Kefren: Konkurs, krasch, kalabalik och kross

Det har har skrivits historia och auktionsveckorna har innehållit rejält med dramatik. FV:s bevakning har varit intensiv när allt har utspelat sig inför öppen ridå.

Fastighetsvärldens bevakning av danska Keops har varit närgången ända sedan bolaget gjorde sin inbrytning på den svenska marknaden. Bolaget växte snabbt till en av de största fastighetsägarna i Sverige. Riksmedia (och även branschmedia) har skrivit fåordigt om bolaget (kanske mest för att pressmeddelanden saknats). Fastighetsvärlden har beskrivit finansieringsstrukturerna, besökt och intervjuat Ole Vagner (grundaren och hjärnan till Keops) och vi har noga följt de framtvingade försäljningarna.

Under fredagen säljs de sista bitarna av det forna imperiet (expansionsplanerna var gigantiska) och Fastighetsvärlden bevakar även den auktionsdagen genom direktrapportering från auktionssalen. Vi anser att det som seriös branschmedia är en självklar bevakning från vår sida och service till våra läsare. Auktionen av Kefren (Keops IX) är en historisk händelse och den har krävt mycket tid. Men eftersom vi inte räds lite tuffare arbete, eller bygger vår verksamhet på att genom ett enkelt sätt återberätta ”tillrättalagda” pressmeddelanden, så är vi mer än nöjda med de senaste tre veckornas auktion.

Responsen från er läsare har varit överväldigande, både i besöksstatistik på sajten och glada tillrop. Redan innan auktionen hade antalet besökare ökat med 62 procent sedan den nylanserande sajten presenterades i slutet av januari. Under tiden har sajten även fått fina nomineringar. De tre auktionsveckorna är sajtens mest besökta någonsin, även om det finns enskilda dagar tidigare där vi haft högre trafikflöde vilket har varit i samband med stora avslöjanden. Enskilt högsta trafik under auktionen (med en dag kvar) har vi haft under ”Supertisdagen” när bland annat SKF-huset klubbades och näst högst den dag när kalabalik uppstod kring försäljningen av Saluhallen i Uppsala.

Vi har även sänt TV, via sajten, från auktionssalen, vilket varit uppskattat och en historisk händelse för oss. De flesta besökarna har dock föredragit den populära ”minut-för-minut”-rapporteringen direkt från auktionssalen.

Framöver väntar flera nya satsningar här på sajten. Du har väl sett att vi för två veckor sedan påbörjade lanseringen av fastjobb.se

Och, viktigt: På Fastighetsvärlden kan ni alltid ställa krav. Vi är ingen kopia och vi är heller inte till salu för textreklam. Välkomna att lämna nyhetstips eller komma med synpunkter kring vår verksamhet.

Fler Nyheter från förstasidan

”Oj, oj, det kommer bli hela havet stormar”

Fem experter ger sin syn på bostadsmarknaden.

Dick Harrison: ”Kommer upp i Joakim von Anka-pengar”

Professorn presenterade historiens bästa och sämsta investeringar under FV:s seminarium.

”Ränteutgifterna dubbleras till nästa årsskifte”

Chefsekonomen ser dock ett stort ljus mitt i allt mörker.

Trio redo investera 10-tals miljarder

Megasatsningens första del börjar utvecklas.

Hemsö i tänkt storsatsning med fotbollsförbundet

Nils Styf: ”Vi ser mycket fram emot denna satsning på svensk fotboll”.

Convendum hyr 4.100 kvm

Skandia Fastigheter gör en stor uthyrning för coworking.

Ingka och Ikea satsar på egen coworking

Pilotprojekt i Kungens Kurva. Läs om bolagets satsning.

Realplay

Börsen överreagerar – en tillfällig puckel

Den underliggande marknaden pallar och nu finns det fynd att göra

Johan Bergmans nya uppdrag

Tidigare varit 15 år inom Niam.

Optimism kring mångmiljardaffär

Projektportfölj med nästan tusen bostäder i attraktiva 08-lägen.

Förlängt 12.000 kvm inom tull

Stora kontrakt i centrala Stockholm. Två välkända varumärken har valt att stanna kvar.

Oscar gör miljardköp – till 6,2 procent

161.000 kvm lokaler ingår i det senaste förvärvet. Säkrat finansiering till en årlig ränta om 3,5 procent.

Skandia lyfter med 12.000 kvm kontor i Arenastaden

Startar projekt på spekulation.

Grönt ljus för Nordrs megaplan om 74.000 kvm vid Solnavägen

Mark- och miljööverdomstolen nobbar prövning.

Tillbaka till förstasidan