Jacob Sahlqvist ny kontorschef för White Göteborg

Jacob Sahlqvist utses till ny kontorschef för White i Göteborg. Han tar över efter Johan Lundin som väljer att kliva av posten efter nästan 15 år.

Johan Lundin stannar kvar på White. Jacob kommer närmast från rollen som marknadschef på White. Han har tidigare bland annat varit ordförande för Sveriges Arkitekter. Han är utbildad både som inredningsarkitekt och arkitekt. Jacob Sahlqvist tillträder den första augusti 2021.

– Jag ser fram emot att få driva kontorets verksamhet och aktivt bidra till att bygga Whites ledande position. Det gör vi genom att utveckla samspelet med kund och att ge utrymme åt alla duktiga kollegors kompetenser i projekten. För det är i team som vi skapar nydanande och hållbar arkitektur med långsiktig och god värdeutveckling för kunden, säger Jacob Sahlqvist.

Johan Lundin väljer att lämna sin roll som kontorschef efter närmare 15 år för att få fokusera mer på projekt och affärsutvecklingsfrågor.

– Byggbranschen befinner sig i ett spännande läge med många nya möjligheter. Det är rätt tid att göra en förändring och Jacob är som klippt och skuren för jobbet, säger Johan Lundin, avgående kontorschef, som ser fram emot att få ägna mer tid åt själva arkitektuppgiften.

– Att 70 år efter att arkitektkontoret White grundades i Göteborg, få ta över stafettpinnen från Johan Lundin som kontorschef är en ära i sig. Lyckligtvis finns Johan kvar i en betydande roll i företaget säger Jacob Sahlqvist, tillträdande kontorschef White Göteborg.

White Arkitekter har kontor i Sverige, Norge, England och Tyskland och pågående projekt även i Afrika och Nordamerika. Företaget arbetar idag med omkring 3000 uppdrag för privata och offentliga kunder och har ambitionen att nå klimatneutralitet i alla pågående projekt från 2030 och framåt. White har sitt säte i Göteborg och kontoret där är koncernens näst största.

– I Jacob Sahlqvist får vi en erfaren ledare som är kunnig i yrket och väl etablerad på marknaden. Göteborgsmarknaden är viktig för oss. Under Jacobs ledning kommer vi att ta nya steg och stödja våra kunder i deras ambitioner att utveckla goda livsmiljöer. Jag vill tacka Johan Lundin som under sina nästan 15 år som kontorschef bidragit både till fina projekt och strategisk ledning. Han kommer att fortsätta göra stor skillnad när han nu får utrymme att arbeta närmare våra kunder och projekt, säger Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter.

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan