Kefren: Konkurs, krasch, kalabalik och kross

Det har har skrivits historia och auktionsveckorna har innehållit rejält med dramatik. FV:s bevakning har varit intensiv när allt har utspelat sig inför öppen ridå.

Annons

Fastighetsvärldens bevakning av danska Keops har varit närgången ända sedan bolaget gjorde sin inbrytning på den svenska marknaden. Bolaget växte snabbt till en av de största fastighetsägarna i Sverige. Riksmedia (och även branschmedia) har skrivit fåordigt om bolaget (kanske mest för att pressmeddelanden saknats). Fastighetsvärlden har beskrivit finansieringsstrukturerna, besökt och intervjuat Ole Vagner (grundaren och hjärnan till Keops) och vi har noga följt de framtvingade försäljningarna.

Under fredagen säljs de sista bitarna av det forna imperiet (expansionsplanerna var gigantiska) och Fastighetsvärlden bevakar även den auktionsdagen genom direktrapportering från auktionssalen. Vi anser att det som seriös branschmedia är en självklar bevakning från vår sida och service till våra läsare. Auktionen av Kefren (Keops IX) är en historisk händelse och den har krävt mycket tid. Men eftersom vi inte räds lite tuffare arbete, eller bygger vår verksamhet på att genom ett enkelt sätt återberätta ”tillrättalagda” pressmeddelanden, så är vi mer än nöjda med de senaste tre veckornas auktion.

Responsen från er läsare har varit överväldigande, både i besöksstatistik på sajten och glada tillrop. Redan innan auktionen hade antalet besökare ökat med 62 procent sedan den nylanserande sajten presenterades i slutet av januari. Under tiden har sajten även fått fina nomineringar. De tre auktionsveckorna är sajtens mest besökta någonsin, även om det finns enskilda dagar tidigare där vi haft högre trafikflöde vilket har varit i samband med stora avslöjanden. Enskilt högsta trafik under auktionen (med en dag kvar) har vi haft under ”Supertisdagen” när bland annat SKF-huset klubbades och näst högst den dag när kalabalik uppstod kring försäljningen av Saluhallen i Uppsala.

Vi har även sänt TV, via sajten, från auktionssalen, vilket varit uppskattat och en historisk händelse för oss. De flesta besökarna har dock föredragit den populära ”minut-för-minut”-rapporteringen direkt från auktionssalen.

Framöver väntar flera nya satsningar här på sajten. Du har väl sett att vi för två veckor sedan påbörjade lanseringen av fastjobb.se

Och, viktigt: På Fastighetsvärlden kan ni alltid ställa krav. Vi är ingen kopia och vi är heller inte till salu för textreklam. Välkomna att lämna nyhetstips eller komma med synpunkter kring vår verksamhet.

Fler Nyheter från förstasidan

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Tillbaka till förstasidan