Kefren: Konkurs, krasch, kalabalik och kross

Bevakningen gav besöksrekord. Fastighetsvärldens bevakning av danska Keops har varit närgången ända sedan bolaget gjorde sin inbrytning på den svenska marknaden. Bolaget växte snabbt till en av de största fastighetsägarna i Sverige. Riksmedia (och även branschmedia) har skrivit fåordigt om bolaget (kanske mest för att pressmeddelanden saknats). Fastighetsvärlden har beskrivit finansieringsstrukturerna, besökt och intervjuat Ole Vagner (grundaren och hjärnan till Keops) och vi har noga följt de framtvingade försäljningarna.

Under fredagen säljs de sista bitarna av det forna imperiet (expansionsplanerna var gigantiska) och Fastighetsvärlden bevakar även den auktionsdagen genom direktrapportering från auktionssalen. Vi anser att det som seriös branschmedia är en självklar bevakning från vår sida och service till våra läsare. Auktionen av Kefren (Keops IX) är en historisk händelse och den har krävt mycket tid. Men eftersom vi inte räds lite tuffare arbete, eller bygger vår verksamhet på att genom ett enkelt sätt återberätta ”tillrättalagda” pressmeddelanden, så är vi mer än nöjda med de senaste tre veckornas auktion.

Responsen från er läsare har varit överväldigande, både i besöksstatistik på sajten och glada tillrop. Redan innan auktionen hade antalet besökare ökat med 62 procent sedan den nylanserande sajten presenterades i slutet av januari. Under tiden har sajten även fått fina nomineringar. De tre auktionsveckorna är sajtens mest besökta någonsin, även om det finns enskilda dagar tidigare där vi haft högre trafikflöde vilket har varit i samband med stora avslöjanden. Enskilt högsta trafik under auktionen (med en dag kvar) har vi haft under ”Supertisdagen” när bland annat SKF-huset klubbades och näst högst den dag när kalabalik uppstod kring försäljningen av Saluhallen i Uppsala.

Vi har även sänt TV, via sajten, från auktionssalen, vilket varit uppskattat och en historisk händelse för oss. De flesta besökarna har dock föredragit den populära ”minut-för-minut”-rapporteringen direkt från auktionssalen.

Framöver väntar flera nya satsningar här på sajten. Du har väl sett att vi för två veckor sedan påbörjade lanseringen av fastjobb.se

Och, viktigt: På Fastighetsvärlden kan ni alltid ställa krav. Vi är ingen kopia och vi är heller inte till salu för textreklam. Välkomna att lämna nyhetstips eller komma med synpunkter kring vår verksamhet.

Fler Nyheter från förstasidan

Selin om Balders 2019

Erik Selin nöjd med året och kommenterar även ”krisrubriker”.

Rekord: Andresen trumfade Selin – köper för 5 miljarder

En av Norges rikaste ligger bakom förvärvet.

Storbolag hoppar av Mipim av rädsla för coronaviruset

”I vårt fall kom vi fram till beslutet att vi avstår från att åka i år.” Läs om hur fler bolag resonerar.

Trianon hyr ut till bibliotek för 69 miljoner

Hög hyra när bolaget fortsätter att fylla på med kommunala hyresgäster.

Bostadsbolaget sparkar två chefer

Vd:n: ”Man har brutit mot de riktlinjer som vi har”.

Upp 20 procent för If-huset

Redovisar nya siffror efter budet på bolaget.

Kungsleden flyttar egna HK

För några år sedan gick flytten från city till västra Kungsholmen. Nu väljer bolaget att åter flytta sitt huvudkontor. ”Vi ska inspirera”.

Ljusning: SHH ökade från 155 till 429 sålda bostäder

Bostadsutvecklaren ser ljust på framtiden. Och satsar på ett nytt segment.

Mipims plan mot coronaviruset

Få kineser anmälda, men betydligt fler italienare.

Här presenteras ny jättesatsning i Uppsala

Marköverlåtelse när 33.000 nya bostäder ska byggas. FV på plats.

De köper för 240 miljoner – i Norrköping

Har option att förvärva ytterligare två etapper i ny stadsdel.

Om budet på If-huset: ”Mitt bud är ett bra bud”

Berättar för Fastighetsvärlden varför aktieägarna borde acceptera budet.

SBB ny storägare i SSM

Ilija Batljan och Jan-Erik Höjvall i förarsätet av det pressade bostadsutvecklingsbolaget. Tidigare storägarna borta.

Ägarna nobbar budet på If-huset

Priset reflekterar varken ”bolagets potential eller den nuvarande aktiekursnivån”.

Tillbaka till förstasidan