Hufvudstaden och Pembroke vann NKI

Hufvudstaden befäster sin förstaplacering på storbolagslistan i Fastighetsbarometerns årliga kundundersökning för kontor. Toppnoteringen från föregående år behålls med ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 86. Pembroke vann kategorin små och medelstora bolag.

Bästa bolagen:

Bäst storbolag:

  • Hufvudstaden  86
  • Lundbergs 80
    Skandia 80
  • Wihlborgs 78

Små/medelstora bolag:

  • Pembroke: 89
  • Ikano : 88
  • KLP: 77
Visa faktaruta

”Jag vill framföra ett stort tack till våra kunder som via sitt deltagande i undersökningen hjälper oss att löpande utveckla och förbättra vår verksamhet. Hufvudstaden prioriterar att ha egen personal inom förvaltningen och undersökningsresultatet visar tydligt att det har en positiv inverkan på kundnöjdheten”, säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Fastighetsbarometerns årliga kundundersökning är en viktig måttstock för branschen och ger goda insikter gällande områden att utveckla och förbättra. I år toppas undersökningens storbolagslista återigen av Hufvudstaden som når ett NKI på 86, samma resultat som föregående år. Genomsnittet för branschen var 77 på en 100-gradig skala. Hufvudstaden hade högst värde på kontaktperson, läge, felanmälan, och information samtidigt som hela 95% av de tillfrågade uppger att de skulle rekommendera Hufvudstaden som fastighetsvärd.

”Vi är oerhört stolta över att vi behåller vårt indexvärde på 86 från föregående år. Det är resultatet av ett långsiktigt gemensamt arbete inom hela organisationen där alla medarbetare har en viktig roll att fylla. Vårt mål är att bidra till att göra kunderna mer framgångsrika i våra fastigheter”, säger Lars Orrvik, servicechef Hufvudstaden.

En delad andraplats i kategorin storbolag blev den fina placeringen för Lundbergs Fastigheter när resultatet för NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Kontor presenterades på torsdagen. Med sitt bästa NKI någonsin når företaget för tredje året i rad pallplats i branschstudien som genomförs årligen av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

– Det är väldigt roligt att se att vi fortsätter att förbättra vårt NKI och uppnår ett så fint resultat i den tuffa konkurrensen med våra branschkollegor, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping. De senaste åren har varit annorlunda på många sätt, inte minst på grund av pandemin. Våra medarbetare har jobbat stenhårt med att utveckla och bibehålla vår höga servicenivå. Det här är ett kvitto på att vi gör ett fantastiskt jobb!

Pembroke har nöjdast kontorshyresgäster i Sverige och vinner kategorin Små och medelstora bolag i årets Fastighetsbarometer. I år landade Pembroke på Nöjd-Kund-Index (NKI) 89, det högsta indexet bland alla deltagande fastighetsbolag, och endast ett poäng ifrån sitt eget tidigare toppresultat. Branschindexet ligger i år på 77. Pembrokes hyresgäster i fastigheterna Mästerhuset och Sveavägen 14 deltog i Fastighetsbarometern som är Sveriges största hyresgästsundersökning för kommersiella fastigheter.

– Vi är väldigt stolta över resultatet! Fastighetsbarometern är ett viktigt verktyg i vårt långsiktiga arbete med att erbjuda moderna, hållbara och högkvalitativa arbetsplatser, som hjälper våra hyresgäster att framgångsrikt driva sina verksamheter. Vi uppskattar våra hyresgästers stora engagemang i undersökningen och deras svar är viktiga i vårt utvecklingsarbete, säger Kristin Willerström, regionansvarig i Norden på Pembroke.

Bakom Fastighetsbarometern står CFI Group och Fastighetsägarna Sverige. Varje år deltar ett 20-tal av Sveriges största kommersiella fastighetsägare i undersökningen, med syftet att få en ökad kundinsikt både för ledningsgruppen och medarbetare. 

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan