Daniel Kindberg och Markus Näslund vid FFE:s årliga konferens i Åre 2016. Foto: Marie Bergström.

Hoppar av miljonprojekt med hockeyproffs

Bedrägerimisstänkte Daniel Kindberg och före detta NHL-proffset Markus Näslund hade stora planer i Åre. Nu drar sig Östersundshems tidigare VD ur projektet.

Efter att Daniel Kindberg förra veckan anhölls misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott har han sagt upp sig från jobbet som VD för Östersundshem och tagit en time out från rollen som ordförande för Östersunds FK.

Nu har han även dragit sig ur projektet med Markus Näslund om att skapa en ny stadsdel med 8.000-10.000 bäddar i Åre, rapporterar Expressen.

– Han kontaktade mig och meddelade att han inte vill att någon skugga ska falla över projektet, eller över mig, och att han därför hoppar av, säger Markus Näslund till tidningen.

Hockeyspelaren blev chockad av nyheten om misstankarna mot hans affärspartner och tycker att det är tråkigt att deras samarbete nu avslutas.

– Det är så klart tråkigt, för vi har haft en jättebra relation. Han har inte bara varit en bra affärspartner under de här åren, han har också varit en bra vän.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om hur Markus Näslund och Daniel Kindberg köpte projektet Rödkullen av den norske skidlegendaren Björn Dählie 2015.

Norrmannen, som hade arbetat med projektering av området i fem år, hade tröttnat på de svenska m­yndigheterna.

– Björn Dählie är en av de största olympierna genom tiderna och det blir man inte om man inte är tjurig. I Norge får han inte så mycket mothugg och jag tror att han blev negativt överraskad här. Efter ett möte med kommunen kom han ut, lika röd i ansiktet som i håret, och han frågade mig: ”Daniel, kan du köpa aktierna?” Det var så det började, berättade Daniel Kindberg för Fastighetsvärlden vid Föreningen Fastighetsekonomernas konferens i Åre 2016.

Enligt ÖP har Kindberg och Näslund ägt 85 procent av projektet, medan fjällresorten Skistar har ägt resterande 15. Det är oklart om Markus Näslund kommer att sälja Kindbergs tidigare del.

– Det är jättesvårt att säga hur vi kommer påverkas av det här. Jag ska så klart försöka göra det bästa av situationen. Och jag är ju inte ensam, med tanke på att Skistar har en väldigt stor kunskap om såna här saker. Men vi tappar ju mycket av hans erfarenhet och kontaktnät. Han tillförde mycket, säger Markus Näslund till Expressen.

Initiativtagarna hade hoppats på att den första detaljplanen för Rödkullen Panorama skulle vinna laga kraft i början av 2017 men processen har dragit ut på tiden, bland annat på grund av stugägare som inte vill se några nya fritidshus i området.

Fler Nyheter från förstasidan

Hon blir ny vd vid i Ingka Centres

Bolaget befinner sig i historisk förändringsfas. Äger 46 köpcentrum. Snart tar hon över som ny chef.

Premiär: Här öppnar Foodoras första butik

Läs om det nya konceptet. FV avslöjar adressen för den första butiken och även var enhet två och tre hamnar.

Slår till och köper hela Von Dufva för en miljard

Affär med 457 lägenheter.

Hufvudstaden ändrar i koncernledningen

Läs om senaste förändringarna och nya ansvarsområden.

Hyr ut hela 3.800 kvm till Tele2 – dråpslag i grannkommunen

Gör stor uthyrning i centralt läge.

H&M planerar stänga 350 butiker värden över

Cirka en fjärdedel av H&M-gruppens butiker har enligt avtal rätt att omförhandlas eller avslutas varje år. FV listar var flest butiker finns.

McDonalds stänger ytterligare två restauranger i city

FV avslöjar. Har därmed lagt ner mer än var fjärde enhet i Stockholms innerstad på drygt två år.

Lista: Kedjorna som tränger bort McDonalds

Åtta konkurrenter har totalt 41 restauranger inom tullarna. Se FV:s sammanställning över vilka som expanderat mest i city.

K-Fastigheter gör premiärköp i Mälardalen

Jacob Karlsson och Erik Selins bolag närmar sig huvudstadsområdet.

Säljer för 1,4 mdr till Blackstone – hela 30 procent över värdering

Den amerikanska jätten gör ännu ett stort köp i Sverige. Priset är 30 procent över säljarens halvårsvärdering.

Nytt JV satsar på närlogistik i Stockholm

”Ett stort behov av lokaler.”

Han tar över nya Nordr

Vd lämnar efter 12 år.

”Foppa” vill sälja ortens vackraste

Marknadsförs via Hemnet. Inköpt för snart tio år sedan.

”Vi gör allt för att stänga affären”

Ola Serneke hoppas delsälja stora Karlastaden under fjärde kvartalet.

Tillbaka till förstasidan