PUB-huset som det kommer att se ut framöver, vy från Hötorget.

PUB-huset får mer hotell och blir matpalats

AxFast behåller och utvecklar butiker mot Drottninggatan. För ett år sedan tog AxFast över PUB-huset vid Hötorget från Atrium Ljungberg via en miljardaffär. Sedan dess har det planerats och förhandlats för att få till en utveckling av fastigheten.

Idag presenterar Scandic sin satsning på en utökning av sitt befintliga hotell i PUB-huset samt satsning på restauranger och kaféer. Hotellet kommer att få namnet Scanic Haymarket.

Enligt vad Fastighetsvärlden erfar kommer hotellet få sin huvudentré från Hötorget och entrévåningen mot torget får i övrigt ett stort innehåll av olika restaurangverksamheter. Scandic tar dessutom över hela de två översta butiksplanen som blir hotellrum och hotellet kommer därmed att få omkring 400 rum.

AxFast kommer satsa på att utveckla butikslokalerna som vetter mot Drottninggatan där de stora kundströmmarna finns. Butiker kommer där finnas i entreplan samt en trappa ned och en trappa upp. Byggnaden ger möjlighet till relativt stora butiker vilket det är ganska ont om längs Drottninggatan. Exakt hur de olika butikslösningarna kommer att se ut är ännu inte klart, men det blir fler entreér längs gatan.

Husets originalinteriör kommer att lyftas fram för att återskapa ursprungskänslan. Hotellytan är närmare 16.500 kvadratmeter, fördelat på cirka 400 hotellrum, samt 3 000 kvadratmeter restaurang- och mötesytor. Utformningen av det nya hotellet är ett samarbete mellan Scandic och AxFast.

Frank Fiskers.
Frank Fiskers.

– Med Scandic Haymarket vill vi skapa ett unikt storhotell för alla stockholmare och hitresande hotellgäster. Vi kommer låta det storslagna möta det lekfulla och skapa ett spännande möte mellan historia och nutid, gammalt och nytt. Vi kommer att förädla och lyfta fram huset och platsens unika karaktär och historia. Hotellet kommer att bli ett kraftfullt inslag i en helt ny karaktär för Hötorget med konserthus, biografer, hotell, restauranger och handel, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic.

Restaurang och konferensdelen blir en mycket viktig del av det nya hotellet. Det är de delarna som kommer att vara mest publika och vända sig ut mot Hötorgets på de första våningsplanen. Till höger om huvudentrén kommer det att bli en cocktailbar medan delen till vänster blir ett stort café dit även en uteservering kopplas.

En trappa upp kommer våningsplanet domineras av en restaurang och ytterligare en trappa upp blir det en stor event- och konferensavdelning med plats för totalt 1000 gäster.

Scandic är den största hotelloperatören i Stockholmsregionen, med närmare 6.100 hotellrum, varav närmare 4.500 hotellrum i Stockholm city. Under 2014 har Scandic utökat sin hotellkapacitet i Stockholm city med cirka 1.200 hotellrum genom nyöppnade HTL Kungsgatan och omvandlingen av tre Rica-hotell till Scandic Gamla Stan, Scandic Klara och Scandic Kungsgatan. 

Förvandlingen av PUB-huset ska vara klar kring årsskiftet.

Fastighetsvärlden Idag         2015-01-21

PUB_husets entré 1925.
PUB_husets entré 1925.
PUB-huset vid Hötorget i centrala Stockholm.
PUB-huset vid Hötorget i centrala Stockholm – som det ser ut idag.
PUB-huset som det kommer att se ut framöver, vy från Hötorget.
PUB-huset som det kommer att se ut framöver, vy från Hötorget.
pub1
Så här kommer det att se ut framöver.
pub2
Detta är ännu en framtidsskiss för hur Scandic tänker sig att det ska se ut framöver.
Annons från PUB år 1925.
Annons från PUB år 1925.

Fler Nyheter från förstasidan

”Vi måste göra mycket bättre än hittills”

Tidigare toppolitiker som nu har tung roll inom fastighetsbranschen.

Catena tar in 1,6 miljarder via nyemission

Möjliggör fortsatt genomförande av bolagets projekt men skapar även möjlighet att utnyttja förvärvsmöjligheter som kan dyka upp.

Affär för hela 3 miljarder i CBD pausad

Stor nybyggd fastighet med ett av världens mest kända varumärken som hyresgäst. FV berättar det senaste.

FV avslöjar: Så högt blev rekordpriset vid Stureplan

Läs även om andra affärer med rekordhöga kvadratmeterpriser.

”De redan höga riskerna har ökat ytterligare”

Finansinspektionen i ny rapport. I ett speciellt stresstest av fastighetsbolagen framgår att refinansieringsrisken är förhöjd.

Grönt ljus för SBB:s stora detaljplan

Mark- och miljööverdomstolen meddelar beslut.

Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

Läs om personerna som finns med bakom.

Logistea når 4,6 miljarder

Genomför ett förvärv för nästan 300 miljoner kronor.

Stureplansaffär klar – känd duo slår till igen

Det kan röra sig om en ny rekordaffär prismässigt, enligt FV:s kännedom.

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Topplista

Klart: Ny Mäktigaste

Tronskifte i toppen. Hela omröstningen 50 Mäktigaste 2022 nu redovisad.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Tillbaka till förstasidan