Hovet rivs för att bli bostäder

Hockeyarenan Hovet ska jämnas med marken och på platsen ska det istället bli bostäder. Samtidigt ska grannen Globen renoveras til sitt 30-årsjubileum 2019.

Det är Aftonbladet som avslöjar Stockholms stads planer. Sedan tidigare är Söderstadion riven i området för att ge plats för ett större antal bostäder på den platsen.

SGA Fastigheter kommer tillsammans med berörda förvaltningar inom Stockholms stad besluta om en ny utredning för utvecklingen av arenaområdet. Framtiden för arenaområdet har diskuterats under en längre tid. De senaste åren har det genomförts ett antal utredningar av olika alternativ där det nuvarande Hovet blir kvar eller ersätts av en ny arena. Ingen av dessa utredningar har kunnat säkerställa de ekonomiska överskott som krävs för att modernisera arenaområdet på ett sätt som möter de behov som finns idag och framöver.

Den nya utredningen kommer undersöka hur Ericsson Globe kan moderniseras för att möta ishockeyns behov samt säkerställa en förbättrad evenemangskapacitet. Utredningen ska titta på alternativ där Hovet ersätts helt av bostäder och kommersiella lokaler samtidigt som Ericsson Globe och Annexet moderniseras. Det alternativ som utreds tillför bred samhälls-ekonomisk nytta genom ett tillskott av nya bostäder, nya butikslokaler, förbättrade möjligheter för isidrott samt att det säkerställer bra förutsättningar för ishockeyklubbarna, både vad gäller träning och matcher.

– Vi tar ansvar för stadens ekonomi samtidigt som vi ska ge de bästa möjliga förutsättningarna för hockeyn. Med det här förslaget kan vi kombinera dessa två saker. Vi ser inget behov av en ny arena eller det ekonomiska utrymmet för ett sådant projekt. Det säger Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd samt ordförande i SGA Fastigheter.

Utredningen ska bland annat klarlägga på vilket sätt det går att göra arenan skalbar gällande publikintag och vilka tekniska lösningar som behövs för att möta och säkra bra framtida arrangemang.

– Det är en mer ansvarsfull lösning att ta vara på den nationalarena vi har. Nu ska vi titta på hur en modernisering kan ske så att Ericsson Globe är skalbar till hockey och andra evenemang. Alternativet som kommer undersökas skulle innebära att Hovet ersätts av bostäder och kommersiella lokaler. En del av intäkterna för detta används för att modernisera Ericsson Globe och göra den mer flexibel till ishockey och andra arrangemang.

FV Idag 2016-05-25

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Karlatornet nära sin högsta höjd – stål i toppen

Endast ett våningsplan från taklagsfest. Ny strategi högst upp. Läs även om försäljningsläget och framtiden.

Säljer bostäder för 605 mkr – hela 8% under värdering

Stor bostadsaffär med tio fastigheter i Stockholmsområdet.

Tillbaka till förstasidan