Högsta orderingången någonsin i Peab

”I sin kvartalsrapport för årets tre första månader redovisar Peab ett resultatet efter finansiella poster om 38 Mkr jämfört med 34 mkr föregående år, orderingången ökade med 25 procent till 5 031 Mkr (4 041), vilket är den högsta någonsin för ett enskilt kvartal. Nettoomsättningen ökade med 8 procent till 4123 Mkr (3830). Orderstocken ökade med 12 procent till 12 824 Mkr (11 482). Soliditeten uppgick till 27,5 procent (24,2)””Förutsättningarna och efterfrågan på byggmarknaden är fortsatt goda, vilket bland annat visar sig i vår orderingång. Peab har fått en bra start på året””, säger Peabs VD Mats Paulsson i en kommentar.”

Högsta orderingången någonsin i PEAB

Byggföretaget PEAB kan presentera ett starkt första kvartal. Orderingången ökade med 63 procent till 4598 Mkr (2826) vilket är den högsta orderingången någonsin för första kvartalet. Omsättningen ökade med 11 procent under samma period. Rörelseresultat efter finansiella poster stannade på – 1 Mkr (-32). Det blygsamma resultatet beror på att produktionsvolymen av klimatmässiga skäl är lägre under årets första kvartal. För helåret beräknas resultatet efter finansiella poster till 400 Mkr. Verksamhetsgrenen Bygg och anläggning uppvisar den största enskilda resultatförbättringen med 24 Mkr (1). Detta har sin bakgrund i det gynnsamma konjunkturläget som medför en ökad efterfrågan på nyproduktion men även ombyggnad och underhållsarbeten. Även den samordning av den svenska verksamheten om inleddes under fjolåret har börjat ge effekt i form av bättre kapacitetsutnyttjande och effektiviseringar i produktionen.

Fler Nyheter från förstasidan

Fyra topptjänster tillsatta – några långsittare kvar

Fyra tjänstemanna-vd:ar suttit längre än 13 år. FV går igenom läget vid de största bolagen.

Fem kvar i kamp om stor myndighet

Beslut väntas inom några månader. Nästan 14.000 kvm på spel.

Ny vd till Backahill

Familjen Erik Paulssons fastighetsbolag får en ny koncernchef.

Spotify i nästan våldsam ytexpansion av lokaler

Spotify gör ytterligare en lokalförhyrning. Nu på östra Södermalm. FV summerar förhyrningarna i Stockholm och berättar om den historiska expansionen.

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Britta Blaxhult blir vd för ny norsk satsning i Sverige

Nytt jobb efter att ha lämnat Einar Mattsson.

Sandvik till Norra Djurgårdsstaden

Hyr 2.500 kvm av CA Fastigheter.

Gekås köper tre 16-våningshus för 735 miljoner

Boris Lennerhov, vd Gekås: ”Vi får en effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö”.

Serneke: Karlatornet försenat till hösten 2022

Höghuset inte klart till Göteborgs 400-årsfirande.

Vasakronan hyr ut 15.000 kvm i nya Sergelhuset

Tillsammans med tidigare uthyrningar är nu hälften av 60.000 kvm uthyrt. En av årets största uthyrningar – och med hög hyra. Se flera bilder.

Porträtt

”Det kan leda till en krasch för dem”

Analytisk. Han valde fastighetsmarknaden framför en it-bransch i startgroparna och han har varit involverad i Sveriges största fastighetstransaktion. Men det är framför allt på Skandia Fastigheter som Åke Pettersson har gjort avtryck. Möt bolagets nya vd.

Klassiskt hotell i Stockholm sålt efter kort innehav

Affär som ägt rum under FV:s radar under sommaren.

Tillbaka till förstasidan