Grundarna Ulrika Viklund och Olof Pergament. Till höger bolagets etablering i Åre.

House Be tar in pengar – och siktar på snabb tillväxt

Norrländska coworkingföretaget House Be fortsätter expandera och har nu tagit in 6,3 miljoner kronor. Bland annat har Almi Invest Mitt klivit in som ägare. Nu berättar coworkingföretaget att man även siktar på en etablering i Stockholm.

Om House Be

House Be är en coworkingaktör som har fokus på norra Sverige och finns idag verksamma på nio orter: Åre, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Hudiksvall samt en filial i Stockholm.
Totalt har House Be över 12.000 kvm kontorsyta, 1 000+ medlemmar och stort nätverk av nationella och regionala partners.

Visa faktaruta

Planen var att ta in 5 miljoner kronor men då intresset blev så stort valde bolaget att öka utrymmet i emissionen. Tillskottet kommer att användas till vidare expansion i norrländska städer samt till en fortsatt digital utveckling av bolagets plattform.

House Be driver idag coworking i åtta städer, i totalt 12.000 kvm lokaler.

– Totalt ser vi ytterligare åtta potentiella städer i norra Sverige samt utbyggnad i befintliga städer som vi prioriterar i första hand.
Vi tittar även aktivt på möjligheter söderut, där en egen etablering i Stockholm finns på agendan inom ett till två år, säger Olof Pergament, vd House Be, till Fastighetsvärlden.

House Be som idag bedriver egna coworkinganläggningar i åtta norrländska städer har tagit in totalt 6,3 miljoner i en nyligen genomförd nyemission och fortsätter nu sin expansion med fokus på norra Sverige. Tillväxten under förra året har varit väldigt stark och enligt prognos kommer man under 2022 mer än fördubbla sin omsättning och nå lönsamhet på alla etablerade enheter. Bolaget för dialoger om flertalet nya etableringar i både nya och befintliga orter i Norrland och det är sannolikt att House Be öppnar minst två nya orter utöver de tidigare kommunicerade etableringar i Skellefteå och Hudiksvall under 2022.

– Vi befinner oss nu på rätt plats, vid rätt tidpunkt och dessutom med rätt produkt. Genom det stora intresset för vår nyemission har vi nu utökat våra möjligheter att expandera vår verksamhet till fler platser och även stärka vår position som ledande aktör inom Coworking i Sverige, säger äger Olof Pergament och fortsätter:

– Målsättningen är att ha en organisk tillväxttakt de kommande två åren om cirka 5.000 kvm per år vilket motsvarar ungefär tre enheter, utöver den organiska tillväxten ser vi också på möjligheten att förvärva enheter likt TGN (The Great Northern) i Skellefteå.

Bland de nya delägarna syns Almi Invest Mitt som ser ljust på bolagets framtid och på vad House Be bidrar till vad gäller företagsutveckling i norrländska städer.

– Som en regional aktör har vi på nära håll följt House Be och dess expansion alltsedan grundandet för snart fem år sedan. Verksamheten befinner sig i ett spännande skede, man har ett bra ägarkollektiv och vi är glada att vi nu givits möjlighet att investera i bolaget. Vi ser fram emot en intressant resa och planerar att i vanlig ordning agera som en aktiv ägare, säger Kristofer Öman, Investment Manager på Almi Invest Mitt.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan