K-fastigheter gör två affärer i Mälardalen

K-fastigheter har gjort två fastighetsaffärer, där den i Nyköping är en bostadsfastighet med 100 lägenheter. Prislappen är cirka 236 mkr. I Strängnäs rör affären en rörelsefastighet.

Annons

Nyköping avyttrar K-Fast Holding fastigheten Nyköping Oppeby Gård 1:7 till K-Fast Kilen, ett bolag som ägs till 51 procent av K-Fast Holding och till 49 procent av Kilenkrysset.

Transaktionen sker i bolagsform utan avdrag för latent skatt och med ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 235,8 mkr vilket motsvarar bokfört värde per den 30 juni 2024. Fastigheten Nyköping Oppeby 1:7 omfattar 100 lägenheter med en total bostadsyta om 7.277 kvm. Årligt hyresvärde uppgår till 13,0 mkr.

I en separat transaktion förvärvar K-Prefab Fastigheter, ett helägt dotterbolag till K-Fast Holding, rörelsefastigheten Strängnäs Bussen 10 av ett bolag inom Kilenkrysset-koncernen.

Fastigheten, som omfattar 6.500 kvm produktionsyta och cirka 30.000 kvm befintlig och potentiell lageryta, har K-Fast Holdings dotterbolag
K-Prefab hyrt sedan 2021. Transaktionen sker i bolagsform till ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 70,3 mkr.

– Vi är väldigt glada över att vi utökar vårt välfungerande samarbete med Kilenkrysset. Genom dessa transaktioner stärker vi vårt samarbete i Mälardalsregionen med ytterligare en bostadsfastighet i vårt gemensamma bolag K-Fast Kilen, dels får K-Fastigheter kontroll över en idag hyrd rörelsefastighet” säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

– Jag tycker att det är spännande att vi kan fortsätta utveckla vårt samarbete i K-Fast Kilen AB och på andra sätt. Våra koncerner kan dra stor nytta av varandra och jag ser fram mot det fortsatta samarbetet, säger Jan Persson, vd, ägare och styrelseordförande för Kilenkrysset AB.

K-Fast Kilen äger och förvaltar efter transaktionen 210 lägenheter i Nyköping och Strängnäs med årligt hyresvärde om 28,2 mkr.

Bolaget har ytterligare 650 lägenheter med ett årligt hyresvärde om 99,2 mkr i byggnation och pågående projektutveckling i Strängnäs och Örebro. Beräknat färdigställande för dessa lägenheter är mellan 2025 och 2028.

Missa inte! Fastighetsdagen Örebro 2024

Den 4 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Örebro 2024. Seminariet äger rum på Örebro Konserthus, Örebro.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

Tillbaka till förstasidan