Immobilien Nordic nära sälja till Amasten i Ronneby

Direktavkastning om drygt 8 procent. Amasten Holding har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av ett fastighetsbestånd i Ronneby, Blekinge, med ett fastighetsvärde om 140 miljoner kronor.

Säljare är Immobilien Nordic som ägs till lika delar av två personer från Göteborg och en svensk som bor utomlands. Newsec är rådgivare till säljaren. Säljaren förvärvade beståndet efter att den tidigare ägaren gått i konkurs efter att fått vakanser efter att högskolan samlokaliserat i Karlskrona, och Ronneby därmed blivit mindre attraktivt.

– Beståndet ligger i bra läge och fastigheterna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Ronneby och beståndet har inga vakanser utöver omflyttningar där nya hyresgäster kontrakteras. Med en bedömd direktavkastning om drygt 8 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i bra mikrolägen i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, VD Amasten.

Beståndet om 396 mindre lägenheter utgör en samlad förvaltningsenhet om cirka 12.400 kvm i Ronneby med övervägande del studentlägenheter, bostäder och omsorgsverksamhet. Fastigheterna är ursprungligen byggda under åren 1991–2006 som studentbostäder men har delvis konverterats även till annan verksamhet och inkluderar omsorgsverksamheter såsom äldreboende, förskola, boende för ensamkommande flyktingbarn och en förhyrning till Migrationsverket. Studentlägenheterna hyrs främst ut till studenter på Högskolan i närliggande Karlskrona.

Förvärvet planeras delvis att finansieras genom betalning i form av nya stamaktier i Amasten till säljarna. Slutliga villkor kommer att meddelas när dessa har fastställts. Förvärven bedöms öka vinsten per stamaktie även beaktat den utspädning som kommer att följa av den tilltänkta nyemissionen av stamaktier till säljarna.

Amasten har sedan tidigare fastigheter i Mörrum och Olofström i Blekinge och avser slutföra förvärvet före andra kvartalets slut. Amastens resultatprognos kommer att uppdateras och meddelas när slutligt överlåtelseavtal tecknats. Inför affären äger Amasten 1.900 lägenheter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-19

Fler Nyheter från förstasidan

Öppnar för att sälja anrika huset i Gamla stan

”Vi är beredda att köpa huset för vad det kan vara värt – om vi har råd.”

Växer i residensstaden efter nytt förvärv

Har sedan 2007 successivt byggt upp beståndet.

Efter misstankarna – grönt ljus för SBB:s planer i Boden

Tidigare stoppad affär nu genomförd.

Smällen för SSM: Staden vill skrota Tellus Towers

Stockholms stads nya förslag.

Porträtt

Spejar efter nya lösningar

Lagspelare. Maria Lidström har stor erfarenhet av komplexa projekt. Men det är inte tekniken som sporrar henne i jobbet. Det är att tillsammans med medarbetare och samarbetspartners finna de bästa lösningarna.

Klart med vem som köper för miljard från Gyllenhammar

Vd:n i säljande bolaget behåller delar.

Tunga vd:ar talar på stor bostadsdag

Snart dags för höstens stora seminarium om bostäder.

Handelsbanken stänger hälften av kontoren snabbt

Se FV:s lista över hur många bankkontor det finns i Sverige idag och hur många det fanns för fyra år sedan.

Miljardaffär bekräftad

Omfattar 200.000 kvm i form av åtta lager- och logistikfastigheter.

Svensk seger i Mipim Awards

Akademiska Hus vann prestigefyllda priset. ”Firar med hejarop på mejlen”.

Planerar sälja till Blackstone – för 841 miljoner

Affären avbröts av Covid19 i våras – nu återupptas processen.

Amasten förvärvar för 460 mkr

Stor affär i Västsverige om totalt 29.076 kvadratmeter.

Fastpartner redo lyfta med 72.000 kvm vid Bromma

Läs om bolagets största projektplan någonsin. Hedstöm och Johansson berättar.

”En oslipad diamant”

Nacka ska äntligen få ett centrum. Läs om planerna och se ett bildextra från tisdagens event.

Tillbaka till förstasidan