten och glada tillrop. Redan innan auktionen hade antalet besökare ökat med 62 procent sedan den nylanserande sajten presenterades i slutet av januari. Under tiden har sajten även fått fina nomineringar. De tre auktionsveckorna är sajtens mest besökta någonsin, även om det finns enskilda dagar tidigare där vi haft högre trafikflöde vilket har varit i samband med stora avslöjanden. Enskilt högsta trafik under auktionen (med en dag kvar) har vi haft under ”Supertisdagen” när bland annat SKF-huset klubbades och näst högst den dag när kalabalik uppstod kring försäljningen av Saluhallen i Uppsala.

Vi har även sänt TV, via sajten, från auktionssalen, vilket varit uppskattat och en historisk händelse för oss. De flesta besökarna har dock föredragit den populära ”minut-för-minut”-rapporteringen direkt från auktionssalen.

Framöver väntar flera nya satsningar här på sajten. Du har väl sett att vi för två veckor sedan påbörjade lanseringen av fastjobb.se

Och, viktigt: På Fastighetsvärlden kan ni alltid ställa krav. Vi är ingen kopia och vi är heller inte till salu för textreklam. Välkomna att lämna nyhetstips eller komma med synpunkter kring vår verksamhet.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor myndighet söker nya lokaler

Kan bli en av de allra sista att flytta ut från CBD. FV berättar om prioriteringarna.

Säljer portfölj om 11.200 kvm

Sex samhällsfastigheter byter ägare.

Vasakronan säljer för 410 mkr

Avyttrar en av bolagets mer udda tillgångar.

Realplay

Proaktiva bolag gör bättre affärer

Kostnadsbesparingar och skattebesparingar i byggprojekt går främst att få till om man är proaktiv. Hos Realplay diskuteras framförhållning och kontroll för att förbättra utfallet.

Hon blir ny vd på Sisab

Tar över ansvaret för 1,8 miljoner kvm.

Svenska Nyttobostäder i ”block-skandal”

Vd:n: ”Jag blir både bekymrad och ledsen att detta nu drabbar oskyldiga människor”.

Intea in i spelet om 27.000 kvm centralt

Förvärvar 57 procent av aktierna.

Max vill öppna ytterligare 50 i Sverige

Vill även ha ytterligare tre i centrala Stockholm. Vd:n berättar var kedjan söker nya etableringar.

Rekyl på börsen

En handfull fastighetsbolag upp med mer än 4 procent.

Klarabo i mål med rekordköpet i norr

Morfiadakis: ”Finansieras delvis med banklån till väldigt förmånliga villkor”. Nära målet för 2025.

AMF utvecklar Ringen

Arbetet med upprustningen inleds i början av 2023.

Bilder: Från förslummat till hetast i Sverige

Nordstan firar 50 år – och två av de ursprungliga ägarna är kvar. Nu väntar expansion.

Flera storbolag kraftigt nedåt – SBB nästan under 10 kronor

En nästan blodröd torsdag för herrarna Batljan, Selin och Arnhult.

Så kan rekordaffären inom tullarna tas i mål

FV berättar om den nya strategin för vad som kan bli en av de största affärerna i området någonsin. Läs om fastigheterna som ingår.

Tillbaka till förstasidan