Humlegården förvärvar hotellfastighet på Kungsholmen

Humlegården har förvärvat hotellfastigheten Dykaren 33 på Kungsholmen från Connect Hotel, som tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Humlegården äger sedan tidigare en grannfastighet.

Nordier Property Advisors och Annordia har varit säljarens rådgivare i affären.

I fastigheten återfinns idag ett hotell med 100 rum, lounge samt bistro, bar och mötesrum som drivs av hotelloperatören Connect Hotel. Fastigheten består av cirka 2.400 kvm uthyrningsbar yta och är belägen på Alströmergatan 41–43 på Kungsholmen.

Sedan tidigare äger och förvaltar Humlegården den intilliggande byggnaden Dykaren 10, som också är sammanbyggd med den förvärvade fastigheten. Här hyr operatören ytterligare lokaler om 1.400 kvm fördelade på 35 hotellrum och lobby.

Dykaren 33 förvärvades av Connect-gruppen i mars 2010 från Länförsäkringar Liv, så genom affären nu så återvänder alltså fastigheten till ”Länsförsäkringar-familjen.” Den affären berörde då en femtedel av den tidigare fastigheten och avskiljdes genom en fastighetsdelning. Humlegården förvärvade i slutet av 2017 fastigheten Dykaren 10 från Länsförsäkringar Liv vad som delvis var en internaffär, läs mer här.

Tillträde av fastigheten Dykaren 33 sker i september 2019. Hotellverksamheten kommer även fortsättningsvis att drivas i regi av Connect Hotel som i samband med försäljningen till Humlegården har tecknat ett 20-årigt hyresavtal avseende lokaler i de båda fastigheterna.

– Vi har siktet inställt på tillväxt och genom förvärvet stärker vi vår närvaro på Kungsholmen. Läget är attraktivt och hotellet tillför viktig service i kvarteret. Dykaren 33 blir ett utmärkt komplement till vår övriga fastighetsportfölj och bidrar till en effektiv och rationell förvaltning i området, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

Genom förvärvet äger Humlegården nu två hotellfastigheter. Sedan tidigare äger bolaget den nyligen utvecklade hotellfastigheten Grow i Solna strand där Best Western Plus Grow Hotel är hyresgäst. Humlegården har även Grand Hotel som hyresgäst i fastigheten Blasieholmen i city. Lyxhotellet hyr där konferenslokaler.

Anna Kullendorff berättar att et kan vara aktuellt att förvärva hotellfastigheter om dessa ligger nära bolagets kontorshus – som alltjämt är huvudsegmentet. Någon specifik satsning på hotellfastigheter planerar bolaget inte för.

Hör mer om investeringsläge och transaktionsmarknad för hotellfastigheter på Fastighetsvärldens stora hotellseminarium den 4 juni – Hotell & Fastigheter 2019. Läs mer och boka här.

Fastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen. Bild: Jonas Malmström

Fler Nyheter från förstasidan

Tre institutioner har sålt för 13 miljarder på två år

Stora avyttringar. FV går igenom försäljningarna och vad som ligger bakom.

Höghus på Östermalm nobbas

Planerna på 450 bostäder och ett 18 våningar högt torn skickas åter till ritbordet.

JLL värvar fem

Läs om vilka som ansluter till rådgivningsfirman.

Fyra topptjänster tillsatta – några långsittare kvar

Fyra tjänstemanna-vd:ar suttit längre än 13 år. FV går igenom läget vid de största bolagen.

Fem kvar i kamp om stor myndighet

Beslut väntas inom några månader. Nästan 14.000 kvm på spel.

Spotify i våldsam ytexpansion av lokaler i Stockholm

Spotify gör ytterligare en lokalförhyrning. Nu på östra Södermalm. FV summerar förhyrningarna i Stockholm och berättar om den historiska expansionen.

Ny vd till Backahill

Familjen Erik Paulssons fastighetsbolag får en ny koncernchef.

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Britta Blaxhult blir vd för ny norsk satsning i Sverige

Nytt jobb efter att ha lämnat Einar Mattsson.

Sandvik till Norra Djurgårdsstaden

Hyr 2.500 kvm av CA Fastigheter.

Gekås köper tre 16-våningshus för 735 miljoner

Boris Lennerhov, vd Gekås: ”Vi får en effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö”.

Tillbaka till förstasidan