Hyr 4.000 kvm vid ny arena

SGA tecknar kontrakt med O’Learys – 70 procent uthyrt. Det kommersiella utbudet kring Tele2 Arena i Stockholm, nära Globen,  kompletteras med en av Europas allra största sportbarer. Det står nu klart att O’Learys öppnar ett nyskapande sport- och eventcenter i nöjesdestination Tolv Stockholm.

Under hösten 2013 öppnar Tolv Stockholm i gatuplan till Tele2 Arena i Globenområdet. Nöjessatsningen beskrivs som en 12.000 kvadratmeter stor social scen med ett innehåll koncentrerat kring livemusik, underhållning, kultur och sport.

– Vi kommer att öppna ett cirka 4.000 kvadratmeter stort eventcenter i Tolv Stockholm, det kommer att bli en state of the art-anläggning som slår besökaren med häpnad, säger O’Learys VD Wilhelm Vintilescu.


Etableringen kommer bland annat rymma ett stort bowlingcenter, bordtennisavdelning och en minigolfanläggning. Dessutom byggs en läktare med tillhörande storbildsskärm.

– SGA Fastigheter efterfrågade en nyskapande anläggning, och det här går hand i hand med vår satsning på att få kunder att stanna längre i fastigheter där vi etablerar oss. Här kan man spendera tid tillsammans både före och efter matcherna, säger Wilhelm Vintilescu.

Genom uthyrningen är nu 70 procent av lokalerna i Tolv Stockholm uthyrt. Familjen Ahlbom (driver tidigare bland annat Storstad och Hotellet) har sedan tidigare tecknat 2.000 för en nattklubb med livescen och Ricard Constantinou ska öppna en korvrestaurang, med egen korvfabrik, i en lokal om drygt 1.000 kvm.

SGA Fastigheter räknar med totalt 12–14 hyresgäster i Tolv Stockholm och det är alltså de mindre lokalerna som återstår. Förhandlingar sker med för andra restaurangkoncept och kaféer. Någon ”vanlig” retail ska det inte bli i lokalerna.

Fastigheten är förberedd för 3-delning, men det finns i dagsläget inga planer på försäljning, enligt uppgift till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2012-11-06

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tillbaka till förstasidan