Italienska Vissani in i Fältöversten

2018 kommer familjen Vissani att flytta in i Fältöverstens kommande restaurangstråk längs Erik Dahlbergsallén och Valhallavägen. Totalt ska det bli fyra nya restauranger.

Fältöversten ägs av AMF Fastigheter och Fastighetsvärlden har tidigare berättat om bolagets ombyggnadsplaner, läs mer här. Köpcentret ligger vid Karlaplan på Östermalm i Stockholm

Restaurangen kommer att servera rätter inspirerade av Marche-regionen i Italien med familjens handgjorda pasta i centrum. Restaurangen är 140 kvadratmeter stor.

Under 2018 kommer Fältöversten att växa med ett nytt restaurangstråk längs Erik Dahlbergsallén och upp mot hörnet på Valhallavägen. Med nya restauranger skapas fler platser för umgänge och god mat runt Karlaplan.

Nu är det klart att Vissani flyttar in. Restaurangen drivs av familjen Vissani som har en 250-årig tradition av pastatillverkning.

– Familjen är stolt över att få etablera sitt autentiska och anrika hantverk på Fältöversten. Det är en ära att få servera vårt kulturarv som grundar sig på smakrik, hälsosam och färsk mat i hjärtat av trevliga Östermalm, säger Shery Vissani.
Restaurangen kommer att servera en bredd av rätter från Marche-regionen. All pasta tillverkas på plats med hjälp av traditionella bronsverktyg.

– Vi vill rädda pastan från pizzan och kebaben! Vi lagar all mat från grunden med färska och närproducerade råvaror. Pastan görs på det bästa mjölet från Italien och med ägg från kalkrika Gotland. Olivolja och parmesan kommer från våra egna leverantörer i Marche, säger Shery Vissani.

Totalt kommer Fältöversten att välkomna fyra nya restauranger med tillhörande uteserveringar.

– Vi är jätteglada att få välkomna Vissani till Fältöversten. Deras fokus på hantverk och tradition är perfekt och vi är övertygade om att de kommer bli uppskattade av alla de som bor, arbetar och rör sig runt Karlaplan. Och vi ser fram emot att få presentera deras grannar inom kort, säger Tobias Edberg, centrumchef för Fältöversten.

Vissani kommer att erbjuda lunch, middag och take-away. Dessutom kommer kunder kunna köpa färskpasta och italienska delikatesser i restaurangen. Vissani öppnar efter sommaren 2018 och kommer att ha entré på Valhallavägen.

Fältöversten invigdes 1973 och ägs sedan 2012 av AMF Fastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Omförhandlade hyror upp 32%

Vd Anneli Jansson summerar halvåret och blickar framår.

Nyfosa köper för 700 mkr

37.800 kvm i ett blandat bestånd ingår i affären. Genomsnittskontraktet är på 9 år.

Säljer för hela 2,3 miljarder

Avyttrar sex fastigheter med ett av Sveriges mest kända varumärken som hyresgäst. Enligt FV:s bedömning gör säljaren en kanonaffär – dubbelt upp på sex år.

”Vi är väl rustade för en svagare konjunktur”

Kungsleden och Biljana Pehrsson visar upp ett starkt ekonomiskt resultat för första halvåret.

Ny miljardaffär inom tullarna klar – japanskt köp!

En av de förväntade storaffärerna i Stockholms innerstad är nu klar. FV berättar om köparen som gör sitt första förvärv i Sverige. Läs även köparens kommentarer.

Tillbaka till förstasidan