Daniel Kindberg och Markus Näslund vid FFE:s årliga konferens i Åre 2016. Foto: Marie Bergström.

Hoppar av miljonprojekt med hockeyproffs

Bedrägerimisstänkte Daniel Kindberg och före detta NHL-proffset Markus Näslund hade stora planer i Åre. Nu drar sig Östersundshems tidigare VD ur projektet.

Annons

Efter att Daniel Kindberg förra veckan anhölls misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott har han sagt upp sig från jobbet som VD för Östersundshem och tagit en time out från rollen som ordförande för Östersunds FK.

Nu har han även dragit sig ur projektet med Markus Näslund om att skapa en ny stadsdel med 8.000-10.000 bäddar i Åre, rapporterar Expressen.

– Han kontaktade mig och meddelade att han inte vill att någon skugga ska falla över projektet, eller över mig, och att han därför hoppar av, säger Markus Näslund till tidningen.

Hockeyspelaren blev chockad av nyheten om misstankarna mot hans affärspartner och tycker att det är tråkigt att deras samarbete nu avslutas.

– Det är så klart tråkigt, för vi har haft en jättebra relation. Han har inte bara varit en bra affärspartner under de här åren, han har också varit en bra vän.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om hur Markus Näslund och Daniel Kindberg köpte projektet Rödkullen av den norske skidlegendaren Björn Dählie 2015.

Norrmannen, som hade arbetat med projektering av området i fem år, hade tröttnat på de svenska m­yndigheterna.

– Björn Dählie är en av de största olympierna genom tiderna och det blir man inte om man inte är tjurig. I Norge får han inte så mycket mothugg och jag tror att han blev negativt överraskad här. Efter ett möte med kommunen kom han ut, lika röd i ansiktet som i håret, och han frågade mig: ”Daniel, kan du köpa aktierna?” Det var så det började, berättade Daniel Kindberg för Fastighetsvärlden vid Föreningen Fastighetsekonomernas konferens i Åre 2016.

Enligt ÖP har Kindberg och Näslund ägt 85 procent av projektet, medan fjällresorten Skistar har ägt resterande 15. Det är oklart om Markus Näslund kommer att sälja Kindbergs tidigare del.

– Det är jättesvårt att säga hur vi kommer påverkas av det här. Jag ska så klart försöka göra det bästa av situationen. Och jag är ju inte ensam, med tanke på att Skistar har en väldigt stor kunskap om såna här saker. Men vi tappar ju mycket av hans erfarenhet och kontaktnät. Han tillförde mycket, säger Markus Näslund till Expressen.

Initiativtagarna hade hoppats på att den första detaljplanen för Rödkullen Panorama skulle vinna laga kraft i början av 2017 men processen har dragit ut på tiden, bland annat på grund av stugägare som inte vill se några nya fritidshus i området.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan