Från vänster: Mikael Edström Partnerinvest Norr, Kent Lindvall Treehotel, Britta Jonsson-Lindvall Treehotel, Hannah Wennebro Meditron Holding, Jonas Olsson Meditron Holding och Balticgruppens ägare. Foto: Johan Jansson, Lennartsdotter Film & Foto.

Jonas Olsson köper Treehotel

Jonas Olsson, som är ägare av Balticgruppen, har  förvärvat Treehotel som ligger i orten Harads i Bodens kommun

Annordia har varit rådgivare till köparen i affären.

I orten Harads i Norrbotten ligger Treehotel som är känd för sin unika boendeupplevelse med rum högt uppe bland trädtopparna. Här finns idag åtta rum, alla belägna 4–6 meter över marken, i en orörd och storslagen natur. Utöver dessa åtta rum finns även ett pensionat, Treehotel Guesthouse, som inrymmer sex dubbelrum. Treehotels grundare och majoritetsägare är Kent och Britta Lindvall.

Den 1 september får Treehotel en ny ägare.

Det är Jonas Olsson som köper Treehotel, förvärvet sker i Meditron Holding AB.

Så här säger Jonas Olsson om förvärvet:

– Jag har ett stort intresse för både hotell och vacker arkitektur och Treehotel är helt unikt i sitt slag. Det arkitektoniska inslagen i kombination av den varsamma hänsynen till naturen gör upplevelsen oslagbar. Det småskaliga blir det stora här.

– Treehotel har varit en viktig satsning för orten Harads men också för regionen i stort. Denna djärva satsning sätter Norrland på världskartan. Jag kommer ta vara på Treehotel och förvalta och utveckla verksamheten med omsorg.

Inom Treehotel finns åtta så kallade trädrum. Gemensamt för rummen är att de ligger högt upp över marken. Rummen är designade av Skandinaviens främsta arkitekter där varje trädrum har fått en egen prägel.

Det senaste och åttonde trädrummet invigdes i juni 2022 och är designat av den danska arkitektbyrån BIG, Bjarke Ingels Group, som uppmärksammats för flera byggnader världen över.

Det åttonde rummet har fått namnet Biosphere, ett rum på 34 kvadratmeter som är omslutet av cirka 350 fågelholkar. Fågelholkarnas syfte är ett sätt att säkerställa flera fågelarters överlevnad, vars population har minskat de senaste åren.

– Att bygga i naturen utan att göra intrång på denna ställer extremt höga krav. Att tänka hållbart vid byggnationer blir allt viktigare, oavsett vad man bygger och var – i en by, samhälle eller stad, avslutar Jonas Olsson.

Så här säger Kent och Britta Lindvall om försäljningen:

– Vi är oerhört glada och känner oss trygga med att köparen Jonas Olsson tar över Treehotel. Vi ser att Jonas har de rätta förutsättningarna och värderingarna och vi tror att han kommer att fortsätta utveckla verksamheten mot det koncept Treehotel bygger på. Detta blir en stor tillgång för Bodens kommun och Harads.

Meditron Holding AB tar över Treehotel med nuvarande personal och det är Meditron Holding som kommer driva hotellverksamheten vidare. Tillträdet sker den 1 september 2022.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan