Hufvudstaden och Pembroke vann NKI

Hufvudstaden befäster sin förstaplacering på storbolagslistan i Fastighetsbarometerns årliga kundundersökning för kontor. Toppnoteringen från föregående år behålls med ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 86. Pembroke vann kategorin små och medelstora bolag.

Bästa bolagen:

Bäst storbolag:

  • Hufvudstaden  86
  • Lundbergs 80
    Skandia 80
  • Wihlborgs 78

Små/medelstora bolag:

  • Pembroke: 89
  • Ikano : 88
  • KLP: 77
Visa faktaruta

”Jag vill framföra ett stort tack till våra kunder som via sitt deltagande i undersökningen hjälper oss att löpande utveckla och förbättra vår verksamhet. Hufvudstaden prioriterar att ha egen personal inom förvaltningen och undersökningsresultatet visar tydligt att det har en positiv inverkan på kundnöjdheten”, säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Fastighetsbarometerns årliga kundundersökning är en viktig måttstock för branschen och ger goda insikter gällande områden att utveckla och förbättra. I år toppas undersökningens storbolagslista återigen av Hufvudstaden som når ett NKI på 86, samma resultat som föregående år. Genomsnittet för branschen var 77 på en 100-gradig skala. Hufvudstaden hade högst värde på kontaktperson, läge, felanmälan, och information samtidigt som hela 95% av de tillfrågade uppger att de skulle rekommendera Hufvudstaden som fastighetsvärd.

”Vi är oerhört stolta över att vi behåller vårt indexvärde på 86 från föregående år. Det är resultatet av ett långsiktigt gemensamt arbete inom hela organisationen där alla medarbetare har en viktig roll att fylla. Vårt mål är att bidra till att göra kunderna mer framgångsrika i våra fastigheter”, säger Lars Orrvik, servicechef Hufvudstaden.

En delad andraplats i kategorin storbolag blev den fina placeringen för Lundbergs Fastigheter när resultatet för NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Kontor presenterades på torsdagen. Med sitt bästa NKI någonsin når företaget för tredje året i rad pallplats i branschstudien som genomförs årligen av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

– Det är väldigt roligt att se att vi fortsätter att förbättra vårt NKI och uppnår ett så fint resultat i den tuffa konkurrensen med våra branschkollegor, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping. De senaste åren har varit annorlunda på många sätt, inte minst på grund av pandemin. Våra medarbetare har jobbat stenhårt med att utveckla och bibehålla vår höga servicenivå. Det här är ett kvitto på att vi gör ett fantastiskt jobb!

Pembroke har nöjdast kontorshyresgäster i Sverige och vinner kategorin Små och medelstora bolag i årets Fastighetsbarometer. I år landade Pembroke på Nöjd-Kund-Index (NKI) 89, det högsta indexet bland alla deltagande fastighetsbolag, och endast ett poäng ifrån sitt eget tidigare toppresultat. Branschindexet ligger i år på 77. Pembrokes hyresgäster i fastigheterna Mästerhuset och Sveavägen 14 deltog i Fastighetsbarometern som är Sveriges största hyresgästsundersökning för kommersiella fastigheter.

– Vi är väldigt stolta över resultatet! Fastighetsbarometern är ett viktigt verktyg i vårt långsiktiga arbete med att erbjuda moderna, hållbara och högkvalitativa arbetsplatser, som hjälper våra hyresgäster att framgångsrikt driva sina verksamheter. Vi uppskattar våra hyresgästers stora engagemang i undersökningen och deras svar är viktiga i vårt utvecklingsarbete, säger Kristin Willerström, regionansvarig i Norden på Pembroke.

Bakom Fastighetsbarometern står CFI Group och Fastighetsägarna Sverige. Varje år deltar ett 20-tal av Sveriges största kommersiella fastighetsägare i undersökningen, med syftet att få en ökad kundinsikt både för ledningsgruppen och medarbetare. 

Fler Nyheter från förstasidan

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

Tillbaka till förstasidan