Katarina Lirén, Maria Mastej och Dan Epsten vid Invela.

Invela köper för 949 miljoner från Corem

Corem har tecknat avtal om att sälja 17 fastigheter i Stockholmsområdet till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 949 mkr. Köper gör det ganska nya bolaget Invela.

Annons

Invela är ett fastighetsbolag med inriktning mot segmenten lättindustri, lager och andra verksamhetslokaler. Bakom bolaget finns NREP och 3Dens Fastigheter. Bolaget lanserades hösten 2020.

Merparten av fastigheterna ligger i Täby och Upplands-Väsby strax norr om Stockholm och fyra fastigheter är belägna söder om Stockholm i Huddinge, Botkyrka och Älvsjö.

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om cirka 65.000 kvm och utgörs huvudsakligen av lokaler för kontor och lager. Hyresvärdet uppgår till cirka 79 mkr och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 95 procent.

– Vi är väldigt nöjda då beståndet stärker vår närvaro i kommersiellt starka lägen i Stockholm. Fastigheternas karaktär och flexibilitet rimmar väl med vår strategi inom lättindustri. Portföljen är ett ytterligare steg i vår fortsatta tillväxtresa. Genom Invelas aktiva förvaltning har vi förmågan att säkerställa kontinuerligt värdeskapande genom omförhandling, nyuthyrning, utveckling samt förädling säger Maria Mastej, vd Invela Fastigheter.

Den största fastigheten i beståndet är Törnby 2:2 i Upplands Väsby om nästan 20.000 kvm. Kända fastigheter i beståndet är även Magasin 6 och 7 i Älvsjö.

Invela dubblar med denna transaktion antalet fastigheter. Invelas fastighetsportfölj består efter tillträdet av 34 fastigheter och drygt 128.000 kvm.

– Vi är positiva till det här segmentet och kommer vara fortsatt aktiva och agera på möjligheter inom lager- och lättindustri. I linje med NREP:s hållbarhetsstrategi ser vi även stora möjligheter inom Invelas portfölj, bland annat genom att optimera energiförbrukningen och installera solceller där det är möjligt, säger Kristoffer Rask, Investment Manager, NREP.

REAL Advokatbyrå, Deloitte, Tjuren Projektpartner och Structor har agerat rådgivare inom juridik, finansiell, skatt, hållbarhet och teknik till Invela i transaktionen.

Fastigheterna planeras att frånträdas den 24 mars 2023.

För Corem handlar det om ännu en avyttring, enligt plan.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan