Det nya varuhuset i Kållered skiljer sig från övriga svenska Ikea-varuhus - med en planlösning mer lik ett shoppingcenter med flera butiker i butiken.

Ikeas ”nya” i Göteborg öppnar i slutet september

Den 30 september öppnar ”nya” Ikea dörrarna i södra Göteborg. En öppen planlösning, större restaurang och ett nytt kafé samt ett automatiserat robotlager är några av de saker som gör nya Ikea Kållered unikt, uppger bolaget. Det finns bland annat flera butiker i butiken.

Ikea valde att bromas de stora planerna på nyproduktion i Kungens kurva i södra Stockholmsregionen, men i södra Göteborgsregionen, i Kållered i Mölndal, gick man vidare med planerna.

Ikeas nya varuhus i Kållerad är 42.000 kvm stort. Det är 12.000 kvm större än det nuvarande varuhuset i området. Det öppnade 1972.

– Nya Ikea Kållered ska vara en plats för shopping, inspiration, mat och möten där alla kan få hjälp att förvandla sina hem till en skönare, smartare och mer hållbar plats. Oavsett storlek på plånboken, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered.

Det nya varuhuset skiljer sig från det nuvarande och övriga svenska Ikea varuhus. Förutom att det är större är planlösningen mer lik ett shoppingcenter med flera butiker i butiken – med en stor aveny som leder in till olika avdelningar i saluhallen och möbelutställningen. I varuhuset finns även ett öppet atrium med plats för socialt häng eller en stunds arbete.

– Detta blir Sveriges mest hållbara IKEA varuhus. Tack vare solceller på taket och bergvärme producerar vi mer el än vi själva använder för att driva själva varuhuset, säger Anna Bryngelsson.

Dessutom ska ett världsunikt automatiskt lager plocka ihop varor efter att en kund lagt sin beställning. Något som underlättar för kunder och medarbetare som slipper lyfta lika många tunga paket.

Det nya varuhuset skiljer sig från det nuvarande och övriga svenska IKEA varuhus. Förutom att det är större är planlösningen mer lik ett shoppingcenter med flera butiker i butiken – med en stor aveny som leder in till olika avdelningar i saluhallen och möbelutställningen. I varuhuset finns även ett öppet atrium.
Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered.
Ikea Kållered börjar bli färdigt och den 30 september öppnar varuhuset dörrarna.
Ett automatiskt lager plocka ihop varor efter att en kund lagt sin beställning. Något som underlättar för kunder och medarbetare som slipper lyfta lika många tunga paket.
Detta blir Sveriges mest hållbara Ikea-varuhus. Tack vare solceller på taket och bergvärme producerar Ikea mer el än de själva använder för att driva själva varuhuset.

Fler Nyheter från förstasidan

Realplay

Marknadsläget: Yielderna ska upp

Köpare och säljare står långt ifrån varandra. Yielden ska upp, men det finns samtidigt andra positiva tecken för fastigheter.

Vasakronan värvar från citykonkurrent

Blir ansvarig för 110.000 kvm i bästa lägena i Stockholm.

Gladsheim värvar duo

Redo för fortsatt tillväxtresa.

Större risk för skenbyten

Uppger att två tredjedelar av de ansökningar som inkommer uppfyller inte kriterierna.

Hon blir ny vd vid Tilia

Tar över efter Håkan Engstam.

Ica säljer till Verdion

Projektinvestering på drygt en halv miljard väntar.

AL försöker sälja känt hus mitt i city

Nära Hötorget. Atrium Ljungberg bekräftar Fastighetsvärldens uppgifter.

Så blir Corems nya mitt i Stockholm

Projektet, efter det överraskande köpet, är snart i mål.

Grand blir större

Expanderar efter uppgörelse med Handelsbanken.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Gamla stan?

Vad kan du om den lilla och exklusiva stadsdelen?

Topplista

Största affärerna 2022

FV listar de största fastighetsaffärerna som ägt rum hittills i Sverige under 2022.

Colliers är i mål med förvärvet av Pangea

Arvius: ”Styrkan i sammanslagningen är enorm”.

Panattoni: ”Vi ska bygga 250.000 kvm varje år”

Fredrik Jagersjö Rosell: ”Det har ingen gjort tidigare”.

Hans Eliasson: ”Det vänder om ett år”

En handfull experter om framtiden. ”Onödiga bolag”  ”Kommer haverera”  ”Inget blodbad”  ”Wash out”.

Tillbaka till förstasidan