Grundarna Ulrika Viklund och Olof Pergament. Till höger bolagets etablering i Åre.

House Be tar in pengar – och siktar på snabb tillväxt

Norrländska coworkingföretaget House Be fortsätter expandera och har nu tagit in 6,3 miljoner kronor. Bland annat har Almi Invest Mitt klivit in som ägare. Nu berättar coworkingföretaget att man även siktar på en etablering i Stockholm.

Om House Be

House Be är en coworkingaktör som har fokus på norra Sverige och finns idag verksamma på nio orter: Åre, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Hudiksvall samt en filial i Stockholm.
Totalt har House Be över 12.000 kvm kontorsyta, 1 000+ medlemmar och stort nätverk av nationella och regionala partners.

Visa faktaruta

Planen var att ta in 5 miljoner kronor men då intresset blev så stort valde bolaget att öka utrymmet i emissionen. Tillskottet kommer att användas till vidare expansion i norrländska städer samt till en fortsatt digital utveckling av bolagets plattform.

House Be driver idag coworking i åtta städer, i totalt 12.000 kvm lokaler.

– Totalt ser vi ytterligare åtta potentiella städer i norra Sverige samt utbyggnad i befintliga städer som vi prioriterar i första hand.
Vi tittar även aktivt på möjligheter söderut, där en egen etablering i Stockholm finns på agendan inom ett till två år, säger Olof Pergament, vd House Be, till Fastighetsvärlden.

House Be som idag bedriver egna coworkinganläggningar i åtta norrländska städer har tagit in totalt 6,3 miljoner i en nyligen genomförd nyemission och fortsätter nu sin expansion med fokus på norra Sverige. Tillväxten under förra året har varit väldigt stark och enligt prognos kommer man under 2022 mer än fördubbla sin omsättning och nå lönsamhet på alla etablerade enheter. Bolaget för dialoger om flertalet nya etableringar i både nya och befintliga orter i Norrland och det är sannolikt att House Be öppnar minst två nya orter utöver de tidigare kommunicerade etableringar i Skellefteå och Hudiksvall under 2022.

– Vi befinner oss nu på rätt plats, vid rätt tidpunkt och dessutom med rätt produkt. Genom det stora intresset för vår nyemission har vi nu utökat våra möjligheter att expandera vår verksamhet till fler platser och även stärka vår position som ledande aktör inom Coworking i Sverige, säger äger Olof Pergament och fortsätter:

– Målsättningen är att ha en organisk tillväxttakt de kommande två åren om cirka 5.000 kvm per år vilket motsvarar ungefär tre enheter, utöver den organiska tillväxten ser vi också på möjligheten att förvärva enheter likt TGN (The Great Northern) i Skellefteå.

Bland de nya delägarna syns Almi Invest Mitt som ser ljust på bolagets framtid och på vad House Be bidrar till vad gäller företagsutveckling i norrländska städer.

– Som en regional aktör har vi på nära håll följt House Be och dess expansion alltsedan grundandet för snart fem år sedan. Verksamheten befinner sig i ett spännande skede, man har ett bra ägarkollektiv och vi är glada att vi nu givits möjlighet att investera i bolaget. Vi ser fram emot en intressant resa och planerar att i vanlig ordning agera som en aktiv ägare, säger Kristofer Öman, Investment Manager på Almi Invest Mitt.

Fler Nyheter från förstasidan

Aktien störtdök – men återhämtar sig nu

Fredagsbörsen inledde med två rysartimmar för Corem där B-aktien dök med 13 procent.

Arnhult: ”Jag känner en viss revansch-lusta…”

Kommenterar det akuta läget och framtiden med Roger Akelius.

Får toppjobb vid Vasakronan

Tar över ansvaret för bestånd värt 12 miljarder kronor.

Folksam köper för 3 miljarder

En av de största styckeaffärerna i CBD någonsin. 145.000 kr/kvm. FV berättar även historien om fastigheten.

Akutaffär: Akelius ny storägare när pressad Arnhult säljer

Kommenterar det överraskande förvärvet. Roger Akelius gjorde även lurigt uttalade för fem dagar sedan.

Topplista

Största affärerna 2022

FV listar de största fastighetsaffärerna som ägt rum hittills i Sverige under 2022.

Historiskt: Hon vinner Ruter Dam

För första gången vinner en kvinna från fastighetsbranschen det prestigefulla priset. Vinnaren ger sina bästa karriärråd.

Fullkomlig slakt på börsen

Tappade mer än 10 procent. Storstryk för Erik Selins och Rutger Arnhults bolag under onsdagen.

Nu endast en kvar ur storköpet – jättarnas gigant

Uthyrningsgraden är uppe i 85 procent. FV summerar även några av de största försäljningarna.

Förvärvar 19.000 kvm från AMF-bolag

Kontorshus i sju våningar. Alldeles bredvid ny station.

”Det finns ingen chans att jag inte vänder skutan”

Åhléns nya ägare Ayad Al–Saffar om taktiken för framtiden.

Hyr högst upp i Katarinahuset

Atrium Ljungberg har tecknat två nya avtal vid Slussen.

Realplay

Risken för nedgradering uppenbar

Obligationsmarknaden är ett fortsatt gungfly för fastighetsmarknaden

Årets finalister i Sweden Green Building Awards

Redan nu står det klart att ett fastighetsbolag vinner en klass.

Tillbaka till förstasidan