Ica och Handelsbanken bygger nytt i Lundbergs Fastigheters Innerstan i Norrköping. Visionsbild.

Ica och Handelsbanken satsar hos Lundbergs i Norrköping

Utvecklingen och omvandlingen av Lundbergs Fastigheters citykvarter i Norrköping fortsätter och nu presenteras två nya satsningar i form av ICA och Handelsbanken.

Annons

ICA, som redan finns med befintlig butik i galleria Spiralen, bygger ut och bygger om för ett mer relevant och uppdaterad erbjudande med fokus på kvalité och en smidig kundresa. Handelsbanken flyttar sitt befintliga citykontor till nya, attraktiva lokaler för en bättre och mer tillgänglig upplevelse för både kunder och medarbetare.

Handelsbankens nya etablering har adressen Olai Kyrkogata 40 och består av ett helt våningsplan om närmare 750 kvm. Tillträde sker i april 2025.

– Det här känns fantastiskt roligt och spännande och vi ser verkligen fram emot att få bli en del av Innerstan, säger Cicki Törnell, bankdirektör Handelsbanken Norrköping. Med vårt nya kontor får vi en bank anpassad till nutiden och framtiden. Tillgängligheten har länge varit en utmaning för oss men med flera stora parkeringar i kvarteren och nära till både kollektivtrafik och cykelbanor kommer det vara historia inom kort. Vår nya lokal kommer även erbjuda våra medarbetare en fantastisk arbetsmiljö som både hjälper oss attrahera och behålla våra duktiga medarbetare, avslutar Cicki.

Ica bygger om sin befintliga butik som funnits i huset ända sedan 1972. Butiksytan utökas med ca 50 % och får en total yta om nästan 2000 kvm. Butiken kommer ha öppet under hela ombyggnationen som planeras vara klar till våren 2025.

– Det känns såklart väldigt inspirerande och motiverande att få skapa nästa version av ICA Spiralen, säger Andreas Glaad, ICA-handlare. Med den positiva utvecklingen som pågår i kvarteren blir förutsättningarna ännu bättre och jag ser fram emot att hälsa både stammisar och nya kunder välkomna till den nya butiken. Den kommer innehålla flera nyheter, inte minst nygrillat och ett brett sortiment av färdigmat och salladsbar, tillägger han.

Innerstan har på kort tid förvandlats från traditionella shoppingkvarter till moderna kvarter där kontoren har blivit en självklar del av utbudet. Totalt finns omkring 185 verksamhetslokaler fördelade på drygt 80 000 kvm kommersiell yta.

Att Handelsbanken och ICA väljer att satsa i Innerstan är fantastiskt roligt och viktigt för kvarterens utveckling, säger Christian Claesson, vVD och regionchef öst på Lundbergs Fastigheter. Det visar att vi skapat något riktigt bra som många vill vara en del av. Ett bredare och mer varierat utbud där vi blandar fler funktioner gör kvarteren mer levande – kontor, handel, restauranger och service skapar värde för varandra. Innerstans kvarter rymmer det mesta och dessutom i en attraktiv miljö där människor trivs och vill spendera tid, avrundar Christian.

Fler Nyheter från förstasidan

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

Tillbaka till förstasidan