Visionsbild: Nyréns Arkitektkontor.

Hemfosa gör om och utökar hotell i jättefastighet

Tecknar 20-årigt hyresavtal i Najaden. Hemfosa tecknar ett nytt 20-årigt hyresavtal med Winn Hotel Group i fastigheten Söderbymalm 3:462 (Najaden), Haninge. Ombyggnation om totalt 6.740 kvm kommer genomföras och beräknas vara slutförd den 1 september 2016.

Det nya hotellet kommer att vara något större än det tidigare, plus 1.400 kvm. Rummen liksom badrummen kommer att uppgraderas och lobbyn kommer att få ett nytt utseende. Dessutom tillkommer ett nytt restaurangkoncept. Nära 1.000 kvm kommer att utgöras av nya konferenslokaler på plan 6 i fastigheten. Det nya hotellet kommer att ha totalt 119 rum när det står klart.

– Som långsiktig fastighetsägare deltar Hemfosa aktivt i utvecklingen av det nya Haninge och vi är mycket glada att tillsammans med vår hyresgäst, Quality Hotel Winn Haninge, utveckla ett helt nytt Choice Quality Hotel. Vi för även diskussioner med fler intressenter om möjligheter att etablera ytterligare verksamheter i fastigheten, vilket den nya detaljplanen nu ger möjlighet till, säger Hemfosas fastighetschef Annika Ekström.

Nordic PM har varit rådgivare till Hemfosa i uthyrningen.

Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group:

– Winn Hotel Group satsar på att skapa Haninges naturliga mötesplats för både de redan verksamma i Haninge samt för alla tillresande. Vi ska dessutom skapa Sveriges mest tillgängliga hotell. I hotellet öppnar vi även det snabbt expanderande restaurangkonceptet Brasseri X.

En ny detaljplan med nya byggrätter antogs i maj vilket även möjliggör satsningar på bostäder, vård och skola i fastigheten.

Hemfosa förvärvade den stora fastigheten Najaden på den första fastighetsauktionen (av totalt tre) i oktober 2010. Fastigheten rymmer cirka 52.000 kvm lokaler. Vid auktionen var fastigheten värderad till 309 miljoner och Hemfosa ropade in den för 255,15 miljoner – alltså hela 17 procent under värdering.

Vid förvärvet var hela 40 procent av lokalerna tomma. Nu efter att de nya intressenter som är på väg in, främst inom samhällsändamål, återstår cirka 5.000 kvm att hyra ut. Alltså nästan 10 procent.

Winn Hotel Group AB är en hotellkoncern med huvudkontor i Gävle och är ett av få bolag i Sverige som specialiserat sig på hotell- och restaurangmanagement under olika varumärken. Det innebär att bolagets 13 hotell har olika utseenden, namn och företagsidentiteter. En del är designade cityhotell, medan andra är moderna möteshotell i unika miljöer. En del äger bolaget själva, andra drivs i samarbete med hotellkedjor som Choice, Park Inn och Radisson Blu.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-16

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Uppdelningen av Serneke har påbörjats

25 anställda varslas. Så blir de två organisationerna.

Stena gör stort köp från Rikshem

Affären omfattar 438 lägenheter. Läs FV:s bedömning av priset.

Klart: Övikshem får sälja 600 bostäder

Stor försäljning kan vänta i Norrland.

Ny vd vid Areim

Tar över efter Therese Rattik.

Ny strategi – SBB frigör 8 miljarder

En ny uppgörelse med Brookfield om ägandet i utbildningsportföljen EduCo utgör en grundbult i SBB:s nya strategi. Den tillför även betydande likvididitet och syftar även till ökad transparens.

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Tillbaka till förstasidan