Hemsö hyr ut 3.200 kvm i Karlastaden

I den framväxande stadsdelen Karlastaden i Göteborg utvecklar Hemsö en samhällsfastighet för utbildning, vård och omsorg. Investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Ett 10-årigt hyresavtal om 3.200 kvm har tecknats med Folkuniversitetet, som är den första hyresgästen.

Fakta Karlastaden:

Karlastaden blir en ny och modern blandstad för bostäder, kontor, hotell, utbildning, sjukvård och kommersiella lokaler vid Lindholmen på Hisingen. Karlastaden utgörs av åtta kvarter med gator och torg som utformas för möten mellan människor. Tack vare den höga höjden på flera av kvarteren kommer Karlastaden ha en hög densitet av människor som bor i eller besöker stadsdelen. Karlastaden kröns av Karlatornet som med sina 73 våningar och 245 meter blir Nordens högsta byggnad.

Visa faktaruta

I den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg utvecklar Hemsö en fastighet för samhällsservice i nära samarbete med Serneke. Det aktuella kvarteret Capella består av två delar med varierad bebyggelse. Hemsö kommer att utveckla lokaler för bland annat vård, utbildning och omsorg, med en uthyrningsbar yta på cirka 10 000 kvadratmeter.

– Jättekul att Folkuniversitetet ger Hemsö förtroendet när de ska samlokalisera sina skolor och det är dessutom positivt att vi nu kan och starta byggnationen i Karlastaden. Folkuniversitetet bidrar till en trygg och levande stadsdel i och med deras breda verksamhet som pågår under både dag- och kvällstid, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

– Hösten 2023 flyttar Folkuniversitetets anrika skolor Balettakademien och KV Konstskola till Hemsös nybyggda lokaler på Lindholmen, där vi också kommer att erbjuda ett brett urval kurser och kulturarrangemang. Vi ser fram emot en satsning på kultur och folkbildning som bidrar till att skapa en levande miljö i området, säger Stig-Olov Blixt, stiftelserektor vid Folkuniversitetet i Göteborg.

Folkuniversitetet kommer att hyra ca 3200 kvm i byggnadernas bottenvåningar, med en option på att fördubbla sina ytor, och ytterligare hyresgäster förväntas presenteras inom kort. Byggstart är planerad till hösten/vintern 2021 och byggnaden beräknas stå klar 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Fastighetsägarna till de blödande tech-bolagen

FV listar de fastighetsbolag som är värd för de omskrivna bolagen.

Ministern om mötet med de tre fastighetstopparna

Träffat Selin, Arnhult och Batljan. Räntor Viktiga hyresavier 90-talskraschen Det egna bolånet.

Långläsning från FV

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Det råder oro på marknaden. Effekterna har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 5.500 kvm till CGI

Tecknar kontrakt på två platser i Stockholmsområdet. Läs om bolagen som tappar hyresgästen.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan