Karl Persson åter ny vd vid Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield har återanställt Karl Persson som vd. Persson, som återkommer till företaget i oktober/november, har tidigare haft vd-rollen mellan 2018 och 2021. Han lämnar därmed den nedlagda satsningen på logistikbolaget ROC som ursprungligen hade planer på börsnotering.

Karl Persson.
Visa faktaruta

Under Karl Perssons tidigare vd-år bidrag han bland annat till att bolaget blev ett marknadsledande svenskt transaktionsteam. Han började då på Cushman & Wakefield 2017 och har totalt mer än 20 års erfarenhet av transaktionsrådgivning.

Karl Persson utsågs i december 2021 till vd för nya ROC Properties, ett jv mellan Kilenkrysset, Bockasjö och Frankenius Equity med mål att bygga upp en logistikportfölj på 4–7 miljarder till slutet av 2023 och då även ha noterats vid börsen.

Den 17 juni meddelade ROC Properties i ett pressmeddelande att bolaget delas upp mellan ägarna. ”I rådande marknadsläge med snabbt stigande inflation, växande oro på räntemarknaden och allmän osäkerhet i omvärlden ser dock inte ägarna att man kommer att kunna fullfölja den planen”, skrev bolaget.

Karl Persson säger till Fastighetsvärlden:

– 2021 lockades jag av att testa något annat efter 21 år som konsult. Nu inser jag att jag är konsult och att jag trivs väldigt bra i den rollen. Jag är väldigt glad över möjligheten att återvända till Cushman & Wakefield för att leda ett enastående team. Jag har saknar miljön och kollegorna. Jag väljer det spåret, säger Persson.

Hans roll nu blir en tydligare vd-roll än tidigare, men transaktionsräven Persson kan og tänkas göra ett och annat inhopp inom Capital market.

– Jag kanske har svårt att hålla mig borta. Capital markets är en av mina grundgener.

Karl Persson konstaterar att Cushman & Wakefield har väldigt fina framtidförutsättningar. Han lyfter speciellt fram värderingssidan där det finns möjligheter för ytterligare affärsutveckling. Han vill även utveckla uthyrningsteamet.

Karl Persson kommer att överta vd-rollen vid Cushman & Wakefield från Marie Cronström, som har utfört rollen som Interim vd och kommer att fortsätta göra det tills Persson kommer tillbaka. Cronström kommer att övergå i en deltidsroll under våren, innan hon går i pension nästa sommar.

Colin Wilson, Chief Executive, EMEA, Cushman & Wakefield:

– Det är fantastiska nyheter för våra svenska kollegor och kunder att Karl återvänder till företaget. Förutom att vara en erfaren senior transaktionsrådgivare och företagsledare, känner Karl Cushman & Wakefield utan och innan och kommer sömlöst att kunna återta ansvaret från Marie när han går tillbaka till företaget.

Karl Persson, tillträdande Sverigechef, Cushman & Wakefield:

– Det är en fascinerande tid inom branschen och Cushman & Wakefields lokala, regionala och globala plattform är idealiskt utrustad för att stödja kunder att navigera genom förändringsperioden både i Sverige och över hela Norden.

Cushman & Wakefield erbjuder ett komplett utbud av fastighetstjänster i Sverige.

ROC Properties äger idag tre fastigheter med en total yta om 73.689 kvadratmeter med hyresgästerna Apoteket, DHL Nordic AB och Åhlens. Bockasjö Holding och Frankenius Equity övertar de fastigheter som Apoteket och Åhlens förhyr. Kilenkrysset övertar fastigheten där DHL är hyresgäst. Efter att fastigheterna sålts kommer Kilenkrysset att överta bolaget Roc Properties.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan