Kvarteret Narcissen är ett av Bodens mest attraktiva lägen. Nu har företaget Covitum fått förköpsrätt till hela kvarteret.

Ingvor Sundbom och Erik Selin i ny satsning

Fastighetsbolaget Covitum, med grundaren och vd Ingvor Sundbom samt Erik Selin Fastigheter som huvudägare, blir en av de centrala aktörerna när det gäller att förse den snabbt växande arbetsmarknaden i Norrbotten med moderna och kvalitativa hyresrätter. Bolaget första satsning sker i Boden.

Annons

Ingvor Sundbom har haft flera toppjobb inom fastighetsbranschen, senast som Head of Business Control vid Hembla. Tidigare har hon jobbat som CFO vid blad annat Heimstaden, Prime Living, Hufvudstaden, Oscar Properties,  Bonnier Fastigheter (där hon arbetade i sju år), Landic och CLS.

Covitums ambition är att påbörja utvecklingen av över 1.000 konceptbostäder fram till årsskiftet 2027/2028 i stadsregioner som befinner sig i stark tillväxt.

Covitum har genom en direktanvisning från Bodens kommun fått uppdrag att skapa ca 170 nya hyresrätter i kvarteret Narcissen som ligger på centralast möjliga plats i staden.

– För oss är det högintressant att etablera vårt boendekoncept med social hållbarhet i fokus just i Boden, säger Ingvor Sundbom, VD på Covitum. Vår insats kommer att underlätta den samhällsomställning som Boden står inför.

Konceptet är internationellt inspirerat och Covitum hoppas att det kommer passa nya bodensare som nu rekryteras av arbetsgivare i arbetskraftsintensiva verksamheter. Den nya gröna industrin, där Boden intar en central position, lockar högutbildade specialister inom en rad olika sektorer, många från andra länder.

– Därför passar Covitums speciella koncept med sociala bostäder och mörkgröna innovativa lösningar Bodens kommun väl, säger Ingvor Sundbom. Många hitflyttade kommer att ha ett internationellt perspektiv på sitt boende och då erbjuder vi ett alternativ för socialt utbyte och gemenskap.

Hyresgästerna bor i vanliga lägenheter, men fastigheterna erbjuder även gemensamhetsutrymmen baserat på Covitums framtagna boendekoncept. Covitums samtliga projekt har en utvecklad träbyggnadsstrategi som ger ett hållbarare livscykelperspektiv och lägre koldioxidutsläpp jämfört med att bygga i betong.

– Dessutom skapar trä ett estetiskt mjukare och mer harmoniskt intryck. Det är inte minst viktigt i kv Narcissen som ligger centralt placerat i Bodens innerstad säger Ingvor Sundbom.

Samtliga fastigheter kommer också att vara miljöcertifierade med exempelvis Svanen-märkning.

En av Covitums styrkor är att jobba nära kommuner, näringsliv och hyresgäster för att bidra och erbjuda lösningar på de utmaningar som uppstår i orter som befinner sig i en samhällsomställning eller stark tillväxt.

– Vi ser gärna samarbete med lokala entreprenörer när vi så småningom går in i byggfasen. Och genom att erbjuda ett grönt boendekoncept med social hållbarhet i fokus blir vi tack vare yteffektivitet också kostnadseffektiva. Jag ser vårt projekt i Boden som ett skyltfönster för modern stadsutveckling i övriga Sverige säger Ingvor Sundbom.

Fler Nyheter från förstasidan

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Slättö delköper studentportfölj från K2A värderad till 3,1 mdr

Affären innebär en tydlig förstärkning av K2A:s nyckeltal.

Tillbaka till förstasidan