K2A förvärvar bostadsprojekt i Norrtälje och Växjö

K2A har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Rödalen 1 i Norrtälje från Slättö Value Add I för 550 miljoner kronor. Dessutom köper bolaget tre nybildade bostadsfastigheter i Växjö för 716 miljoner av Peab.

Båda affärerna genomförs som forward-commitments och K2A har haft Setterwalls som juridisk rådgivare vid affärerna.

I Växjö finansierar, bygger och färdigställer Peab de tre bostadsprojekten i dess helhet och K2A tillträder bolagen och fastigheterna etappvis efter färdigställande.

Fastigheterna ligger centralt – cirka 1,5 km öster om Växjö Central och 3,5 km norr om Linnéuniversitetet.

De kommer utgöra två nya bostadskvarter med byggnadshöjder om 4–12 plan och totalt 334 hyresbostäder om 1–4 rum och kök samt underliggande varmgarage.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 17.100 kvm. Samtliga byggnader förväntas vara färdigställda 2025 och generera årliga hyresintäkter om cirka 38 Mkr.

– Växjö passar väl in i K2A:s strategi att bli rikstäckande med studentbostäder och hyresbostäder på växande orter. Växjö har en stark befolkningstillväxt, Linnéuniversitetet i Växjö är Sveriges 6:e största lärosäte och efterfrågan på hyresbostäder är hög, kommenterar K2A:s vd Johan Knaust.

I och med förvärvet har K2A en projekt- och fastighetsportfölj om totalt 1.100 hyres- och studentbostäder i Växjö, vilket skapar förutsättningar för en hög förvaltningseffektivitet.

Fastigheten i Norrtälje, som förvärvas från Slättö, ligger centralt i utvecklingsområdet Norrtälje Hamn och kommer utgöras av ett bostadskvarter i sex plan med totalt 191 hyresbostäder om 1–4 rum och kök samt tre lokaler inklusive underliggande garage med 121 p-platser.

Pangea och Mannheimer Swartling har agerat rådgivare till säljaren Slättö i transaktionen.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 10.785 kvm. Förväntade årliga hyresintäkter efter färdigställande uppgår till cirka 25 miljoner.

– Förvärvet av en så centralt belägen fastighet i Norrtälje är mycket intressant för oss, inte minst då den ingår i en stor satsning kommunen gör för att utveckla området, kommenterar Johan Knaust, vd K2A.

Affären genomförs som en forward-commitment där Slättö finansierar, bygger och färdigställer projektet i dess helhet. K2A tillträder bolaget med fastigheten efter färdigställt projekt, vilket bedöms ske under det fjärde kvartalet 2023.

Rödalen är det sista kvarteret av tre inom ramen för en av Slättö vunnen markanvisning.

– Ännu ett lyckat projekt för Slättös första value add-fond. Slättö har i Norrtälje skapat tre stadskvarter med stor variation i gestaltningen och med fokus på hållbarhet. Vi ser fram emot att överlämna attraktiva och energieffektiva hyresrätter till K2A, kommenterar Johan Karlsson, vd för Slättö.
.

Rödalen 1 ligger centralt i utvecklingsområdet Norrtälje Hamn och kommer utgöras av ett bostadskvarter i sex plan med totalt 191 hyresbostäder

Fler Nyheter från förstasidan

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Tillbaka till förstasidan