Kefren: Konkurs, krasch, kalabalik och kross

Det har har skrivits historia och auktionsveckorna har innehållit rejält med dramatik. FV:s bevakning har varit intensiv när allt har utspelat sig inför öppen ridå.

Fastighetsvärldens bevakning av danska Keops har varit närgången ända sedan bolaget gjorde sin inbrytning på den svenska marknaden. Bolaget växte snabbt till en av de största fastighetsägarna i Sverige. Riksmedia (och även branschmedia) har skrivit fåordigt om bolaget (kanske mest för att pressmeddelanden saknats). Fastighetsvärlden har beskrivit finansieringsstrukturerna, besökt och intervjuat Ole Vagner (grundaren och hjärnan till Keops) och vi har noga följt de framtvingade försäljningarna.

Under fredagen säljs de sista bitarna av det forna imperiet (expansionsplanerna var gigantiska) och Fastighetsvärlden bevakar även den auktionsdagen genom direktrapportering från auktionssalen. Vi anser att det som seriös branschmedia är en självklar bevakning från vår sida och service till våra läsare. Auktionen av Kefren (Keops IX) är en historisk händelse och den har krävt mycket tid. Men eftersom vi inte räds lite tuffare arbete, eller bygger vår verksamhet på att genom ett enkelt sätt återberätta ”tillrättalagda” pressmeddelanden, så är vi mer än nöjda med de senaste tre veckornas auktion.

Responsen från er läsare har varit överväldigande, både i besöksstatistik på sajten och glada tillrop. Redan innan auktionen hade antalet besökare ökat med 62 procent sedan den nylanserande sajten presenterades i slutet av januari. Under tiden har sajten även fått fina nomineringar. De tre auktionsveckorna är sajtens mest besökta någonsin, även om det finns enskilda dagar tidigare där vi haft högre trafikflöde vilket har varit i samband med stora avslöjanden. Enskilt högsta trafik under auktionen (med en dag kvar) har vi haft under ”Supertisdagen” när bland annat SKF-huset klubbades och näst högst den dag när kalabalik uppstod kring försäljningen av Saluhallen i Uppsala.

Vi har även sänt TV, via sajten, från auktionssalen, vilket varit uppskattat och en historisk händelse för oss. De flesta besökarna har dock föredragit den populära ”minut-för-minut”-rapporteringen direkt från auktionssalen.

Framöver väntar flera nya satsningar här på sajten. Du har väl sett att vi för två veckor sedan påbörjade lanseringen av fastjobb.se

Och, viktigt: På Fastighetsvärlden kan ni alltid ställa krav. Vi är ingen kopia och vi är heller inte till salu för textreklam. Välkomna att lämna nyhetstips eller komma med synpunkter kring vår verksamhet.

Fler Nyheter från förstasidan

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Tillbaka till förstasidan