Hyggligt intresse för lyxiga ön trots skakiga tider

Riktigt höga prisnivåer för 315 bostäder.  I december berättade Fastighetsvärlden att det blev Abacus, ett bolag inom Järntorgetkoncernen, som får rätt att bygga ett av de fyra kvarter som ska byggas på den ö som ska anläggas utanför Norra Djurgårdsstaden som en del av projektet Kolkajen. Abacus valdes genom anbud på pris som var 34.000 kr/kvm ljus BTA.

Järntorgetkoncernen har nyligen återlämnat två tilldelade tomter Hagastaden (läs mer här) – dock inte den i Norra Djurgårdstaden.

Sedan i september har Stockholms stad även marknadsfört de övriga tre kvarteren på ön som innehåller 115, 80 respektive 120 bostäder. Priset som man jobbat med hela tiden är 33.500–34.000 kr/kvm ljus BTA och det är det som gäller. Ett beslut som vilka bolag som tilldelas kvarteren kan väntas vid nämndens möte i maj eller juni, något senare än tänkt.

– Vi håller på att gå igenom buden nu. Vi ser ett generellt mindre intresse nu, men vi har fått bud på de nivåer som vi räknat med, säger Staffan Lorentz, stadens projektchef för Norra Djurgårdsstaden, till Fastighetsvärlden.

Det satta priset gäller prisläge från september 2017 och ska justeras utifrån hur priserna på bostadsrätter utvecklas fram till tillträde. Då är det Mäklarstatistiks statistik för prisutvecklingen för Östermalm som gäller.

Lorentz konstaterar att köpare har möjlighet att hoppa av fram till tillträde, alltså när detaljplanen är klar. Ett sådant agerande gör dock att det bolaget inte blir populärt i framtida urval hos Stockholms stads politiker och tjänstemän.

Visionsbild över Kolkajen, Norra pirkvarteret markerat. Nu ska de övriga tre kvarteren på ön säljas. Bild: Adept/Mandaworks

Fler Nyheter från förstasidan

NCC laddar för nytt kontorsprojekt i Solna

Vill riva ett grönklassat kontorshus från 80-talet.

Vasakronan hyr ut 4.500 kvm och startar unikt träkontor

Hyr ut till myndighet och arkitektfirma i centralt läge. Se flera bilder!

Hyr ut 3.400 kvm i Kista

Två uthyrningar. ”Det är mycket på gång i Kista just nu”.

Grönt ljus för 4.500 bostäder

Ett av de större utvecklingsområdena för bostäder i södra Stockholm.

NREP premiärköper från Besqab i unik försäljning

Affär på nästan 500 miljoner kronor.

Bryter samarbete om projekt i Slakthusområdet

Fick markanvisning på hög prisnivå.

Ingen nyemission för Prime

Årsstämman röstade ner förslaget.

Veidekke får svensk koncernchef

Arne Giske slutar efter sex år på posten.

Internationell hotellkedja vill öppna i Sverige

Kedjan är inne i en kraftig expansion.

Sex investerare med bakom John Mattsons börsentré

Läs om vilka investerare som står bakom. Målet är att fastighetsbeståndet nästan ska fördubblas till 2023.

Dörren stängs för padelsatsning

Blir idrottshall och lastbilscentral i stället. Zlatan Ibrahimovic ska ha varit en av intressenterna bakom planerna på en padelhall.

Tobin och EQT:s byggare i kk

Q-gruppen Bygg har ansökt om konkurs. Företaget har bland annat varit totalentreprenör till de profilerade brf-projekten Unum och Vyn.

SSM får rätt mot bostadsköpare

Ytterligare en tvist mellan en bostadsutvecklare och köpare har avgjorts.

Tillbaka till förstasidan