Husqvarna Group flyttar HK till AL i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Husqvarna Group om nytt huvudkontor. Avtalet omfattar cirka 2.500 kvm moderna kontor i den ikoniska fastigheten Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Annons

CBRE var rådgivare till Husqvarna Group i processen.

Husqvarna Group har idag sitt huvudkontor på Regeringsgatan 28 i city, i fastigheten Spektern 13 som ägs av Vasakronan.

Där har Husqvarna hyrt cirka 2.200 kvm, så bolaget utökar alltså sin förhyrning. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden fick bolaget in cirka 70 flyttalternativ i den initiala sökningen, som var bred och inkluderade innerstaden och Solna.

Husqvarna Group grundades 1689 och är idag en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Koncernens produkter säljs huvudsakligen under de globala varumärkena Husqvarna och Gardena i mer än 100 länder. I början av maj 2025 flyttar Husqvarna Group sitt huvudkontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

– Vi på Husqvarna Group är mycket glada över att Mineralvattenfabriken blir det nya hemmet för vårt huvudkontor. Platsen passar perfekt för ”världens äldsta startup”, med Mineralvattenfabrikens industrihistoria och Hagastadens livfulla innovationskraft. Vi tror att vårt nya kontorsnav blir en källa till bra samarbete och upplevelser för såväl kunder som medarbetare för en lång tid framöver, säger Leigh Dagberg, Executive Vice President People & Organization, Husqvarna Group.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Förutom Mineralvattenfabriken märks nya Life City, Industricentralen och det så kallade PV-palatset.

– Vi är glada att välkomna Husqvarna Group till Mineralvattenfabriken. Det är en fastighet med industriell känsla och en historia. När Hagastaden växer och utvecklas blir det allt tydligare att intresset för stadsdelen ökar. Det är verkligen en plats för framåtlutade och nytänkande bolag, säger Catarina Lennartsson, leasing manager på Atrium Ljungberg. Här finns en unik internationell atmosfär som är svår att hitta någon annanstans i Stockholm, med allt från konstgallerier och restauranger till utomhusgym och takbarer, avslutar Lennartsson.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan