Katarina Wåhlin Alm.

Katarina Wåhlin Alm slutar i Nacka

Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm kommer att avsluta sitt uppdrag i Nacka kommun med sista arbetsdag den 31 augusti. Hennes 5-åriga förordnande förlängs inte.

Annons

– Katarinas förordnande som stadsutvecklingsdirektör går ut till årsskiftet och det känns som en naturlig tidpunkt att lämna över till en ny kraft som kan ta arbetet vidare utifrån nya förutsättningar. Katarina har varit en uppskattad chef och kollega som med stort engagemang bidragit till många viktiga steg i Nackas stadsutveckling, säger Victor Kilén, stadsdirektör.

Katarina Wåhlin Alm har haft ett femårigt förordnande, något som inte är bundet vid politik som i exempelvis Stockholms stad, utan mer kan jämföras med en generaldirektör. Efter ett samtal med stadsdirektören blev det klart att Wåhlin Alm lämnar.

– Vi behöver en ny start, och det är en bra tid nu. Vi behöver även ytterligare kostnadskontroll. Vi bygger mycket med inte lika mycket som vi tidigare tagit höjd för. Vi har bland annat skruvat ner vår befolkningsprognos, säger Victor Kilén till Fastighetsvärlden.

Stadsutvecklingsprocessen har vuxit snabbt med flera utmaningar som följd, bland annat inom projektstyrning, ändamålsenliga stödsystem och kompetensförsörjning. Detta blev tydligt i samband med att anläggningsenheten flyttades från trafik- och fastighetsprocessen till stadsutvecklingsprocessen 2022. Ett förändringsarbete har pågått under en längre tid på initiativ av stadsutvecklingsdirektören, detta arbete behöver nu växlas upp ytterligare för att säkra en mer professionell organisation och projektstyrning framgent.

Rekrytering av en stadsutvecklingsdirektör kommer att påbörjas inom kort, likaså en ny enhetschef för exploatering som också blir vakant i början på hösten. Under tiden går biträdande stadsutvecklingsdirektör Mathias Forsberg in som tillförordnad stadsutvecklingsdirektör.

Katarina Wåhlin Alm var tidigare vd NCC Property Development Sweden. Dessförinnan har hon jobbat vid Folksam, Vasakronan och AP Fastigheter. Hon sitter i styrelsen för Jernhusen.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan