Jacob Torell, Henrik Lundqvist, Erik Selin och Joel Ambré. Foto: Felicia Holmquist

Henrik Lundqvist investerar i GoCo Active

Henrik Lundqvist investerar i GoCo Active – ett initiativ för framtidens hälsa – tillsammans med GoCo Health Innovation City, Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

GoCo Health Innovation City har under de senaste åren etablerat en framgångsrik arena där akademi, privata och publika verksamheter samverkat för att tillsammans accelerera utvecklingen inom hälsoinnovation och på så sätt bidra till en bättre värld. Nu tar de nästa steg på resan, genom att lansera GoCo Active, en byggnad samt digital plattform, som syftar till att hitta lösningar på några av världens största hälsoutmaningar.

– GoCo har potential att bli en plattform där akademi och företag arbetar nära varandra för att nå gemensam framgång. Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg inom förebyggande hälso- och sjukvård genom att göra den banbrytande forskningen kring idrottsmedicin till central för att uppnå hälsa för allmänheten, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet.

– GoCo Active skapar en arena för samarbeten och möten mellan forskare, studenter, idrottare och allmänheten. Som riksidrottsuniversitet och med forskning i skärningspunkten mellan hälsa och teknik ligger Chalmers verksamhet väl i linje med vad vi vill göra inom projektet. Att få bidra till förbättrad hälsa och en utveckling inom det området känns både viktigt och roligt, säger Stefan Bengtsson, rektor och vd på Chalmers tekniska högskola.

”The King of New York”, återvänder till sin hemstad för att starta sin karriärs nästa kapitel. Genom att investera i GoCo Active, bidrar Henrik Lundqvist till att bygga nästa generations centrum för hälsa och fysisk aktivitet. Tillsammans med världsledande forskare inom sportmedicin, framstående arkitekter och digitala experter vill han skapa en upplevelse utöver det vanliga. Henrik tror att Sveriges starka tro på att sport är till för alla och hans egen mångåriga erfarenhet som professionell spelare i NHL, i kombination med modiga entreprenörer, framstående forskare och starka kreatörer skapar möjligheter för att göra verklig skillnad.

– I Sverige har vi en rik historia av stora idrottare och en enorm plattform för vetenskap och forskning. Det är dags att kombinera dem och skapa en plats där allt faller på plats. Vi lever i en tid där vår hälsa, både fysiskt och mentalt, är mycket viktig. Under hela mitt liv har idrott och motion spelat en stor roll. Som många av oss vet att första steget i att leva ett bra liv är en hälsosam livsstil med träning. Som barn eller vuxna kommer vi alla att dra nytta av det. Detta projekt kommer att hjälpa oss att skapa en plats för alla, med massor av kunskap och vägledning, med det ultimata målet hög prestanda och god hälsa.

Projektet etableras med en gemensam tro på att ledande forskning måste tillgängliggöras snabbare.

– Patricia Industries och våra portföljbolag är engagerade att förbättra liv och hälsa genom investeringar inom life science. Vi är stolta och glada över att vara med och stötta detta initiativ genom vårt fastighetsbolag Vectura, med fokus på preventiv fysisk och psykisk hälsa, säger Christian Cederholm, Head of Patricia Industries, en del av Investor.

GoCo Active kommer att etableras i hjärtat av GoCo Health Innovation City som ligger i Mölndal, strax bredvid AstraZeneca.

– För AstraZeneca i Göteborg är det självklart att stötta etableringen av GoCo Active, och vi tycker att initiativet följer våra mål och värdegrund väl. Att ge alla människor tillgång till vård och omsorg, inte minst i ett förebyggande syfte, är en central del av vår affär och vi ser att GoCo Active är ett viktigt steg på vägen, säger Anders Holmén, Vice President och Head of Pharmaceutical Sciences, R&D, at AstraZeneca.

GoCo Health Innovation City är en miljardsatsning på nya forsknings- och utvecklingsmiljöer i anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal. Visionen är att skapa en plats med potential att ta ett globalt ledarskap inom Life Science. Projektet har initierats av företagen Next Step Group, Vectura Fastigheter och AstraZeneca.

Fler Nyheter från förstasidan

Hon blir ny vd på Sisab

Tar ar över ansvaret för 1,8 miljoner kvm.

Intea in i spelet om 27.000 kvm centralt

Förvärvar 57 procent av aktierna.

Max vill öppna ytterligare 50 i Sverige

Vill även ha ytterligare tre i centrala Stockholm. Vd:n berättar var kedjan söker nya etableringar.

Rekyl på börsen

En handfull fastighetsbolag upp med mer än 4 procent.

Klarabo i mål med rekordköpet i norr

Morfiadakis: ”Finansieras delvis med banklån till väldigt förmånliga villkor”. Nära målet för 2025.

AMF utvecklar Ringen

Arbetet med upprustningen inleds i början av 2023.

Bilder: Från förslummat till hetast i Sverige

Nordstan firar 50 år – och två av de ursprungliga ägarna är kvar. Nu väntar expansion.

Flera storbolag kraftigt nedåt – SBB nästan under 10 kronor

En nästan blodröd torsdag för herrarna Batljan, Selin och Arnhult.

Så kan rekordaffären inom tullarna tas i mål

FV berättar om den nya strategin för vad som kan bli en av de största affärerna i området någonsin. Läs om fastigheterna som ingår.

Rejlers hyr av Bonnier

Fyller upp efter den stora utflytten.

Kjell A. Nordström: ”Ett omfattande paradigmskifte”

”Vi har sannolikt den största industriella revolutionen i mänsklighetens historia framför oss”.

Utspel: Sänk elmomsen och frys energiskatten

Fastighetsägarna och Sveriges Allmännytta lanserar sex förslag.

Bildextra: Spahotell och pirbyggnad

Projektet Roslagens Hamn omfattar 21.500 kvm ljus BTA

Intar ny mötesplats på Kungsholmen

Ägaren: ”Fastigheten ska vara mer än bara ett vanligt kontor”. Se bilder på den nya satsningen.

Tillbaka till förstasidan