Kända krögare öppnar hos Wihlborgs
I maj öppnar restaurangen och bageriet Varv i Media Evolutions lokaler i fastigheten Ubåten 2 i Dockan i centrala Malmö. Bakom satsningen står flera kända krogprofiler.
Restaurang Varv öppnar i mitten av maj och kommer att erbjuda frukost, lunch och catering och så småningom även middag med inriktningen modernt, europeisk hemlagat. Restaurangen kommer även ha ett eget bageri.
Restaurangen vetter mot Södra Varvsbassängen och blir en knutpunkt för stråket Dockan – Västra hamnen – Varvsstaden som utvecklas för fullt.
Bakom satsningen står Benjamin van Stellingwerff, med en bakgrund på tvåstjärniga restaurangen Vyn och på den populära Malmörestaurangen Ruths/Bastard, samt Gent Berisha, som också kommer från Ruths/Bastard. Chefskocken Francesco Mascellani har arbetat i Köpenhamn på bland annat Calma, Levi och Mangia.
– Varv är en väldigt spännande satsning som kommer att vara med och sätta prägel på hela stadsdelen. Hög kvalitet med tydlig identitet och historiska kopplingar stämmer in på både området och den mat som kommer serveras. Vi är övertygade om att Varv kommer bli mycket uppskattat av både Malmöbor och besökare, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs i en kommentar.