Visionsbild: Nyréns Arkitektkontor.

Hemfosa gör om och utökar hotell i jättefastighet

Annons

Tecknar 20-årigt hyresavtal i Najaden. Hemfosa tecknar ett nytt 20-årigt hyresavtal med Winn Hotel Group i fastigheten Söderbymalm 3:462 (Najaden), Haninge. Ombyggnation om totalt 6.740 kvm kommer genomföras och beräknas vara slutförd den 1 september 2016.

Det nya hotellet kommer att vara något större än det tidigare, plus 1.400 kvm. Rummen liksom badrummen kommer att uppgraderas och lobbyn kommer att få ett nytt utseende. Dessutom tillkommer ett nytt restaurangkoncept. Nära 1.000 kvm kommer att utgöras av nya konferenslokaler på plan 6 i fastigheten. Det nya hotellet kommer att ha totalt 119 rum när det står klart.

– Som långsiktig fastighetsägare deltar Hemfosa aktivt i utvecklingen av det nya Haninge och vi är mycket glada att tillsammans med vår hyresgäst, Quality Hotel Winn Haninge, utveckla ett helt nytt Choice Quality Hotel. Vi för även diskussioner med fler intressenter om möjligheter att etablera ytterligare verksamheter i fastigheten, vilket den nya detaljplanen nu ger möjlighet till, säger Hemfosas fastighetschef Annika Ekström.

Nordic PM har varit rådgivare till Hemfosa i uthyrningen.

Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group:

– Winn Hotel Group satsar på att skapa Haninges naturliga mötesplats för både de redan verksamma i Haninge samt för alla tillresande. Vi ska dessutom skapa Sveriges mest tillgängliga hotell. I hotellet öppnar vi även det snabbt expanderande restaurangkonceptet Brasseri X.

En ny detaljplan med nya byggrätter antogs i maj vilket även möjliggör satsningar på bostäder, vård och skola i fastigheten.

Hemfosa förvärvade den stora fastigheten Najaden på den första fastighetsauktionen (av totalt tre) i oktober 2010. Fastigheten rymmer cirka 52.000 kvm lokaler. Vid auktionen var fastigheten värderad till 309 miljoner och Hemfosa ropade in den för 255,15 miljoner – alltså hela 17 procent under värdering.

Vid förvärvet var hela 40 procent av lokalerna tomma. Nu efter att de nya intressenter som är på väg in, främst inom samhällsändamål, återstår cirka 5.000 kvm att hyra ut. Alltså nästan 10 procent.

Winn Hotel Group AB är en hotellkoncern med huvudkontor i Gävle och är ett av få bolag i Sverige som specialiserat sig på hotell- och restaurangmanagement under olika varumärken. Det innebär att bolagets 13 hotell har olika utseenden, namn och företagsidentiteter. En del är designade cityhotell, medan andra är moderna möteshotell i unika miljöer. En del äger bolaget själva, andra drivs i samarbete med hotellkedjor som Choice, Park Inn och Radisson Blu.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-16

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Svensk megasuccé mitt i London

Genomför årets största uthyrning i West End när tidigare varuhus konverteras till högklassiga kontor.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Tillbaka till förstasidan