John Mattson digitaliserar med Momentum

Bostadsfastighetsbolaget John Mattson byter fastighetssystem för att accelerera digitaliseringen och förbättra hyresgästupplevelsen. Valet av nytt fastighetssystem föll på Momentum Fastighet

I upphandlingen sökte John Mattson en leverantör som kunde erbjuda ett nära och transparent samarbete och en modern, lättanvänd produkt byggd på en framtidssäker plattform.

Valet av nytt fastighetssystem föll på Momentum Fastighet som är en modern SaaS-plattform med stora integrationsmöjligheter genom öppna API:er.

Med plattformsbytet tar man, enligt bolaget, ett helhetsperspektiv kring förvaltningen och hyresgästkommunikationen utifrån bolagets vision att skapa goda livsmiljöer över generationer.

– Vi har haft en gedigen process där vi har jämfört olika fastighetssystem och där valet av Momentums system känns rätt. Ett väl fungerande fastighetssystem som ligger i framkant påverkar såväl vårt interna arbete som hyresgästernas upplevelse av John Mattson. Med Momentums system med modern teknik och användarvänligt gränssnitt kan vi ta ett stort tekniksteg framåt, säger Christina Hansson, förvaltningschef på John Mattson.

John Mattson äger och förvaltar drygt 4.300 hyreslägenheter och cirka 60.000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Stockholmsregionen.

– Vi tror att våra gemensamma ambitioner som företag, att sätta människan i fokus och arbeta nära våra kunder, borgar för ett gott samarbete under många år framåt, säger Andreas Kahr, försäljningschef på Momentum. Vårt fokus på att utveckla nästa generations produkter för fastighetsbranschen får allt större genomslagskraft på marknaden. Vi är glada att hälsa John Mattson välkomna som en av flera nya kunder inom den privata fastighetssektorn.

Fastighetsvärlden storsatsar på proptech. I mitten av oktober gav vi ut specialmagasinet FV Innovation - läs det gratis här. Den 28 oktober arrangerar vi det högintressanta seminariet Proptech & Digitalisering. Läs program och anmäl dig här.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan