Fastigheten Bulten 4 i Halmstad som HFAB vill göra om till bostadsfastighet.

HFAB köper fastighet – ska omvandla till bostäder

Det kommunala bostadsbolaget HFAB har köpt fastigheten Bulten 4 på väster i Halmstad. Bolaget vill göra om fastigheten till bostadshus med 180-200 bostäder tillsammans med Riksbyggen som vill bygga 90 bostadsrätter. Resten av lägenheterna blir hyresrätter. Säljare är Anders Berling.

Annons

Croisette var rådgivare åt säljaren Anders Bergling.

HFAB har förvärvat fastigheten Bulten 4 i Halmstad. Säljare av fastigheten är Anders Berling AB. Fastigheten som ligger i västra förstaden, bakom Berlings glasmästeri utmed Slottsjordsvägen, består i dag bland annat av kontors- och butikslokaler. Planen är att på sikt, genom en detaljplaneprocess omvandla fastigheten till bostäder.

– Detta ligger i linje med vår kommande utveckling och ger oss också möjlighet att på sikt ytterligare växla upp nyproduktionen av bostäder i Halmstad, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

Befintlig lokalarea är 5.445 kvadratmeter. Planen är att fastigheten kommer inrymma 180-200 bostäder, där hälften är hyresrätter och hälften bostadsrätter.

I köpet har Riksbyggen vid en ny detaljplan en option på att förvärva 50 procent av byggrätterna. HFAB:s och Riksbyggens ambition är att komma igång med detaljplanearbetet så fort som möjligt för att möjliggöra för byggnation. Riksbyggen planerar 90 bostadsrätter på fastigheten och försäljningen av lägenheterna planeras att starta hösten 2028.

Nästa steg är att arbetet med detaljplanen startar. Riksbyggens bedömning är att detaljplanen kan vara klar i slutet på 2027.

– Halmstad har en stadigt växande befolkningsökning och det finns en efterfrågan på fler bostäder. Vi tror att läget på lägenheterna främst kommer att attrahera unga vuxna, men också de som tröttnat på villalivet och vill ha ett enklare boende nära city, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i region Sydväst.

Säljare är Anders Berling AB, som är ett familjeföretag med ett 30-tal kontors- och bostadsfastigheter med säte i Halmstad.

– Vi har ägt fastigheten under lång tid och när området kommer utvecklas med bostäder känns det bra att lämna över till HFAB. Jag tycker det är viktigt med en positiv utveckling av Halmstad och med fler lägenheter nära stadskärnan så bidrar denna förändring till det, säger Anders Berling, ägare Anders Berling AB.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan