Johansson: ”Det är j-ligt osnyggt skött”

Torbjörn Johansson, som i måndags fick sparken från sin tjänst som chef för fastighetskontoret i Stockholms stad, berättar att han hanterat tio fakturor felaktigt. – Det borde finnas andra regler och andra som ingripit. Men jag är ytterst ansvarig och ska inte skylla ifrån mig. Man ska också veta att det är tio fakturor av totalt tusentals som granskats. Sättet att framställa mig som bedragare känns oerhört tungt och allt har varit j-ligt osnyggt skött, säger Torbjörn Johansson.

Sparkad fastighetschef siktar på jobb i privata sektorn. Torbjörn Johansson, chef för fastighetskontoret i Stockholms stad, som i måndags fick sparken (se gårdagens nyhetsbrev) säger till Fastighetsvärlden att han hanterat tio fakturor felaktigt.

– Det borde finnas andra regler och andra som ingripit. Men jag är ytterst ansvarig och ska inte skylla ifrån mig. Man ska också veta att det är tio fakturor av totalt tusentals som granskats. Sättet att framställa mig som bedragare känns oerhört tungt och allt har varit j-ligt osnyggt skött, säger Torbjörn Johansson.

Han berättar att det inleddes en ”förföljelse” med anmälningar efter en affär i södra Stockholm för ett år sedan och att anonyma brev därefter nästan haglat in. Enligt Johansson kom-mer det inte bli något rättsligt efterspel kring fakturafelen som ledde till avskedandet.

Johansson konstaterar även att hans kollegor på avdelningen har levererat ett fantastiskt resultat till staden de senaste åren. Efter 13 år som kommunanställd ser Johansson nu fram emot en tjänst inom den privata sektorn.
Fastighetsvärlden Idag 2010-04-14

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Affärsanalys

Rekordnivå för äldreboende

Eric Håkansson vid Savills har satt analyspennan i en affär med en samhällsfastighet.

De köper mer i centralt läge

”Vi känner stor lycka av att vi funnit fyra så välbelägna hus”.

Hyressmäll för enfastighetsbolag

Stor klädkedja klarar inte att betala hyran.

Klart: Köper Postens HK

Affären klar. Läs mer om köparen.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Tillbaka till förstasidan