Humlegården förvärvar hotellfastighet på Kungsholmen

Humlegården har förvärvat hotellfastigheten Dykaren 33 på Kungsholmen från Connect Hotel, som tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Humlegården äger sedan tidigare en grannfastighet.

Nordier Property Advisors och Annordia har varit säljarens rådgivare i affären.

I fastigheten återfinns idag ett hotell med 100 rum, lounge samt bistro, bar och mötesrum som drivs av hotelloperatören Connect Hotel. Fastigheten består av cirka 2.400 kvm uthyrningsbar yta och är belägen på Alströmergatan 41–43 på Kungsholmen.

Sedan tidigare äger och förvaltar Humlegården den intilliggande byggnaden Dykaren 10, som också är sammanbyggd med den förvärvade fastigheten. Här hyr operatören ytterligare lokaler om 1.400 kvm fördelade på 35 hotellrum och lobby.

Dykaren 33 förvärvades av Connect-gruppen i mars 2010 från Länförsäkringar Liv, så genom affären nu så återvänder alltså fastigheten till ”Länsförsäkringar-familjen.” Den affären berörde då en femtedel av den tidigare fastigheten och avskiljdes genom en fastighetsdelning. Humlegården förvärvade i slutet av 2017 fastigheten Dykaren 10 från Länsförsäkringar Liv vad som delvis var en internaffär, läs mer här.

Tillträde av fastigheten Dykaren 33 sker i september 2019. Hotellverksamheten kommer även fortsättningsvis att drivas i regi av Connect Hotel som i samband med försäljningen till Humlegården har tecknat ett 20-årigt hyresavtal avseende lokaler i de båda fastigheterna.

– Vi har siktet inställt på tillväxt och genom förvärvet stärker vi vår närvaro på Kungsholmen. Läget är attraktivt och hotellet tillför viktig service i kvarteret. Dykaren 33 blir ett utmärkt komplement till vår övriga fastighetsportfölj och bidrar till en effektiv och rationell förvaltning i området, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

Genom förvärvet äger Humlegården nu två hotellfastigheter. Sedan tidigare äger bolaget den nyligen utvecklade hotellfastigheten Grow i Solna strand där Best Western Plus Grow Hotel är hyresgäst. Humlegården har även Grand Hotel som hyresgäst i fastigheten Blasieholmen i city. Lyxhotellet hyr där konferenslokaler.

Anna Kullendorff berättar att et kan vara aktuellt att förvärva hotellfastigheter om dessa ligger nära bolagets kontorshus – som alltjämt är huvudsegmentet. Någon specifik satsning på hotellfastigheter planerar bolaget inte för.

Hör mer om investeringsläge och transaktionsmarknad för hotellfastigheter på Fastighetsvärldens stora hotellseminarium den 4 juni – Hotell & Fastigheter 2019. Läs mer och boka här.

Fastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen. Bild: Jonas Malmström

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege flyttar sitt HK

Ger även utrymme för bolagets WAW-koncept.

Storaffär i heta staden

”Redan nu har vi planer för cirka 10.000 bostäder”.

Nu inleds tävlingen för Gasklockan

Hoppas på ett nytt landmärke.

Halverade plötsligt värdet

Nu är hela finansieringen för bolaget åter i gungning.

Björn Borg i pressat läge

Tufft läge efter kraftiga hyresuppgångar.

Top of the market – för 150 miljoner

Fastighet i Lärkstan bjuds ut till försäljning.

Exklusiv intervju: ”Jag har alltid vetat att jag är oskyldig”

Fastighetsvärlden publicerar första intervjun med Ilija Batljan. Tron på rättsstaten. ”Funnits underton till kampanj”. Hyllar kollegorna och familjen.

Utredningen mot Ilija Batljan läggs ner

Läs om åklagarens beslut kring SBB:s vd.

”Alla segment kommer att påverkas av pandemin”

Svefa ger ut specialrapport, tror på påtaglig differentiering.

6.000 handelsföretag kan slås ut innan stödet når fram

Oro för att hjälpen inte når fram i tid.

Han blir ny vd vid Akelius

Redan klart med Pål Ahlséns efterträdare. Fick frågan via Facetime – var över på åtta minuter.

Birgersson i täten för nytt investmentbolag

FV avslöjar. Tung trio gör satsning tillsammans med ledande aktör.

Bildextra: Så vill nya Point ändra stadscentrum

”Vi kommer att vända utvecklingen”, säger Joachim Kuylenstierna. Bolaget presenterar ett koncept för utarmade stadskärnor.

SBB säljer för 835 mkr – ny strategi efter fiaskot

Sålt för 4,2 miljarder kronor på fem månader.

Tillbaka till förstasidan