Butikskonceptet IKEA Planning Studio finns redan idag i storstäder som London, Köpenhamn och New York. Nu har turen kommit till Bromma och Stockholm.

Ikeas nya koncept till Bromma Blocks

Ikea satsar i Stockholm. Först ut blir en planeringsstudio i shoppinggallerian Bromma Block. Samtidigt fortsätter Ikea söka efter ytterligare lokaler i huvudstaden.

Det handlar om ett mindre butiksformat där kunder får hjälp med heminredningslösningar. Studion öppnar under sommaren. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden är förhyrningen på 740 kvm. Lokalen finnas ett våningsplan upp, ovanför Åhléns.

Gallerian Bromma Blocks ägs av CBRE Global Investment Partners (CBRE GIP) sedan 2018.

– Under de senaste åren har Ikea öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige och tillägger att livet hemma kanske aldrig varit så viktigt som mitt under en global pandemi.

Ikeas planeringsstudio är ett mindre butiksformat där kunder får hjälp att planera och beställa mer komplexa heminrednings­lösningar som kök, sovrum och förvaring.

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och vi ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Sverige.

Fram till 2025 planerar Ikea att öppna fyra nya butiker i olika format i Stockholmsområdet – på mellan 800 och 15.000 kvm. Fastighetsvärlden har tidigare berättat om Ikeas jakt efter en större lokal där man kan visa merparten av sitt sortiment, läs mer här.

Ikea har idag två stora varuhus, i Kungens Kurva och Barkarby, samt enheten Ikea Kök på Regeringsgatan 65, i huvudstadsområdet.

Fler Nyheter från förstasidan

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tar över AL:s projekt

Ska byggas bredvid landmärke.

Tillbaka till förstasidan