Hyr 4.000 kvm vid ny arena

SGA tecknar kontrakt med O’Learys – 70 procent uthyrt. Det kommersiella utbudet kring Tele2 Arena i Stockholm, nära Globen,  kompletteras med en av Europas allra största sportbarer. Det står nu klart att O’Learys öppnar ett nyskapande sport- och eventcenter i nöjesdestination Tolv Stockholm.

Under hösten 2013 öppnar Tolv Stockholm i gatuplan till Tele2 Arena i Globenområdet. Nöjessatsningen beskrivs som en 12.000 kvadratmeter stor social scen med ett innehåll koncentrerat kring livemusik, underhållning, kultur och sport.

– Vi kommer att öppna ett cirka 4.000 kvadratmeter stort eventcenter i Tolv Stockholm, det kommer att bli en state of the art-anläggning som slår besökaren med häpnad, säger O’Learys VD Wilhelm Vintilescu.


Etableringen kommer bland annat rymma ett stort bowlingcenter, bordtennisavdelning och en minigolfanläggning. Dessutom byggs en läktare med tillhörande storbildsskärm.

– SGA Fastigheter efterfrågade en nyskapande anläggning, och det här går hand i hand med vår satsning på att få kunder att stanna längre i fastigheter där vi etablerar oss. Här kan man spendera tid tillsammans både före och efter matcherna, säger Wilhelm Vintilescu.

Genom uthyrningen är nu 70 procent av lokalerna i Tolv Stockholm uthyrt. Familjen Ahlbom (driver tidigare bland annat Storstad och Hotellet) har sedan tidigare tecknat 2.000 för en nattklubb med livescen och Ricard Constantinou ska öppna en korvrestaurang, med egen korvfabrik, i en lokal om drygt 1.000 kvm.

SGA Fastigheter räknar med totalt 12–14 hyresgäster i Tolv Stockholm och det är alltså de mindre lokalerna som återstår. Förhandlingar sker med för andra restaurangkoncept och kaféer. Någon ”vanlig” retail ska det inte bli i lokalerna.

Fastigheten är förberedd för 3-delning, men det finns i dagsläget inga planer på försäljning, enligt uppgift till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2012-11-06

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava lägger stort varsel

400 tjänster berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Tillbaka till förstasidan