Joacim Sjöberg lämnar JLL

Joacim Sjöberg har meddelat att han beslutat sig för att lämna sin tjänst som head of capital market för nya utmaningar utanför JLL.

Joacim Sjöberg tillträdde chefstolen så sent som i januari 2018 när han tog över efter Tom Lindahl. Sjöberg började vid JLL våren 2017 och fick då det övergripande ansvaret att utveckla JLL:s affär i Norden avseende stora portföljaffärer samt kapitalmarknadsrelaterade strukturaffärer.

– Jag har inte bestämt mig vad jag ska göra framöver. Jag sade upp mig förra veckan, och kommer nu åka på semester, säger Joacim Sjöberg till Fastighetsvärlden.

Han berättar att han ska ägna den närmaste tiden att fundera vad han vill göra framöver efter att ha tillbringat merparten av de senaste 25 åren som rådgivare.

Sjöberg konstrar att hans avhopp inte har något att göra med tidigare avhopp från JLL eller andra som lämnat av på grund av uteblivna satsningar.

– Tvärtom. Det har gått riktigt bra den senaste tiden. Bolaget har gått från klarhet till klarhet.

Bland annat kom JLL på en fjärdeplats när Fastighetsvärlden nyligen rangordnade säljrådgivarnas marknadsandel, inte så långt från silverplatsen. Inom några kategorier kom JLL etta, läs mer här.

Sjöberg kom då från Hemfosa där han tidigare var tänkt kronprins till Jens Engwall. Hans tid vid Hemfosa, som vice vd, blev dock kort, bara ungefär två månader, och förklaringen till att han lämnade där beskrevs som ”kulturfrågor”. Sjöberg har dessförinnan ett långt förflutet på Swedbank.

Linus Ericsson, vd vid JLL Sverige:

– Jag vill rikta ett stort tack till Joacim för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden. Nu när vi tar nästa steg i vår utveckling har Joacim valt att lämna bolaget.Det är med glädje jag kan konstatera att vi har en positiv utveckling och jag ser med tillförsikt på framtiden som marknadsledande inom Capital Markets, där vi med vårt heltäckande erbjudande inom fastighetstransaktioner, corporate finance och finansiering har ett team på nästan 40 personer.

Joacim Sjöberg kommer att vara tillgänglig som rådgivare på JLL under våren.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB köper för 1,5 miljarder

Gör ännu en stor affär en vecka efter storklippet.

Logicenters redo för nästan 500.000 kvm nytt

”Vi upplever ett enormt tryck just nu”, säger Eva Sterner.

Savills värvar duo från Cushman & Wakefield

Fortsätter offensiven, nu inom nytt affärsområde.

Bildextra: Skanska bygger 144 meter höga Citygate

Se även en kort film från det som blir Nordens högsta kontorshus.

Så ändras Göteborgs skyline – men det mesta missar 400-årsfesten

Bildextra från dussintalet projekt.

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

Tillbaka till förstasidan