Jacob Sahlqvist ny kontorschef för White Göteborg

Jacob Sahlqvist utses till ny kontorschef för White i Göteborg. Han tar över efter Johan Lundin som väljer att kliva av posten efter nästan 15 år.

Johan Lundin stannar kvar på White. Jacob kommer närmast från rollen som marknadschef på White. Han har tidigare bland annat varit ordförande för Sveriges Arkitekter. Han är utbildad både som inredningsarkitekt och arkitekt. Jacob Sahlqvist tillträder den första augusti 2021.

– Jag ser fram emot att få driva kontorets verksamhet och aktivt bidra till att bygga Whites ledande position. Det gör vi genom att utveckla samspelet med kund och att ge utrymme åt alla duktiga kollegors kompetenser i projekten. För det är i team som vi skapar nydanande och hållbar arkitektur med långsiktig och god värdeutveckling för kunden, säger Jacob Sahlqvist.

Johan Lundin väljer att lämna sin roll som kontorschef efter närmare 15 år för att få fokusera mer på projekt och affärsutvecklingsfrågor.

– Byggbranschen befinner sig i ett spännande läge med många nya möjligheter. Det är rätt tid att göra en förändring och Jacob är som klippt och skuren för jobbet, säger Johan Lundin, avgående kontorschef, som ser fram emot att få ägna mer tid åt själva arkitektuppgiften.

– Att 70 år efter att arkitektkontoret White grundades i Göteborg, få ta över stafettpinnen från Johan Lundin som kontorschef är en ära i sig. Lyckligtvis finns Johan kvar i en betydande roll i företaget säger Jacob Sahlqvist, tillträdande kontorschef White Göteborg.

White Arkitekter har kontor i Sverige, Norge, England och Tyskland och pågående projekt även i Afrika och Nordamerika. Företaget arbetar idag med omkring 3000 uppdrag för privata och offentliga kunder och har ambitionen att nå klimatneutralitet i alla pågående projekt från 2030 och framåt. White har sitt säte i Göteborg och kontoret där är koncernens näst största.

– I Jacob Sahlqvist får vi en erfaren ledare som är kunnig i yrket och väl etablerad på marknaden. Göteborgsmarknaden är viktig för oss. Under Jacobs ledning kommer vi att ta nya steg och stödja våra kunder i deras ambitioner att utveckla goda livsmiljöer. Jag vill tacka Johan Lundin som under sina nästan 15 år som kontorschef bidragit både till fina projekt och strategisk ledning. Han kommer att fortsätta göra stor skillnad när han nu får utrymme att arbeta närmare våra kunder och projekt, säger Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter.

Fler Nyheter från förstasidan

Dubblar i Kungens kurva

FV berättar om flera nya planer i Sveriges mest kända handelsområde.

Ny rekordhyra att vänta

Lokaler kan bli lediga. Bästa lokalerna kan ge ny rekordhöga för kontor i Sverige.

Heimstaden inte nöjd – vill höja hyrorna ytterligare

Vill ha ny förhandling med Hyresgästföreningen.

Säger upp 140 hyresavtal för omförhandling

Sportkedjan Stadium går ut hårt mot årets hyreshöjningar.

Togs ESG på allvar under Mipim?

Patrik Attemark, koncernchef för Newsec, åkte till mässan med höga förhoppningar. Han summerar sina intryck.

Logistea närmare drömprojekt om 380.000 kvm

Niklas Zuckerman: ”Samverkan har skett i god anda och tempo”.

”Ett gift med ett fult tryne”

Bostadsministern kommenterar situationen för FV.

Stort projekt mitt på Kungsholmen

Aktuellt med hotell och takbar.

Klart: Köper unika Kurön

Fem ö-fastigheter i Mälaren har fått en ny ägare.

Bilder: Rekordpris på nya lägenheter på Sandhamn

Läs om det nya projektet bredvid Seglarhotellet.

Försäljning i city avbruten

Buden nådde inte upp till prisförväntningarna.

Bilder: Klart för bygge i nationalstadsparken

Investering i hotell- och konferensanläggning. Se hur den välkända anläggningen kommer att utvecklas.

Randstad flyttar till Fabege

En av årets större uthyrningar.

Rullande nyemission skulle kunna ge 2,5 miljarder

SBB lägger fram förslaget med nya aktier som alternativ till kontanter.

Tillbaka till förstasidan